3 Ekim 2022 Pazartesi

Gomis'i 11'e yazınca, iyi bir kenar hamlesinden de olmuş oldun


Gomis'in ilk 11 performansı dalgalı, kenardan geldiğinde ise istikrarlı. O rolü de kabullenmişti. Seferovic'in kötü görüntüsü, Gomis'i ilk 11'e taşıdı. Gomis ile maça başlayıp, kötü görüntü gelince, iyi bir kenar hamlesinden de olmuş oluyorsunuz. Seferovic, kenardan geldiğinde de etkili değil. Adana Demirspor stoperlerini düşününce, bu maça Gomis'le başlamak hata. Hareketsiz ve stoperlerin kucağında kalacağı belliydi. Adana Demirspor da bunu istiyordu.

Seferovic'den de istediğini alamayacaktın belki de, en azından "duvar" olabilme ihtimali ve ön alandaki hareketliliği daha iyidir. En önemlisi de, Gomis'i hamle olarak kullanabilecektin. Oyuna Seferovic'i sokunca, o an için işleyen hücum düzeni de sallanmaya başladı. Yine hareketliliği kaybettik. Uzun topları alırız, ön alanda biraz daha mücadele ederiz diye düşünüldü de, bu da oyunu kaosa sürükledi. Kenar hamleleri, genel anlamda hatalıydı.

Icardi'yi kullanamamak da can sıkıyor. Bulduğunu atabilme durumu, şu an Galatasaray'ın en çok aradığı şey. Sakatım dedi, hoca da buna inanmak durumunda. Ertesi gün maç var, ne yapsın? Özel hayatı da sallanmaya başladı ki, geri dönüşü nasıl olacak bilmiyorum. Kullanabilmek gerekiyor. Eldeki forvet yapısına bakınca da, olmazsa olmaz bence. Bitirememek en büyük problem ve bu konudaki en önemli ismin henüz sahne alamadı.

Mertens'i "sahte 9" gibi denemek de bir süredir konuşuluyordu. Sahte 9 ile oynamak, güçlü ve uyumlu bir hücum gerektirir. Adana Demirspor'un savunma yapısını düşününce, Mertens'i direkt olarak 9 numara olarak kullanmak daha iyi iş görürdü. Midtsjö varsa, Mata da şarttı. Ya da Oliveira ile başla, orta sahada da daha güçlü kal. İlk yarıdaki pozisyonlara bakıyorsun, hepsinin içinde Mertens var. Sahte 9 gibi oynamaya başladığında da bu durum böyle devam etti.

12 yorum:

  1. Güzel yazi olmus mac sonrasi yapilan analizlerin cogunu kendi acinizdan harmanlamissiniz gibi olmus ben de cok benzr dusunuyorum hatta mac yorumuna da yazmistim Seferovic hareket getirdi diye belki en iyi bitiricin degil ama o an icin Seferovic ile baslanmasi gerekiyordu kenardan gelecek Gomis ile de buyuk oranda maci cozebilecektin yanlis isim ile baslayarak 2 imkandan da oldun Adana macini kazanmis olsaydin zaten direkt 1 numarali sampiyonluk adayi olacaktin, kismet.
    Icardi ise mutlaka geri dönecektir ama Wanda sanirim Icardi'nin kariyerini pek önemsemiyor zira belki de bu Icardi'nin son sansi burada da oynayamazsa sonrasi buyuk düsüs olur.

    YanıtlaSil
  2. adana maçı tam onluktu. son 20 dakika girse yenerdik.
    icardi yoksa sefer kötüyse mertens santrfor çıkmalı.

    YanıtlaSil
  3. Sahte 9'u biz yapamayız. Hele bu Kerem ve Yunus'la asla olmaz. Dünyada çok az takımın ve oyuncunun başarabildiği bir sistem o. Mertens sağını solunu pozisyona sokmak için sahte 9'u rahatlıkla oynar, Napoli'de oynadı sonuçta ama bizim Kerem ve Yunus o pozisyonları bir bir heba edeceği için ne Mertens'de saç kalır, ne bizde... Hiç denemeyelim bence o sistemi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahte 9 işi ciddi uyum gerektiriyor. Zaman lazım tabii. Yapılır da, kolay değil. Ama elde Mertens olunca da, tecrübesine inanılabilir.

      Sil
  4. Adana Demir maçında sonradan oyuna dahil olmuş olsa Kerem ve Mertens kaçırdığı pozisyonlarda kendisi olsa adım gibi eminim ki golü yapmış olurdu. Birde eklemek istiyorum ki o maçta gol atmış olsak bile gol yiyecektik, eminim çünkü değişiklikler o derece düşünülmeden yapıldı. Birde altını çizmek isterim sorun hoca 8 kişi hücüm yapan bir takım 15 dakika gol atamıyorsa müsait pozisyonları da bulmuşken. Bu takım antrenmanda ne çalışıyor ? Taktik üstünden mi geçiliyor sürekli? Kerem Yunus ikilisi rezelet ok ama değişiklikler ve sistem o denli berbat. Galatasaray şu anda alternatif bir taktiği olduğuna inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11'e yazınca, iyi bir alternatiften olmuş oluyorsun. Icardi de yoksa. Bu hataydı.

      Anlamadığım ise, küme düşme potasında mıyız :) Gol atmış olsak bile gol mü yiyecektik. Bu maç özelindedir umarım yorumun. Genele ise, talihsiz olmuş.

      Sil
    2. Bu maç özelinde konuşuyorum sebebi de ortasahanın bomboş kalması. Genel olarak bu ortasaha ve defans tandeminde gol yememiz zor. Yendiğimiz tüm goller bireysel hata diyebilirim Antep maçındaki yediğimiz gol hariç. Mata 11 yazılsaydı Gomis yerine eminim ki Kerem ve Yunus da bu kadar sırıtmayacaktı. Ama 0-0 giden bir maçta da topyekün hücüm edilmez. Bir gol yemek orda mağlubiyet yazardı. Dediğin gibi Gomis gibi bir etkiyi son dakikalarda kullanmak çok daha sağlıklı olacaktı.

      Sil
    3. Bu maç özelinde yüzde yüz haklısın. Ben genel bir yorum gibi algıladım, özür dilerim.

      Sil
  5. Umut bozoku almamak hataydı,kerem ve yunus böyle direkt 11 oyuncusu olmazdı.gomis asla ilk 11 olmamalı.mertensin atmaya başlayacağına ne kadar inanıyorsam seferoviçin başlamayacağına o kadar inanıyorum.ikardiye asla güvenilmez.müzmin sakat denen maxi gomez 6maça çıktı.sezon başı iyi görünen transferlerin yarısı cöp.ikardi yerine gomezi,seferin yerine weghorstu ve umutu almalıydık.yusuf bari katkı vermeye başlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 milyon TL vermezdim Bozok'a. İyi yapıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir