25 Kasım 2022 Cuma

Guilherme & Galatasaray, keşke yabancı sol bek kullanabilme durumu olsaydı


Konyaspor'un sol beki Guilherme'nin Türkiye'ye geç geldiğine inanıyorum. 2 yıl önce, sadece 100 bin avro bonservis karşılığında transfer edilmişti. O günden bugüne de, Türkiye Ligi'ndeki en iyi ve istikrarlı sol bek. Yaş 31, geç geldi demem bundan. Sol bek için müthiş bir top tekniği var. Bu özelliği de onu büyük takım beki yapıyor. Çok istikrarlı, bek için ciddi bir gol / asist katkısı var. Konyaspor'un futboluna yaptığı katkı büyük.

Böyle futbolcuların pek hakkı verilmez. Anadolu'da bir yabancı parlayınca, büyük takımlar ile adı anılırken otomatik olarak "ön yargı" devreye girer. Geçmişe inersek, iyi ve kötü sınavlar var. Transfer konusunda ben futbolcunun yeteneğine ve tarzına bakarım. O tarz, büyük takımda olup olamayacağını belli ediyor zaten. Amir Hadziahmetovic'in de düne kadar pek hakkı verilmezdi. Oysa her yıl üzerine koyan, neredeyse kötü maçı olmayan, kaliteli bir orta saha.

Konyaspor'un transfer başarısı büyük. Özellikle de yabancılar için. Uygun maliyete, iyi isimler buluyorlar ve onları parlatıyorlar. O yabancılarla da olabildiğince uzun yürüyorlar. Sirkülasyonları da yok, net bir istikrardan bahsediyorum. O istikrar da sizi başarılı yapıyor. Konyaspor'un başarısı tesadüf değil. Futbolu yönetenlerin aklı yüksek ve iyi de bir teknik direktörleri var. Dolayısıyla, bu tarz futbolcuları konuşmaya devam edeceğiz.

Galatasaray'ın sol bek arayışı var. O konudaki sıkıntıyı daha önce yazdık, yabancı sol bek kullanmak neredeyse imkansız. Hangi yabancıyı keseceksiniz da, o pozisyonda yerli oynayacak? Yabancı kesilirken, sol beki düşünüyorduk. Kazımcan Karataş gibi bir yatırım var, Emre Taşdemir de kazanıldı. Ne kadar güvenilir tartışılır da, orada bir yerli rotasyon oluştu. Yabancı alıp, sol bekte kullanmak bence imkansız.

Guilherme transfer edilse, Galatasaray'a katkısı büyük olur. Her sezon 5 gol 5 asist bandında gezen, oyun aklı, tekniği olan bir sol bek. Geriden oyun kurarken, oyunu açarken ve Icardi gibi bir forveti besleme konusunda çok katkı sağlardı. Orta kalitesi de tertemiz. Adına takılmayın ya da oynadığı takıma. Futbolcunun kalitesi ve tarzı mühim nokta. Galatasaray'daki sol bek arayışında maalesef "yabancı" kullanma ihtimali yok, anlatmak istediğim bu.

4 yorum:

  1. Malesef yerli hiçbir alternatif yok elimizdikilerden iyi yada potansiyel değil alınacaklar, yavancı zaten kadro yapısı gereği mümkün değil dolayısıyla böyle devam etmeliyiz. İleride yeterli ılabilecek yerli sol bekede parası neyse bastırıp almalıyız yabancı sınırı serbest kalsa bile çünkü türkiyede biliyosunuz yabancı sınırının tekrar gelmesi gsnin 1 şampiyonluğuna bakar. Omurgada hep en az 3 yerli olmalı yedektede ilk 11 zorlayabilecek 3-4 yerli hep olmalı önümüzü kesememeleri için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Sol bekte yabancı imkansız, yerliyle devam ve daha iyi yerli sol bek de alabileceğimizi düşünmüyorum.

      Sil
  2. (Emre)
    Kazimcan/Emre ile devam. Kazimcan daha fazla oynar, daha fazla tecrube kazanirsa daha iyi olacak bence. Ne bekliyoruz? Hemen
    Roberto Carlos gibi mi oynasin? Oynayacak gelisecek.
    Digeri de "tecrubeli" Emre. 27 yasinda henuz, ve kariyerinde yasina gøre mac sayisi az. Ama Gecen baktim, takimda Muslera'dan sonra Superlig'de en cok maca cikmis oyuncu. Yani en tecrubeli yerlimz o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir'in sakatlık durumu biraz soru işareti olsa da, Dubois de orada oynayabiliyor. Bence de elden devam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir