11 Kasım 2022 Cuma

Kuntz yönetimi altında da, kıstas aranmalı mı, onu da bilmiyorum


Milli Takım'a seçilebilme kıstası nedir bilmiyorum. Kuntz yönetimi altında da, kıstas aranmalı mı, onu da bilmiyorum. Hazırlık maçlarında, yeni oyuncular mutlaka denenir. Hatta genç isimlere de yönelirsin. Arda Güler, takıma alınmış mesela, müthiş hareket. Stoper rotasyonuna bakınca ise, Tayyip Sanuç ve Samet Akaydın'ı çözemiyorum. Abdülkerim Bardakcı ve Serdar Aziz gibi isimler çağrılmazken, kalite açısından daha arka planda olan "yeni" isimler kadroda.

Barış Alper Yılmaz da mesela, Galatasaray'da kadroya giremezken takıma alınmıştı. Hem de hazırlık değil, resmi maçlar adına. Şu an yükseldi, iyi de oynuyor ama düşünülmüyor bile.  Doğukan Sinik desek, Championship'de düşmeme mücadelesi veren takımda oynuyor ve sezonun çoğunu da sakat geçti. Kadroda o da. Tartışabileceğimiz başka isimler de var. Hazırlık maçı olması bir şey değiştirmez, adil yürümüyor işler.

Abdülkerim Bardakcı, en iyi sol ayaklı stoperin. Bir de Cenk Özkaçar var ve onu kadroya almışsın. Gerçi Abdülkerim Bardakcı'nın hakkını Galatasaraylı veriyor mu ki, Milli Takım'da verilsin. Marcao sonrası için alabileceğin en iyi yerliydi. +3 yerli durumu seni zorluyorken, Abdülkerim Bardakcı'yı pamuklara sarmak lazım. Bence iyi de performans verdi. Görüntüsü iyi, Milli Takım'ı da hak ediyordu. Galatasaray'da uzun yılları olacak.

Derlerdi ya, Anadolu'dan değil de, büyüklere gidince Milli Takım'a çağrılırsınız diye. Abdülkerim Bardakcı, Konyaspor'da Milli Takım'a çağrılırken, Galatasaray'a geldiğinde çağrılmaz oldu. Başka isimler de var böyle. Gözden düşürülen, yüzüne bakılmayan isimler var, olmaya da devam edecek. Açık söyleyeyim, bu hazırlık maçlarını da merak etmiyorum. Öyle maçlar oynandı ve facialar yaşandı ki, Kuntz yönetiminde ileriye dönük ışık görebilen var mı?

2 yorum:

  1. Ben böyle zamanlarda şu tarz düşünme yoluna gittim. Böyle abuk subuk maçlarda oynayıp da sakatlanmasın, takımıyla kampını yapsın benim oyuncum. Misler gibi hazırlık maçını da yapsın. Allah korusun sakatlanırsa da kulübü ile oynarken sakatlanmış olur. En azından olumlu bir yön bulmuş oluyorum kendime. Yoksa dediğin gibi çok saçma bir tercihler silsilesi var ortada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıdan bakarsak öyle de, Milli Takım ne olursa olsun değerlidir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir