30 Kasım 2022 Çarşamba

Oliveira yerine Midtsjö ise, önlerinde Mata şart


Oliveira'nın sakatlığı üzücü. Bu kötü durum içerisindeki iyi çıkarım ise, Dünya Kupası arasına denk gelişi. Maç temposu da yokken, iyileşmesi daha kolay. 1 ay denilse de, 3 hafta içerisinde idmanlara başlamasını bekliyorum. İstanbulspor maçını pas geçecektir, sonrası Sivasspor deplasmanı. Keşke orada sahada olsa. O da kaçtı desek, ertesi hafta sahada olacaktır. Oliveira'nın önemini, yokluğunda anlamıştık.

Sezon içinde de, Midtsjö ile daha mı iyi oynuyoruz diye düşünülüyordu. Oliveira'nın kenara alındığı ve Midtsjö'nün oynadığı maçlar izledik. Midtsjö, çok değerli bir alternatif, bunda kuşku yok. Orta sahada çok tempolu, oyunun 2 yönünü oynayan, topla dripling özelliği güçlü, ön alan presinde oldukça iyi. Ön alanda top kazanma konusunda elinizi çok güçlendiriyor. Yine de, hücumdan ödün vermiş olunuyor. Çünkü Oliveira bu takımın en önemli oyun aklı.

Takım içerisinde, Oliveira'nın muadili şu isim diyebileceğim kimse yok. Midtsjö başka bir tarz. 10 numara gibi Mertens oynarken, Torreira / Midtsjö 2'lisi biraz hücum kalitesinden eksiltiyor. Mertens de kanat / forvet özellikli bir futbolcu. Her ne kadar geriye yardımı, mücadelesi olsa da, oyun kurucu diyemeyiz. Oliveira olmayacaksa, Mertens yerine Mata'yı forvetin arkasında oynatırdım. Mata oyun kurucu çünkü, Oliveira kaynaklı eksilen oyun aklını dolduracak yegane isim.

Dünya Kupası arasının önemi, Mata gibi hazır olmayan isimleri ayağa kaldırmaktı. Hazırlık maçlarıyla birlikte, o da temposuna kavuşacak. Mata gibi bir ismi kenardan getirebilmek büyük imkan. Oliveira yokluğunda da sahne alacaktır diye düşünüyorum. Torreira / Midtsjö'nün de o zaman temposunu, ön alan presini konuşabileceğiz. Oliveira döndükten sonra da, eski düzene geri dönebiliriz. Mertens / Mata rotasyonunu, daha sağlıklı bir şekilde konuşuruz.

12 yorum:

  1. Yüzde yüz katiliyorum söylediklerine ama tam tersi Midtsjö oynamali diye bir agirlik var Galasatarayli yazarlarda ki bence o durumda yine sene başındaki kısır futbola dönülür zira Midstjö iyi bir orta saha ama sana maci getirecek kilit pasi atamiyor onu en iyi yapacak adam Sergio ile Mata zaten aldiklari sürelerde oyuna katkilari, kilit pas sayilari belli, son macta yine Mata'nin ortasindan gelen kafa golünü de unutmayalim Mata Sergio gibi duran toplarda da cok iyi her an skoru degistirebilir yeter ki form tutsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata büyük kalite. Midtsjö daha 2 yönlü, mücadele unsuru. Oliveira sana başka bir şey veriyordu. O boşluğu dindirebilecek tek isim Mata bence.

      Sil
  2. Yusuf demir bence kenarda yunus 10 numara gibi hazirlik maçlarinda denenmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olası bu arada. Hesaba katmiyoruz da, gayet denenebilir.

      Sil
  3. Yusuf Demir veya Yunus oynayabilir.Berkan Kutlu ileriye dönük oynadığında daha verimli oluyor. Midstjo yerine Berkan olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus da olabilir, doğru. Berkan / Midtsjö / Torreira bir arada çok tek düze kalır ama.

      Sil
    2. Torreira ve Berkan ikilisini ile Yusuf veya Yunus ikilisini söylemek istemiştim. Berkan 'ı 11 de görmek gerek.Bence çok iş yapar bu takımda

      Sil
    3. Midtsjö'yü yedin yani :) Berkan Kutlu bu yapı içerisinde bence de çok iş yapar. Hakkı çok yeniyor.

      Sil
  4. Kadromuz geniş. Eksikliği çok önemli kesinlikle katılıyorum. Ama Mata, Yusuf ve hatta sözleşme işi halledilirse Yunus bile orada yeniden doğabilir. Midjo - Torrera önlerinde Mata - İcardi denenebilecek bir kombinasyon.
    Ben kadromuza güveniyorum. Hiç transfer yapılmasa bile bu takım gayet yeterlidir. Devrede Nelson'un gitmesi gibi radikal bir şey umarım yapılmaz. 25 milyon € verip alan biri olmadığı sürece yazdan önce Nelson satmak takımın tüm düzenini bozmakla eşdeğer bence.
    Hiç kimse alınmasa dahi ben razıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlerdir yorumlarını bekliyordum :)

      Yunus Akgün bence de olabilir ama Mata da varken, kullanılır diye düşündüm :) Transfere ben de o kadar sıcak değilim.

      Sil
  5. :) bir yurtdışı seyahati oldu uzun süren. ondan uzak kaldım. şimdi geriye dönük yazdığın tüm yazıları okuyorum Burakçım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir