24 Kasım 2022 Perşembe

Samet Akaydın & Galatasaray, alternatif stoper gerekliliği?


Yerli stoper transferi gerçekleştirme isteği var gibi görünüyor. Benim düşüncem, eldeki yerli stoper alternatiflerinin potansiyelli olduğu ve önlerini tıkamamak gerektiği. Emin Bayram ve Metehan Baltacı'ya güveniyorum. Çok özel haller dışında da, stoper için "yerli" hamlesinde bulunmam. Hatta alternatif yerli transferini mümkün olduğunca rafa kaldırıp, mevcut içerisinden kazanımlar denerdim. O kazanımlar da ağırlıklı olarak "altyapıdan" olmalı.

Samet Akaydın, çıkış içerisinde olan bir stoper. Adana Demirspor'un son dönemde ülke futboluna sunduğu birçok yerli var. Yunus Akgün her ne kadar bizim futbolcumuz olsa da, Adana Demirspor'un geçen sezon sahneye sunduğu bir isimdi. Tayyip Sanuç da öyleydi ve Beşiktaş'a transfer oldu. Şimdi de sıra Samet Akaydın'a geldi. Samet Akaydın, 28 yaşında tabi. Geç parlayan ve büyüyen futbolculardan oldu.

Abdülkerim Bardakcı da yıllarca alt liglerde kiralık olarak forma giymişti. Konyaspor'daki yükselişi ve Galatasaray'a transferi bana göre geç gerçekleşti. Özellik itibarıyla bakınca, büyük takım stoperi olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'daki iyi görüntüsü de sürpriz değil. Geç yükselişlere takılmam, zamanı yeni gelmiştir derim. Futbolcunun özelliğine ve tarzına bakıyorum. Samet Akaydın'ın iyi stoper olduğunu düşünsem de, özellik itibarıyla "büyük takım" stoperi diyemem.

Nelsson'un dahi topla ilişkisini eleştirir haldeyiz. Sorun olabiliyor çünkü. Topla çıkışlarında, geriden oyun kurulumunda sorun yaşayabiliyoruz. Samet Akaydın da bu konuda iyi diyemem. Topla ilişkisini çok tutmam. Agresif, hamleli, fena da bir kesici değil. Fiziğine oranla hareketli de. Alternatif olarak iyidir de, alternatif için bonservis vermek mi gerekir? Ya da Emin Bayram ve Metehan Baltacı için ısrarcı olsak, 1-2 yıl içerisinde daha iyi konuma gelmezler mi?

Ocak ayı transferi daha çok "yerliler" üzerinden ilerler. Medyada çıkan isimlere bakınca da, 2-3 yerli alternatif kazandırılacak gibi. Neyse ki "Kaan Ayhan" gündemi yok. Kalitesine oranla, alakasız bir rakam istiyorlar. Cenk Özkaçar ismini de gördüm ama onun maliyeti daha yüksek olacaktır. Ciddi bir potansiyeli var ve Valencia'nın beklentisi farklı. Altay'dan Lyon'a gittiği dönemde o yatırımı yapmak gerekiyordu.

8 yorum:

  1. Bence stoper ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum 3 tane yetenekli genç stoperlerimiz var öncelik solbek ve forvet olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mousa dembele ve mert müldür takviyeleri yeterli olacaktır bence

      Sil
    2. Mert Müldür'ü bırakacaklar mi bakalım. Bırakırlarsa müthiş olur.

      Sil
  2. Samet akaydın topla ilişkisi çok zayıf, pozisyon bilgisi vasat bir stoper daha iyisi olan talhanın gs maçında düştüğü durum ortada, emin ve metehan şu anki haliyle sametin önünde bu kadar iddalıyım. Samet transfer haberinin kulüpte karşılığı olmadığına adım kadarda eminim çünkü şu anki çok iyi futbol aklı bu hamleyi yapmaz. Bunu ancak fbjk aklı yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük takım stoperi değil, o elektriği vermiyor maalesef.

      Sil
  3. Hiç gerek yok bence de.Emin ve Metehan yeterli.Boşuna o paraları vermememiz lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif için, yerli stoper gerekliliği bence de yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir