20 Aralık 2022 Salı

Emin Bayram ve Metehan Baltacı için ayrı başlık açmamışım


Kampın parlayan isimlerini konuşurken, Emin Bayram ve Metehan Baltacı için ayrı başlık açmamışım. Bu isimleri sık sık konuştuğumuz için, çok da gerek duymadım. En baştan bu yana yazdığımı tekrar edeyim. Alternatif stoperleri kendi bünyemizden çıkardık ve bu da transfer konusunda elini güçlendirdi. Yaz dönemi, 1 stoper daha almak için arayış vardı. Kaan Ayhan başta olmak üzere, olmadık isimlere, olmadık rakamlar konuşuldu. Gerek yok işte. Aldığın isim, elinde olanlardan daha iyisini mi yapacak?

Nelsson zaten as stoperin. Abdülkerim Bardakcı da, Marcao sonrası için alabileceğin en iyi isimdi. Samet Akaydın gibi futbolcular için ödenecek bonservisleri gördükçe, onu da bedava aldığımızın tekrar altını çizeyim. Alternatifleri de Emin Bayram, Metehan Baltacı ve Ross oldu. Ross da geleceğe dönük, iyi bir yatırım. Keşke bu kamp döneminde de izleyebilseydik. Sadece kupada görebildik ve o maçlarda da neler yapabileceğini az çok gösterdi.

Emin Bayram ve Metehan Baltacı sayesinde, yeni bir yerli stoper almana gerek kalmadı. Bu durum da, alternatif yerli alırken "yol haritan" olmalı. Alternatif yerliyi, kendi bünyemizden çıkarabilmek gerekiyor. Nelsson, Dünya Kupası'ndaydı ve bu sayede gençlerin hazırlık maçlarında bulduğu süreler arttı. Emin Bayram ve Metehan Baltacı, çok iyi maçlar çıkardılar. Hangisi daha potansiyelli, bu karar sizin olsun.

Hatta Metehan Baltacı'yı Lazio karşısında 6 numara gibi izledik ve orada dahi sırıtmadı. Tek kusurları biraz ağır olmaları olsun. 2'si de hamleli, fizik olarak güçlü, savunma aksiyonları güçlü, stoper için top hakimiyetleri de iyi gençler. Oynadıkları maçlarda asla sırıtmadılar ve iyi performanslar verdiler. Hazırlık maçlarında da, takımla olan uyumları tam anlamıyla oturdu. Bazen tandemi de birlikte oluşturdular ve iyi maçlar çıkardılar. Galatasaray'ın geleceği bu gençler.

12 yorum:

  1. GS in stoper konusunda sıkıntısı yok gibi, ışık Kaan da var,durumu nedir bilmiyorum ama
    Ayrıca kiralık oyuncuların bir.raporunu da hazirlarsan bilgin dahilinde iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, kiralık raporu da hazırlamak lazım..

      Sil
  2. Yazın Kaan Ayhanı stoperi yedeklemek için alsaydık şuan sameti de almaya çalışırdık :)

    YanıtlaSil
  3. Bence Galatasaray'ın yerli transferi yapmaması lazım. Ne Türkiye'den ne de dışardan gurbetçi olarak. Elimizde altyapıdan gelen o kadar kıymetli genç potansiyel var ki...Okan Hoca ile olan o fotoğrafı hatırlıyorum en az 20 kişi vardı orda. Her mevki için alternatif olabilecek; kendi akademimizden yetişen bir sürü gencimiz varken; yerli almanın manası yok. Emin ve Meter artık Rotasyon oyuncusu oldular. Hamza, Baran geliyor. Yunus zaten bizim çocuğumuz. Bir sürü genç var. Okan Hoca'nın onlara şans vermesi gerçekten muhteşem. İnşallah hepsi kalıcı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spesifik, sınıf atlatacak ya da potansiyel yerliyi alırsın yine. Alternatif yerli alınmasına karşıyım ben.

      Sil
    2. Öyle bir yerli var mı bilmiyorum. Varsa da çok pahalı olacağı kesin. Belki varsa bir yerli sol bek getirilebilir. Ama her şey sonuçta bu saçma yabancı kısıtlaması ile ilintili. Benim anlamadığım neden bu kuralın seneye de ne olacağı bir türlü belli olmuyor. Transfer sezonunun tam ortasın kuralı deklare etmenin ne kadar zarar verdiğini görmek bu kadar zor mu? Seneye serbest olacaksa şimdi açıkla ki herkes planını ona göre yapsın.

      Sil
    3. Var mutlaka, çok var hem de. Alabileceklerin var, alamayacakların var :(

      Sil
  4. Yakalanan jenerasyonu iyi değerlendirmek gerek. Emin ,Metehan ,Yunus süre alıyorlar.Baran ,Hamza ,Efe,Emrah gibi oyuncularda yavaş yavaş süre alabilir.En iyi transfer kendi altyapından çıkardığın oyunculardır.Uefa kupasını alan takımda Emre,Okan ,Suat, Fatih ve Kerem altyapıdan gelmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hocanın o dengeyi iyi ayarlayacağına inanıyorum.

      Sil
  5. Altyapıdan artık bir kaleci şu kaleyi devralmalı alt liglerde birçok kaleci bizim alt yapıdan ama Galatasaray da bu adamlar hiç düşünülmedi. Jankat bu sebeple üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Kaleci transferi bu takımda lüzumsuz. Batuhan’ı geri çağırmak çok daha doğru olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de almalı ve Jankat da o döngüyü kırabilecek bir isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir