27 Aralık 2022 Salı

Icardi'yi mumla aradığımız doğrudur


Icardi'yi mumla aradığımız doğrudur. İstanbulspor maçı ilk yarıdan 4-5 olmadıysa, Icardi'nin yokluğuyla açıklanır. Bu maçta da Icardi'yi aramayalım diyebilirsiniz de, alternatifi yok işte. Gomis'i alternatif değil, kenardan getirebileceğimiz iyi bir koz olarak görüyorum. Icardi ile oyun başka. Sadece takımın gol yükünü sırtlamıyor, etrafını da büyütüyor. En basit örneği de Kerem Aktürkoğlu. Icardi ile oynadığı oyun başka, o olmadığında oynadığı oyun başka.

Garry Rodrigues / Gomis ilişkisine bakın. Galatasaray'ın gördüğü en iyi 2'lilerden biriydi. Gomis attığıu kadar, Garry için duvar da olabiliyordu. Garry'e yaptığı servislerle de, Garry'nin 10 gol üstüne çıktığını gördük. Ya da Diagne. Belki beğenmeyeni çok da, şampiyon olduğumuz sezona bakın. Duvar olabilmesi ve alan açma özelliğiyle, Onyekuru ve Feghouli gibi isimlere birçok gol attırdı. Forvete sadece gol atabilmesi üzerinden bakmıyorum. Çevresini ne denli yükseltiyor, bu daha önemli.

Icardi, Galatasaray ile 6 maça çıktı ve 4 gol 3 asisti var. Muhteşem bir rakam. Beşiktaş maçında golleri attı, Başakşehir maçında atılan 7 golün sadece 1'ini atsa da, 2 asisti var. O gün Kerem Aktürkoğlu'nu yükselten isimdi. Bu 2'liyi daha istikrarlı kullanabilirsek, gol sayısı ciddi anlamda yükselecek. Sadece Kerem Aktürkoğlu da değil, Rashica, Mertens, Yunus Akgün ya da Barış Alper Yılmaz adına da önemli. 

Icardi için bir güzel yan daha var. 0 egolu bu adam. Genelde forvetlerin "gol bencilliği" vardır. Her topa vurmak isterler, olmadık yerlerden denerler, ilk odakları attırmak değil de atmaktır. Icardi de gol ile yaşayan bir futbolcu gibi düşünüldüğünden, böyle oynamasını beklersiniz. Onun önceliği ise gol atmaktan ziyade, attırmak bence. Icardi böyle oynarken, Kerem Aktürkoğlu ve Gomis'in bencilliğini anlayamıyorum. Israrla gol atmak istiyorlar, zorluyorlar, inanılmaz bir bencillik var. 

Bence hücumumuzun temel sorunlarından biri de bu. Xg oranları büyüyor, çok fazla pozisyona giriliyor. Bir de bu istatistiğe yansımayanlar var. Gol pozisyonu oluşacak, olmadık çalım sevdası, topa zamanlamada yavaşlık gibi etmenler var. Icardi oynadığında görüntü değişiyor da, o olmayınca tablo bu. Icardi'yi sağlıklı şekilde sahada tutmalıyız. O vakit hücum adına taşlar oturur. Bir de iyi alternatifi olmak zorunda.

8 yorum:

  1. Ne yapıp edip Icardi'yi tekrar döndürmek zorundayız. İcardi'nin kalan maçlarda sahada olması = şampiyonluk. Acele etmeden iyice iyileşsin ki bir daha sakatlanmasın. Erdem Timur gönlünü hoş tutsun. Mutlu olsun. Ne kadar izin isterse verelim sorun değil. yeter ki çıksın işi görsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü maçında dönüyor. Maç temposu yükselecek, üst üste oynadıkça da artık havaya girer.

      Sil
  2. Hakikaten Icardi'nin diğer hucumculari ne kadar yükselttiği yokluğunda iyice ortaya çıktı. Diagne gayet iyi bir alternatifti ve zaten sözleşmeli oyuncun , bence hiç gerek yoktu maaşınin çoğunu ödeyerek göndermeye, saha dışı sebepler devreye girdi diye düşünüyorum. Gidince yaptıkları da ortada. Neyse vebali hocada, kazandığımız sürece de problem yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol özelliği tamam da, gol konusunda 0 ego bu adam. Etrafını büyütüyor daha çok.

      Sil
    2. Golcü bencil olur genellemesinin antitezi gibi hakikaten :) Genç oyuncular bol bol gozlemliyordur umarım

      Sil
    3. Icardi adına ön yargı kurduk işte :)

      Sil
    4. Oliviera olmadan sahada üretemiyoruz. Umarım Oliverasız kalmayız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir