29 Aralık 2022 Perşembe

Sivasspor 1-2 Galatasaray, önce şu tarlanın hesabı sorulsun


Bu deplasmanın zor olacağını herkes biliyordu. Olabilecek en kötü zeminde bu maç oynandı ve Galatasaray gibi pas yapacak, kaliteli hücumcuları olan bir takım elbette zorlanacak. Yine de, ilk yarıda oynanan oyun beklediğimin çok ötesinde. Böyle bir zeminde önce sakatlık vermediğin için şükredersin, sonra da aldığın puanları cebine koyarsın. Kazandık, çok kritik bir viraj dönüldü. Hatta bu maçı ilk yarıda da bitirebilirdik.

Maça istenilen gibi başlanamadı. Zemin kötü ve buna alışana kadar çok fazla pas hatası var. Topu sürmek, özellikle de kontrol edebilmek büyük problemdi. Zemine biraz alışınca, Galatasaray'ın organizasyon oluşturabildiğini de gördük. Mertens gibi zeki bir hücumcunuz olunca, bitirebilmek kolay. Boey de kanadını yine müthiş süpürdü. Kanatlarımızdan istediğimiz hücum katkısını alamasak da, Boey gibi bir bekinin olması büyük koz.

Ceza sahası çevresinde biraz iyi top kontrolü yapabilsek, ilk yarıda iş bitebilirdi. Kerem Aktürkoğlu topu kontrol edemedi, yine de Gomis'e çıkardı, o gitti rakibe vurdu. Böyle bir zeminde futbolu konuşmak zor, bulduğunu atacaksın, parola budur. Galatasaray bulduğunu atamadı ve 2. yarıda uyuyan rakibini uyandırdı. Bu uyanışta, Oliveira / Midtsjö değişikliğinin de etkisi var. Çünkü anlamsız yere gömülmeye başladık ve rakibe gel gel dedik. van Aanholt gibi bir bekin olursa da, bireysel hataya fazlasıyla müsaitsin.

2. yarıda maç 1-1 olana kadar çok bekledi takım. Gomis hareketsiz, kanatların da ayakta kalamıyor ama Oliveira ile en azından tempoyu yönetiyordun. Orayı Midtsjö yapınca işin mücadelesi tamam da, oyunu iyice rakibe veriyorsun. Artı şu, Gomis / Barış Alper Yılmaz değişikliği doğru. Alan açılıyordu, ön alanda mücadele de ararken, Barış Alper Yılmaz doğru isim. Yusuf Demir ve Seferovic hamleleriyle de oyunu tekrar rakip yarı sahasına yıktın ve golü buldun.

Sivasspor'un net bir hücum etkisi yoktu. Baskı kurmaya çalışsalar da, golü hatamızla yedik. Galatasaray'ın ise istediği her an hücum organizasyonu kurabiliyor olması güzel. 1-1 olsa da, böyle bir zeminde dahi baskıyı kurup, pozisyon üretiyorsun. 2. yarıdaki hamleler biraz düşündürücü ama şu ortamda da oynanan oyunu iyi buldum. En önemlisi de galibiyet, çok kritik bir viraj dönüldü. Abdülkerim Bardakcı / Barış Alper Yılmaz 2'lisi, size de yine, sıkılmadan özel olarak değineceğim.

21 yorum:

  1. Müsaadenle Abdülkerime değineyim. Kendisi olmadığında ortasaha düşüyor hep söyledim. Hiç birşey yapamasa bile topu mantıklı yerlerle buluşturabilmesi çok değerli. Marcao nun perormansınun üstüne çıkıyor ufak ufak bu yolda ilerliyor. Barış Alper zaten yapması gerekeni yaptı Okan Hoca takdir ediyorum kendisini içe kat eden bir kanat oyuncusu olarak sahaya sürdü. Çizgide dolandırmadı. Oda kendi işini yaptı. B planının olması ve o plana geçiş çok önemliydi. Başarılı da olundu kenardan gelen oyuncu profilleri saha içerisinde nazaran çok aşağıda. Ve profiller farklı. Medyada dönen isimler de hep 11 profilinde oyuncular rotasyonu sahaya güçlü biçimde yansıtabilmek çok önemli. Seferoviç bu akşam kendinden bir Mitroğlu golü bekledim ama olmadı. Ama bu akşam mücadele de etti. Ama oluru da yok kendisinin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas aksiyonu güçlü, oyun aklı büyük. Abdülkerim Bardakcı'nın hakkı teslim edilmiyor maalesef.

      Sil
  2. Bu deplasmanların bittiğini de göreceğiz inşallah. Sezonun kalanında 2 derbi kendi evimizde olacak. Zorlu diyebileceğimiz deplasmanlar evimizde olacak bu gün alınan puanlar çok önemli. Şurayı lider atlattığımız zaman kalan maçlarda seyirci avantajının yanı sıra devre arasında takviyelerle güçleneceğiz. Zaten eksik olarak gördüğüm bir nokta da yok. Bir sol bek ve forvet transferi olmazsa olmaz duruyor o kadar ama eksiğimiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu fikstürden, olabilecek en az hasarla çıkıyoruz. Okan Hocanın da bu anlamda hakkı verilmeli.

      Sil
  3. Mertens'in sözlesmesini hemen uzatmak lazim ilk yarida Kerem'e attigi pas gol vuruşu presi liderligi boyle bir oyuncu bulmak cok zor. ikinci olarak PVA ve Seferovic bu takimda asla oynamaz, Seferovic sondaki topu kaptirmasaydi bu kadar olay olmayacakti vallahi yazik, Eren Aydin'i cagiralim o oynasin yeter artik.

    YanıtlaSil
  4. Pva yerine Dubois olsa daha iyi olurdu. Yusuf'a daha çok şans vermemizde gerekiyor.Bence birçok maçta kilit oyuncu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pva ve seferovic yenilgi için her şeyi yaptılar. umarım kurtuluruz tez zamanda. mertens ise döktürdü.
      apo'yu beğenmeyenleri piste alalım.

      Sil
    2. Dubois olabilirdi cidden, nedense ihtimal olarak pek konuşmadık.

      Sil
  5. Bu zor şartlarda bu kepaze zeminde ancak bu kadar olurdu. 1-1'den sonra sinmeyen ve yeniden oyunu ele alan takım harikaydı. Yusuf ve Seferoviç tüm takımın aidiyeti, gücü yerinde. Ama Yusuf bence daha Türkiye'ye intibak edemedi. Kalırsa seneye belki katkı sağlar. Ama ondaki bu görüntü fena halde Halil Dervişoğlu görüntüsü veriyor. Seferoviç ise bence devrede isteyene verilmeli. Artık Barış Alper kariyer planı da belli olmuştur. Kesinlikle kendini bir striker olarak konumlamalı ve öyle yetiştirmeli. Teknik kapasitesi, top becerisi kanat için yeterli değil ama. Ama çok güzel bir fiziği. Oyun bilgisini zekasını ilerletirse Burak Yılmaz gibi olabilir. Abdülkerim her gün büyüyor. Lider bir karakter. Müthiş bir oyuncu. Nazar değmesin diyorum.
    Bu zor deplasmanı 3 puanla geçmek harika bir iş. Fener deplasmanından da istediğimizi alacağımızı düşünüyorum. İcardi eskisi gibi dönerse o maç da bizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray, gol aradığı her anı iyi oynuyor ve organizasyon oluşturabiliyor. Bu değerli.

      Sil
  6. inanılır gibi değil. futbol cinayeti şu zemin. ama gündem değişti konuşan yok. konya fb maçı tarafsız sahaya ama gs tarlaya. bunu konuşsunlar!

    okan hoca tarlada bile şov yapan takım yaratmış. her maç üstüne koyuyor. hakemler ya da aşırı saçma bireysel hatalar yapmazsak bu takım lig sonuna kadar yenilgi görmez.

    hakemin kararı doğru. net ofsayt. hatta nelsson a yapılan penaltı verilmedi. büyük savaş veriyoruz. birlik olmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu zeminde, olabilecek en iyi hücumu yaptık bence. Oliveira'nın dönüşü de mühim tabi.

      Sil
  7. Maalesef 1-2 gol öndeykenki oyunumuz hala telaşlı ve sisirmeli, bence değişikliklerin oyuna etkisi de bu maçta olumsuzdu, ama iyi tarafından bakarsak hakikaten inanılmaz bir stoper almışız. BAY bu Burak Yılmaz koşularını bayağı iyi atıyor bir de, daha sık görürüz umarım.

    YanıtlaSil
  8. Oliveira yerine oyuna giren Midtsjö sonucu takım bu denli topu nasıl bırakabiliyor anlamış değilim. 3.5 m euro verdiğimiz kişi.. keşke o paraya hem daha genç hem daha net biri alınsaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö fena oynamadı, iş görüyor da, Oliveira yerine girince, mantık olarak geri çekiliyorsun.

      Sil
    2. Katiliyorum, Midstjö istedigi kadar koşsun Oliveria'nin acigini kapatamiyor maalesef, hocanin B Planini ayrica calistirmasi lazim sadece oyuncu degistirince sacmaliyoruz, oyun da degismeli Midstjö ile, her zaman gol bulup bu kadar sansli olamayabiliriz.

      Sil
    3. Tarzlar başka. Bir de o dakika yerine alınca, otomatik olarak geri çekiliyoruz psikolojisi oluşuyor.

      Sil
  9. Orhan Uluca'nin mactan sonra çok güzel bir yorumu vardi yayinci Kuruluş icin dedi ki sen yayinci kuruluş olarak Süper Lig'in degerini yükseltici yayin yapmalisin, Alanya maçı icin hake kararlari bizim konumuz degil diye programi acarken, Sivas macinda kasit var diye acilis yaparsan ya da Nkoudu'ya benzer yorum yapmazsan bulundugun kuruma zarar veriyorsun, bu çifte standarta deginmek istedim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir