12 Aralık 2022 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #20; Aykut Erçetin


Galatasaray'da "yedek kalecilik" zor zanaat. Taffarel, Mondragon ve Muslera, oldukça önemli kaleciler ve istikrarlardı. Özellikle de Mondragon ve Muslera'nın uzun yılları oldu. Bu 2 kaleci arası dönem ise "fetret dönemi" misali, olabildiğince karanlıktı. Yerli - yabancı kim gelirse gelsin tutturamadık. Hatta kaleci sirkülasyonunu da bir hayli abartmıştık. Muslera sonrası sıkıntımız da "yedek kalecilikti". Yedek kaleci deyince, aklımda kalan tek iyi istikrar Aykut Erçetin'in.

Onun da Galatasaray'da çok uzun sezonları var. İstikrarlı olduğunu da düşünüyorum. 2. kalecilik zor. Mondragon ve Muslera gibi önemli istikrarlar gördü. Hatta o ara dönem diye bahsettiğim günlerde de, 1. kaleciliğin altını doldurduğu zamanlar var. Orkun Usak / Aykut Erçetin rotasyonu ile şampiyon olmuşluğumuz var. O sezonun kritik haftalarında, kalede Aykut Erçetin vardı ve şampiyonlukta da payı vardır.

Galatasaray'a 2003 - 2004 sezonunun Ocak ayında transfer edilmişti. Kamp dönemi denenmiş ve beğenilmişti. Sonrasında da, Mondragon'un arkasında 2. kaleciliği başladı. Yer yer kaleye geçtiği haftaları da izlemiştik. Muslera'nın son yıllarında, ne zaman Muslera olmasa içimizi korku kaplar. Milli Takım seviyesine kadar yükselmiş, tecrübesiyle de ön plana çıkmış isimler transfer etmemize rağmen, orayı dolduramadık. Muslera büyük bir istikrar da, iş ne zaman 2. kaleciye düşse problem oluştu.

Aykut Erçetin dönemi ise bu böyle değildi. Mondragon'un arkasını en iyi şekilde doldurdu, sonrasında kaleyi devraldığı zaman da geldi. 1. kaleci olarak onunla devam etmedik tabi, ertesi sezon De Sanctis transferi vardı. Çünkü Şampiyonlar Ligi ön elemesinde S.Bükreş'e elenirken, Aykut Erçetin istenileni vermemişti. De Sanctis sonrası Leo Franco, arada Ufuk Ceylan, sonrasında Zapata. Muslera'ya kadar geçen süre de çok karanlık.

Muslera'nın da 2. kaleciliğini yaptı bu arada. An geldiğinde, yine iyi iş çıkardığı maçlar oldu. Ufuk Ceylan ile birlikte, rotasyonlu şekilde 2. kaleciliği devraldılar. Sonra bu isimler arasına nedenini anlamadığım şekilde Eray İşcan katıldı ve 2. kaleciliği ona verdiler. Sonrası o karanlık günler başladı zaten. Altyapıdan gelmiş kaleciler konusunda, İsmail Çipe ile birlikte en kötüsüydü. Aykut Erçetin ise Galatasaray sonrası Rizespor'da 1 sezon geçirdi ve futbolu bıraktı. Bence bizde devam etse, sonrasında transfer edilen çoğu isimden daha iyi 2. kalecilik yapardı.

4 yorum:

  1. Eray İşcan ve İsmail çipe konusu gerçekten çok garip nasıl bir potansiyel görüldü de koca Galatasaray ın 2. Kalecisi olabildiler insan merak ediyor

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray'ın yerli kaleci ile son kez şampiyon olduğu 2007-2008 sezonunun kalecisidir kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orkun Usak da vardı o sezon, çoğunda da o oynadı. Ama kırılma haftaları olan son dönemde, Aykut Erçetin kaledeydi ve müthiş iş çıkardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir