6 Ocak 2023 Cuma

Alex Sandro & Galatasaray, sezon sonunu da kurguluyoruz


Sadece Ocak ayını değil, sezonu sezonu da kurguluyoruz. Erden Timur'un altını çizdiği gibi, sezon sonu sözleşmesi biten ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacak futbolcular diye 2 ayrı başlık var. Mesela Ocak ayı transferinde de, sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı isimler gündeme gelebilir. Takımların elleri bağlı oluyor çünkü, en azından ufak da olsa bir maddi getiri elde edelim diyorlar. Tabi Alex Sandro böyle bir isim değil, o gelecek sezonun hayali olacaktır.

Bunun da nedenleri var. Gelecek sezon için, ilk 11'deki yabancı sınırının kalkacağı söyleniyor. Böyle olursa, sol bekte gönül rahatlığıyla yabancı futbolcu kullanırsınız. Bugün 8+3 var ve Galatasaray'ın kadro yapısı itibarıyla da, sol bekte yerli futbolcu kullanması şart. Fenerbahçe derbisine çıkacağız, sol beke yabancı yazmak zorundayız ve ilk 11'den hangi yabancı yerine yerli yazacağız diye düşünüyoruz. Ocak ayı için, yabancı sol bek hamlesi imkansız. Aziz Behich gibi bir isimle günü kurtaracağız.

Son dönemler, yaz aylarında yapılan genel kurullarla geçiliyor. Seçimler de, bugünden itibaren yeni sezonu kurgulamaya engel oluyor. Oysa bu transfer işlerine acele şekilde girilmez, planlama lazım. Aylar öncesinden planlar yapılır ve görüşmeler başlar. Şu an yapılan da bu. Bir yandan, yeni sezonun transferler hedefleri belirleniyor ve görüşmeler yapılıyor. Alex Sandro ve Dembele gibi isimleri transfer etmek kolay değil. Düşünce ise doğru.

Sol bekteki kalitenin ciddi anlamda yükselmesi lazım. Alex Sandro, çok özel bir sol bek. Brezilya Milli Takım havuzunda yer alan bir sol bek. Juventus'un da hala iyi bir parçası. Yaşı 32 olacak, o da bu dönemde iyi bir sözleşme almaya çalışacaktır. Hala piyasası var, ciddi bir kalite. Yine de Avrupa'nın devleri ciddi bir yatırım yapmayacaktır. Galatasaray gibi adresler de verebileceği paralarla transferde iddialı bir konuma gelir.

Alex Sandro'nun teknik kapasitesi üst düzey. Temposu her geçen dönem düşecek olsa da, oyun aklı ve teknik kapasitesiyle, Galatasaray'ın oyunu açısından kıymetli. Sağ bekteki Mariano katkısını hatırlayın. Bu yaşlarda, ciddi bir katkısı vardı. Oyun düzenine de müthiş etki etmişti. Büyük takım bekleri böyle olur. Sol bekte Alex Sandro gibi bir isim, sağ bekte de Boey gibi tempolu bir bekle müthiş bir 11 harmanı oluşuyor.

6 yorum:

  1. önümüzdeki sezon yabancı sınırı kalkmayacaktır bence. hoş bi de şampiyon olacağımızı düşünürsek hiç kalkmaz.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle bize düşmez premier ligde kafaya oynayan takımların en az 2 tanesi kadrosunda ister her ligden üst düzey taliplisi çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek pozisyonunda olmasaydı belli olmayabilirdi ama malesef sol bek çok değerli bir mevki, daha kendini tam kanıtlamamış adamlara bile bonservisler 50den başlıyor alex sandro yıllardır kalbürüstü katkı veren şampiyonlar ligi topçusu kesinlikle bize düşürmezler hatta burakın bizi top takımlara imza atar

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir