2 Şubat 2023 Perşembe

Felaket bir maç çıkarsa da, tüm ihaleyi ona bırakmam


Felaket bir maç çıkarsa da, tüm ihaleyi ona bırakmam. Galatasaray savunması, genel manada kötüydü. Özellikle ilk yarıda, rakibe çok kez "geçiş" imkanı verdik. O kadar riskli ve kontrolsüz bir başlangıç vardı ki, alanı olabildiğince açtın. Geraldo da her seferinde Emre Taşdemir'i geçti. Tabi bu geçişlerde, Kerem Aktürkoğlu'nun hiç yardıma gelmeyişi, sol içte görünen Oliveira'nın savunma yapmaması da etkiliydi.

İlk yenilen golün ardından, oraya önlem almak gerekiyordu. Emre Taşdemir'i ilk yarıdan çıkarmak değil konu, Rashica'yı çok daha önce sola kaydırmak. Rashica sola kayınca, oradaki şiddet biraz olsun dindi. Bu sefer de, sağdan geldi rakip. Rashica'nın da kötü oynadığına inanmıyorum. Kerem Aktürkoğlu bence çok daha kötü durumdaydı. +3 dengesi, 2. yarıda hamle yaparken, Rashica'yı kenara aldırdı. Oysa Oliveira da çıkabilirdi.

Emre Taşdemir de bireysel anlamda çok kötüydü. Savunmada tek sorumlu asla değil de, hücumdaki etkisizliği hiçbir şeye bağlanmaz. Kesmiş olduğu ortalar bütünü ile felaketti. Hamleyi, ilk yarı bitmeden de yapabilirsin. Şu sıralar. Dubois'i sol bek kullanmaya devam etmeli. Kazımcan Karataş ne durumda bilmiyorum da, o da bir an önce süre bulmaya başlasa iyi olur. Daha fizikli, uzun bir oyuncu. Tempolu oyunda zaten var, savunma kısmında da Emre Taşdemir gibi dağılmıyor.

Oliveira'nın etkisizliği de, rakibin bu kadar rahat gelmesine sebep. Torreira orada tek başına. 2. yarıda her yeri kapattı da, ilk yarıda elinden geleni yapabildi. Merkezin delindi, sol açığın savunma yardımına gelmez. Rakibin de uçurtma kanatları varken, açık alanda sıkıntı yaşarsın. Recep Uçar iyi bir teknik adam. Elindeki kısıtlı malzeme ile, çok büyük işler başarıyor. Oğuz Gürbulak dediğimiz isim, Samsunspor 2. Lig'de iken ve 1. Lig'deki ilk sezonunda yedekti. Burada ise 11'in değişmez ismi. Seviye bu. Galatasaray'ın açıklarını, elindeki malzeme ile olabildiğince iyi işledi.

12 yorum:

  1. Hocam ben oliveiranin etkisizligini birazda midtjoye bağlıyorum. Torreira bı tık dustu Berkan devreye girdi , torreira daha muhteşem döndü. Oliveira dün çıkması gerek , yedek midtjö ama alamıyoruz oyuna..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu ve Midtsjö, özellik olarak çakışıyor maalesef. Sorun bu bence.

      Sil
    2. midtjo büyük hayal kırıklığı oldu. dakika 65-70, "sergio çıktı ama rahat olun bende" diyen bir adam olmasını bekledik. o bile olamadı.

      Sil
    3. Şu an için öyle. Oysa sezona iyi girmişti.

      Sil
  2. oliverira çok kaliteli oyuncu ama o kaliteyi sahaya yansıtamadıktan sonra pek de bi anlamı kalmıyor. ve bence çoğu maçta da böyle silik duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitenin kralını yansıttı haftalarda. Son zamanlarda düştü diye niye kalite kaybolsun.

      Sil
  3. Bence ikiyönlü oynayabilecek bir merkez ortasahaya ihtiyaç fazlasıyla var mümkünse acil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Oliveira tarzında, ona alternatif bir orta saha lazım.

      Sil
  4. Yine.güzel yorumlamissin Burak bence de yardima gelinmemesi de Emre'nin hatalarinda etkendi sadece ihaleyi ona birakmak büyük hata olur.
    Sence Trabzon macinda sol bekte ne olur bence hoca riske girmez Dubois oynar gibi geliyor ki oynamali da büyük maclarda büyük oyuncular oynamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir de felaketti tabi, bu değişmiyor :)

      Sil
  5. Emre nin sorun yada hatalarının takimin yer tutma ve önünde oynayan oyuncu ile direkt bağlantısı olduğunu düşünüyorum.Savunmasi hep 4 5 6 idi maksimum.Oliviera noktasında transfer şart gibi.ama bir oyuncuyu gel onu kes yada yedeginde bekle diye ikna zor.gencleri hazirlayabilseydik keşke

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir