3 Şubat 2023 Cuma

Jonathan Bamba & Galatasaray, çıta yaz dönemi bıraktığımız noktada


Kanat mı yoksa forvet mi arıyoruz sorusunun cevabını bilmiyorum. Belki de 2'si birden alınacaktır. Diğer yanda da 8 numara ihtiyacı var tabi. Sol bek gündemini kapattık. Transferin bitmesine günler kala, fırsat kovalamaya devam ediyoruz. Daha önce de yazdım, kulüplerinde düşünülmeyen, iddialı isimler adına gündem oluşacaktır. Lille forması giyen Jonathan Bamba'nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve bu noktada fırsat oluşabilir. Burhan Can Terzi'nin haberine göre de, böyle bir ilgi var.

Şimdi mi bu transfer isteniyor, ya da sezon sonu için mi? Sezon sonu adına da olabilir. Şampiyonlar Ligi ufukta olduğu için, bazı futbolcular adına cezbedici olabiliyoruz. Şimdiden de bu transfer gerçekleşebilir ve el daha da güçlenir. Galatasaray'ın bu tarz bir kanada ihtiyacı olabileceğini düşünüyorum. Rashica, şu sıralar istenilen gibi gitmiyor ve opsiyonunun kullanılması bu görüntüde zor. Oraya yerli yazınca da, bir türlü tam randıman alınamadı.

Keita'yı hatırlarsınız. Çok kreatif bir kanattı ve izlemesi çok keyifliydi. Ne yazık ki onu sadece 1 sezon izleyebildik. Aradan uzun yıllar geçti, birçok iddialı ve başarılı kanat izledik ama o keyfi de özledik bence. Jonathan Bamba, 26 yaşında ve profili oldukça yüksek. Sözleşmesi de biterken, ciddi taliplerinin olacağını düşünüyorum. Sezon sonu için de düşünülse, asla kolay bir transfer olmayacaktır. Güzel olan, bu tarz isimlerle adımızın anılıyor olması. Çıta demek ki yaz dönemi bıraktığımız noktada.

Jonathan Bamba, çok hızlı ve teknik bir futbolcu. Kreatif, seyir zevki yüksek, oldukça hareketli. Hücum noktasında da çalışan. Ağırlıklı olarak sol kanatta oynasa da, sağ kanatta da oynayabiliyor. Hatta forvetin arkasında dahi yer yer denenmiş. Topla ilişkisi üst düzey ve karşısındaki savunmacıya zor anlar yaşatıyor. Son dönemde biraz gol sayısı düşük kaldı, daha çok asist rakamlarıyla konuştuk. Kerem Aktürkoğlu işin gol tarafında yüksek sayıları zorluyor. Jonathan Bamba transfer edilirse, hücum adına iyi bir tamamlayıcı olacaktır. Tabelasını, özellikle de gol sayısını burada yükselteceğini düşünüyorum.

7 yorum:

  1. bugün askere gitcem. şampiyonluk yolundan biraz uzaklaşacağım :) yazıların da çoğunu okuyamayacağım. hoşçakal sportif cümleler ...

    YanıtlaSil
  2. Pulisic ve Zaniolo imkansız diyoruz ama aradığımız profilin tam karşılığı isimler, hücumun her bölgesinde alternatif olabilecek oyun kurucu bir isim (Yusuf Demir'den ve kalırsa seneye Morutan'dan beklediğimiz rol) ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, Yusuf Demir şu an o katkıyı vermiyor.

      Sil
  3. Metin Oktay misali elini kalbine götür ve yap gel askerliği

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir