16 Şubat 2023 Perşembe

Sam Adekugbe Galatasaray'da


Bu transferi gerçekleştirmek önemliydi. Beşiktaş'ın da ilgisi vardı kendisiyle. Amir'i de istiyordum ama o transferi gerçekleştirememek bize çok büyük bir eksi yazmadı. Alternatif olarak düşünüyorduk çünkü. Beşiktaş ise ilk 11'i için. Adekugbe ise direkt olarak 11 oynatabileceğin, bunu da "yerli statüsünde" gerçekleştireceğin bir futbolcu. Sol beki yerli ile geçebilmek, sezon başından bu yana üstünde durduğumuz bir konu. Sezona van Aanholt'la girsek de, devamı Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir'le gelmişti.

Kazımcan Karataş'dan memnundum aslında. Forma giyebildiği son haftalarda da ciddi anlamda yükseliyordu. Yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası bir türlü geri dönemedi. Yokluğunda da Emre Taşdemir orayı iyi dolduramadı. Sol bekte yabancı kullanılsa, hücumda bir yabancı eksik kullanmak zorundasın. Rashica'yı kenara alabiliyorsun da, Zaniolo'yu kullanmak zorundasın. Uğur Çiftçi'nin peşinde bu yüzden koştuk. Ya da Güray Vural'ın diyeyim.

Ekstra yabancı kullanabilmek adına, bir noktada ödün veriyorsun diyeyim. Adekugbe de belki büyük farklar oluşturmayacak da, yine de bahsi geçen isimlerden daha doğru profil. Atlet ve tempolu. Boey da bu özellikleriyle öne çıkarken, gelişimine hep birlikte şahit olduk. Şimdi sol beke de bu profilde bir isim yazıyoruz. Belki Boey katkısı alamayacaksın da, yükseltme ihtimalin de var. Okan Hoca, elindeki futbolcuyu yükseltebiliyor.

Futbolcu için 1 milyon avro'luk satın alma opsiyonu olduğu söyleniyor. Yükseltilebiliyorsak, makul rakam. Yükselebileceğine de inanıyorum. Kerem Aktürkoğlu'nun arkasını dolduracaktır. Kerem Aktürkoğlu, savunma yardımını maalesef çok da düşünmüyor. Oraya tempolu bir isim koyunca, o hattı daha hareketli kullanabileceksin. Takımın da atletizm seviyesi bir hayli yükseliyor. Boey ile birlikte, her 2 kanadı da aynı tempoda kullanabilmek değerli.

10 yorum:

  1. Seneye yabancı sınırı kalksada sol beke net bir çözüm üretsek keşke. Cidden taş gibi takım olduk. Icardi'yi tutup ona ve Oliveria'ya alternatif üretip, sol beke sağlam bir transfer yaparsak CL'de çeyrek final veya UEFA'da kupa hayal değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuralı görmeden, bugünden yarına hamle yapmak da kolay olmuyor.

      Sil
  2. El Kaabi'yi de almak lazım kiralık olarak

    YanıtlaSil
  3. hiç alıcı gözle izlemedik. öyle ani ve ne yazık ki acı bir sebebe dayanan bir transfer oldu ki. futbol açısından hiç analiz edemedik.

    YanıtlaSil
  4. Galatasaray'in yayinladigi videoyu izledim cok temiz bir kardesimize benziyor sportif acidan ayri takima aidiyetini gosterecegini ekstra mücadele edecegini düsünüyorum umarim konsantre olabilir, videoda cok etkilenmis bir hali vardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir karaktere benziyor. Umarım başarılı olur.

      Sil
  5. Sadece Zaniolo/Rashica nın oynaması için değerlendirilebilecek bir fırsattı. Beklentiyi sağlayamadığında yerine Dubois/Kazımcan/Emre ile devam edebiliyoruz. 2 Maç Hükmen, 1 Bay düşünüldüğünde geriye kalan fikstür için yeterli. Yerli kontenjanı bittiğinde geri dönebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutarsa eğer kalabilir de. Uçuk maliyet yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir