22 Mart 2023 Çarşamba

Bir daha bu kadar kötü maçı olur mu, onu da sanmıyorum


Galatasaray'da tuttuğum isimlerin başında Abdülkerim Bardakcı gelir. Bu sezon müthiş bir istikrar gösteriyor ve bence ligin en iyi stoperi. Tabi bu demek değil ki, kötü bir maçı olmayacak. Sezona da kötü girmişti aslında. Giresunspor maçında yaptığı hata çok konuşulmuş ve futbolcuya yüklenilişti. Sonrasında gösterdiği performansla o eleştirileri unutturmuş ve müthiş bir destek almıştı. Konyaspor maçına gelirsek, Galatasaray formasıyla en kötü maçıydı. Bir daha bu kadar kötü maçı olur mu, onu da sanmıyorum.

Kötü oyununun nedenini bilmiyorum bu arada. Milli Takım kampından, 3 gündür yaşadığı şiddetli baş ağrısı nedeniyle ayrıldı. Konyaspor maçı öncesi ya da o an da yaşadı mı bunu bilmiyorum. Beklemediğim ölçüde kötü bir performans çünkü. Karşısında da çok zorlanacağı bir rakip yoktu. Konya onun evi, fazlasıyla duygusal bir ortamdı da. Aşırı motivasyon ya da duygu patlaması dahi olabilir. Onun adına kötü bir maçtı.

Kaan Ayhan ise iyi bir performans gösterdi. Kaan Ayhan / Abdülkerim Bardakcı 2'lisi geriden oyun kurarken ve topla çıkışlarıyla etki edebilecek stoper tandemiydi. Oyuna hükmetmek isteyen takımlar adına ideal 2'li. Dubois de kötüydü, fizik olarak çok ezildi. Önde de Torreira yok. Stoperler desek yeri geldiğinde orta sahanın önünde pres yapıyor. Solu mu kapatayım, merkezi mi derken dağılabiliyor, kendi yapman gerekenden uzaklaşabiliyorsun.

Nelsson ve Torreira dönecek. Bu dönüşler de mutlaka Abdülkerim Bardakcı'ya yarayacak. Bu oyun formatında sol bekte de mutlaka ya Adekugbe, ya da Kazımcan Karataş oynamalı. Daha hızlı ve geriye koşabilecek sol bekin önemi savunma tarafında fazlasıyla var. Abdülkerim Bardakcı da umarım bu sağlık durumunu çabuk atlatır ve önemli bir şeyi yoktur. Uzun zamandır hak ettiği Milli Takım'a geri dönmüştü. 3'lü savunma düşünülüyordu ve bence oynayacaktı da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir