23 Mart 2023 Perşembe

Bosmanlılar #10; Ben Brereton Díaz


Ara transfer döneminin "forvet gündemi" içerisinde adı Galatasaray'la anılan isimlerdendi. Birçok muhabir tarafından da, gündemde olduğu yazılmıştı. Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için, oluşan o gündem bana gerçekçi geliyordu. Belki de yaz dönemi için düşünüldü, bunu bilmiyorum. Ara transfer dönemi forvet transfer edilmemesi de bana göre hataydı. Şu an bir tek Icardi'ye bakıyoruz ve o da 2 haftadır sallanıyor. Alternatif üretebilsek şu an elimiz çok daha güçlüydü. Ben Brereton Diaz da doğru alternatiflerden biriydi.

23 yaşında, Championship'de Blackburn forması giyiyor. Şili Milli Takım'ında da oynamakta. Futbolcunun yaşı ve potansiyelini düşününce, bu tarz transferleri daha da önemsiyorum. Sözleşmesi biten futbolcular arasında genelde adımız daha iddialı, yaş haddi olan, kalitesi tartışılmayacak isimlerle anılıyor. Diğer yandan da gençleşmek, geleceğe oynamak ve sonrasında elde edilecek kazancı da önemsemek lazım. Bu yönde de hareket edildiğini biliyorum.

Championship'de parlıyor olsa da, Premier Lig için de piyasası var. Bu tarz isimler de genelde o ligde kalırlar. Sözleşmesi de bittiği için, çok daha rahat hareket edebilecek. İkna edebilmek o kadar kolay olmayabilir. Bu sezon toplamda 41 maça çıktı ve 14 gol 4 asisti var. Hem kanat, hem de forvette oynayabiliyor. Fizik özelliği güçlü, hızlı ve çalışkan bir hücumcu. Çok hareketli ve fiziğini de iyi kullanınca, ön alanda durdurulması o kadar kolay değil.

Fena da bir bitirici sayılmaz. Galatasaray'ın ihtiyacına bakınca da, hem kanat, hem de forvette oynayabilecek bir hücumcu eksikliği vardı. Ara transferde konuşulan forvet tarzı da bu yöndeydi. Kanat forvet gibi de düşünmeyin sadece, 4-4-2 kanadı gibi de oynayabiliyor. Forvetin arkasında dahi değerlendirildiği olmuş. Hücum jokeri diyeceğiz yani. Kadro derinliği adına nicelik hamlesi. Olası satış ihtimaller karşısında da, gidenin yerini "bonservissiz" doldurabilme düşüncesi değerli.

2 yorum:

  1. Bir takimda net ortasaha ve dahi yedekleri yoksa hiçbir anlamı kalmıyor forvetleri kanatların. Şuan ki takım da Oliveira olmadigi her maç sıkıntı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Yaz dönemi için yazıyorum bu isimleri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir