27 Mart 2023 Pazartesi

Varsayalım...? #6; Ozan Kabak en az 2 sezon daha Galatasaray'da kalsaydı?


Stuttgart, Schalke 04, Liverpool, Norwich City, Hoffenheim. En başta da elbette Galatasaray. Kiralama ücretlerini de dahil ederek, Ozan Kabak için ödenen toplam transfer bedeli 39 milyon avro. X futbolcunun kariyeri sonlansa, kağıt üzerinde bakınca şu gidişat için "güzel" derdik. Oysa Ozan Kabak henüz 22 yaşında ve maalesef oynadığı takımlar başarısız. Hoffenheim da Bundesliga'da sonuncu şu an. Henüz 22 yaşındaki bir futbolcunun, bu kadar fazla takım değiştirmiş olması benim için başarısızlıktır. Bu noktada da soru şu, Galatasaray'dan çok mu erken ayrıldı?

Bence evet. Artık genç futbolcuların gözü erken açılıyor ve kendilerini bir an önce Avrupa'ya atmak istiyorlar. Az biraz potansiyeli olan futbolcuyu da havada kapıyorlar. Ozan Kabak profesyonel olduğu dönemde yapılan sözleşmeye çıkış maddesi neden eklendi bilmem. O madde yüzünden elin kolun bağlandı ve futbolcu biraz göze girince Avrupa'ya gitmek istedi. Sözleşmesinin bitmesine 1.5 yıl kalınca da satmak zorunda kaldın. Sadece yarım sezon performans alabildin.

2018 - 2019 sezonunu Galatasaray'da tamamlamayı da kabul etmişti aslında. Fatih Hoca onu ikna etmişti. Stuttgart'tan çıkış maddesinin üzerinde bir teklif gelince, Mustafa Cengiz direkt sattı futbolcuyu. Fatih Hoca hatta deliye dönmüştü bu karar sonrası. Ozan Kabak'ın yerine de Luyindama transfer edildi. Kafadaki plan Ozan Kabak / Marcao tandemiydi. Çok da başarılı olabilecek bir 2'li. Ozan Kabak zaten büyüyordu, 18 yaşında Şampiyonlar Ligi stoperi oldu. Avrupa Ligi'nde de devam ediyorduk, yine vitrin.

Bence sözleşmesini yenilemeli ve en az 2 yıl Galatasaray forması giymek onun için daha iyi olurdu. Ertesi sezon da Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaktı ve daha da tecrübe kazanacaktı. Ayakları biraz daha sağlam yere basabilirdi. Ozan Kabak da, Marcao da pasör stoperler, oyun akılları vardı. Başarılı olurdu bu tandem. En az 2 sezon tecrübe kazanan ve gelişen Ozan Kabak da, çok daha iyi bir takıma transfer olurdu. Stutgart'a gitti küme düştüler, Schalke 04'e gitti ve yine aynı son. Norwich City'de de görüntü değişmedi, Hoffenheim'da da değişmeyecek.

Şu an Şampiyonlar Ligi düzeyinde devam edebilirdi. Liverpool da zamansız oldu onun için, doğal olarak kaldıramadı orayı. Hala 22 yaşında tabi, kariyerinin başı. Onun için hep söylediğim, artık istikrarlı ilerlemeli. Oynadığı takımın formasını en az 3-4 sezon giymeli ve o takım da başarılı olmalı. En ideal adres Galatasaray. Hoffenheim küme düşünce de bu transferin gerçekleşeceğine inanıyorum. Nelsson yerine düşündüğüm isim Ozan Kabak. Avrupa'da devam ettikçe, oynadığı takımların kalitesi giderek düşecek ki kariyer çizgisi de o yönde zaten.

10 yorum:

  1. Büyük ihtimalle elimizde patlardi. Fatih terim yerine bir yabancı oyuncu aldırır ozan ı da abuk subuk takımlara kiralık gönderip futboldan küstürür çocuk ta kaybolup giderdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak'i A takıma alan ve Cl stoperi yapan hoca. Sallayayım da ne olursa olsun düşüncesi böyle durumlara düşürebiliyor insanları. Daha dikkatli olmak lazım.

      Sil
    2. Bence de daha dikkatli olmak lazım özellikle fatih terim konusunda. Ne yazık ki sen bu dikkati göstermiyorsun. Fatih terim söz konusu olduğunda bütün algın kapanıyor. Ozan kabak mecbur kalınıp oynatildi ve taraftar baskısı nedeniyle de formayı alması mümkün olmadı fatih terim in. Başarıları tamam hocanın ama yaptığı kötülükleri de unutmak doğru değil. Kulübün borçlarının çok büyük bir kısmının altında yaptırdığı saçma sapan transferler bir türlü oynatmayı başaramadığı oyuncular var.

      Sil
    3. Ozan Kabak yaz dönemi sakat olmasa, direkt oynamaya dahi başlayacaktı. Oynamaya başladığında da Maicon yedekti, nasıl mecburiyet o? Sonra ısrar etti hoca, e stoperler dönmedi mi

      Kötülük diyorsun ne kadar çirkin bir söylem. Yanlış de tamam da, kötülük ne kötü ifade. Hele ki hoca için. Ayıptır ya.

      Kulübün tarihi neredeyse bütünü ile kendisi. Hocanın başarıları olmasa, kimden ne farkın kalacak?

      Neyse ki ben varım da öğrenmiş oldum tekrardan bazı noktaları.

      Bazı yorumları yaparken, aşırı dikkat etmen lazım. Herkes ben olmam çünkü.

      Sil
  2. Bize gelip tekrar elit stoper olabilir. Çok gereksiz ve fazla transfer yaptı. Bu yaşta gerek yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya gelip, en azından 2-3 sezon geçirmesi lazım. Artık aradığı istikrar, şu an gereksiz zorluyor. Yaşı henüz 22.

      Sil
  3. Abdülkerim ile harika bir ikili olabilirler. Bizim ona onun bize ihtiyacı var. Yerli opsiyonu için de harika bir seçenek. Geri dönüp birkaç yıl burada kalmak onun için de iyi olacak. Umarım transferi gerçekleşir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 pasör stoperin avantajları elbette olacak. Topla çıkabilmeleri, oyun kurabilmeleri artı.

      Sil
  4. duygusal bakmayalım. çok iyi bir oyuncu değil. 11 milyona çok iyi kurtulduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak müthiş bir potansiyel ama çok kötü bir kariyer yönetimi oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir