7 Nisan 2023 Cuma

35 yaşındaki bir futbolcunun, takımın pres gücü üzerindeki etkisi de apayrı bir konu


Mertens'in öneminden bahsediyoruz, o olmadığı zaman ne gibi sıkıntılar yaşadığımız da malum. Hücum tüm bağlantısını yitirdi ve ön alandaki belki de en önemli aklımızı kaybettik. Etrafında oynayan herkes de düşüş içindeydi. Icardi geriledi, kanatlar eskisi gibi etkin olamadı, orta saha / hücum bağlantısı koptu. Daha da önemlisi, ön alandaki o pres gücümüz olabildiğince düştü. 35 yaşındaki bir futbolcunun, takımın pres gücü üzerindeki etkisi de apayrı bir konu.

Ali Ece'nin bu konuda müthiş bir yorumu var. Bu yorumu paylaşıp, üzerine konuşmak isterim.

"Okan Buruk sezon başı Evander istedi. İstediği Evander gelmedi. Mertens'i Evander'leştirdi. Bu bir teknik direktörlük başarısıdır."

Evander konusunu tüm yaz konuştuk. Mertens mi Evander mi gibi bir soru yoktu tabi, Mertens sonrası bu gündem daha bile sıcaktı. Ocak ayında da 8 / 10 numaraya alternatif olabilecek bir transfer düşünülüyordu ama gerçekleşmedi. Orada bir rotasyon açığı var, bence hamle yapılmalıydı. Yapılmadığı için Mertens'in olmadığı maçlarda sorun yaşandı. Aynı durum Oliveira için de geçerli. O da sahada olmadığında, oynanan oyun aksıyor.

Mertens, 2. forvet gibi oynayan, gol özelliğiyle ön planda bir 10 numaraydı. Önce forvet oynamaya başladı ve kariyeri bambaşka bir noktaya geldi, sonra da forvetin arkasına geçti ama 2. forvet gibi oynamaya devam etti. Galatasaray'da ise 8 / 10 numara karışımı bir görüntüsü var. Sık sık orta sahanın derinliklerine geliyor ve oyun kuruyor, ön alanda presi başlatıyor, takımın en önemli aklı olmaya çalışıyor. Bunun yanında da yine gole olabildiğince yakın.

35 yaşında, böyle bir kariyere erişmiş bir futbolcunun oyununu değiştirmek teknik direktör başarısıdır. Futbolcuya bunu inandırıyorsun ve iyi de bir performans alıyorsun. Mertens de büyük profesyonel ve başarıya inandı. O da ego göstermeden, oyununu takımın iyiliği adına değiştirebiliyor. Eforlu bir oyun oynuyoruz. Tempo yüksek, Mertens de bu takımın en istikrarlı isimlerinden biri. Son ana kadar da sakatlanmadan devam ediyordu. Son düzlükte ona ihtiyaç büyük. Takımın saha içi lideri de.

2 yorum:

  1. Son birkaç maç futbol nispeten kötü diye çok anlamsız eleştiriler yapılıyor Okan Buruk'un kadronun hakkını veremediği şeklinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar aşırı manasız ve sert eleştiriler. Gereksiz bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir