21 Nisan 2023 Cuma

Bosmanlılar #12; Danilo D'Ambrosio


Boey'in potansiyeli parlıyor, gitme ihtimalinden ciddi şekilde söz ediliyor ama bana da daha zamanı varmış gibi geliyor. Geliştirmesi gereken özellikleri var, hala tam anlamıyla o vitrine çıkmış değil. Vitrinin de Şampiyonlar Ligi olduğunu düşünüyorum. Bir önceki sezon Avrupa Ligi'inde iyi işler yaptık, orada da sakattı ve pek oynayamadı. Boey sanki en az 1 sezon daha kalacak. Boey devam edince de, Dubois'in kalmayacak isim olduğunu düşünüyorum.

Dubois'in Galatasaray'a geliş amacı, yeniden ayağa kalkabilmek ve Fransa Milli Takım'ına geri dönmekti. Lyon'da istikrarı büyüktü, sonrasında altyapıdan yükselen değer Gusto'nun arkasına düştü. Yedeğe çekilince de ayrılmak istedi. Galatasaray'da da aynı durum var. Sezon başı sakatlandı, Boey formayı aldı ve bir daha bırakmadı. Dubois'in, Boey devam ettikçe de formayı alabileceğini düşünmüyorum. 1 yıl daha bu şekilde devam etmez.

Dubois giderse de, sağ bek transferi gereklilik kazanır. Alternatif futbolcu ihtiyacı doğacak, bunun için de bonservis verilmemesi, sözleşmesi bitecek isimlerden birinin transferi gündem olacak. Boey genç bir futbolcu, arkasında olacak ismin tecrübeli oluşu doğru mantıktır. Formayı kolay kolay bırakmıyor çünkü, çok istikrarlı. Yedek bekleyen isme forma geldiğinde, sana maç eksikliğini hissettirmeyecek, kalitesiyle birlikte geçici çözüm olacak.

Danilo D'Ambrosio ile İtalya'da görüşme yapıldığı yazılmış. Futbolcu 34 yaşında, Inter'de forma giymekte ve yıllardır da rotasyonlarının bir parçası. Çok uzun zamandır Inter forması giymekte. Son 2-3 sezonuna baktığımızda, rotasyonda yeri var. Yeri geliyor 3'lü stoperin bir parçası, yeri geliyor sağ tarafta kanat bek. Yaş ilerledikçe hız ve tempo düşse de, kaliteye bakmak lazım. Bir de futbolcunun "kadayıf" olup olmama durumuna. Mata da kağıt üstünde kalite de, bunu alabildik mi? Maalesef hayır.

Savunma özellikleri bence hala iyi seviyede, çalışkanlığını, fizik gücünü çok yitirmedi. Hız biraz düşüyor, yine de alternatif olarak düşününce "tecrübesi" öne çıkacaktır. Stoper de oynar, sağ bek de. Elinde tecrübeli bir alternatifin varlığı, olası eksiklerde sana avantaj sağlar. Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için, 1 yıllık sözleşmeyle gelecek sezonun rotasyonunda yer alabilir. Dobuis giderse üzerinden düşünülebilir.

4 yorum:

  1. Bryan Reynolds yazıldı geçenlerde,, adakubbe hız boey hız beke bu sistemde kimi koysak hız yoksa bize sorun,, umarım daha genç potansiyel isimlere yoneliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyele yönelmek güzel ama kaliteden de ödün veremeyiz artık.

      Sil
  2. Önümüzdeki sezon eğer ki yabancı kuralı kalkar ise bence dubois sol bekte katkı verebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyisi gerekir o vakit. Dubois sol bekte idare eder ancak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir