27 Nisan 2023 Perşembe

İlk 11'e yazılacak yabancılardan ilki Torreira'ysa, 2.'si Rashica


Bazı haberlere bakılınca, sol bekte Dubois'i oynatmak gibi bir düşünce varmış. Bu durumun imkansız olacağını herkes biliyor. Dubois, sol beke yazıldığı an, yabancılarından birini kenara alacaksın. Hangisini alabilirsin ki? Sonrasında el arttırılmış, Rashica yerine Barış Alper Yılmaz sürprizi tarzı haberler vardı. Galatasaray'ın mevcut yabancıları içinde ilk 11'e önce Torreira'yı yazsak, 2. sırada Rashica olur. Icardi, Muslera, Mertens, hatta Nelsson olmaz, Rashica olur.

Rashica, takımın denge unsuru. Hücum / savunma arasındaki denge bir anlamda. Sen o dengeyi bozup, takımın ayarlarıyla oynayamazsın. Fenerbahçe deplasmanında Icardi ve Torreira yedekti, çıkış noktaları bu aslında. Icardi orada sakatlıktan dönmüştü, Torreira da formsuzdu. Bugün ise Icardi sağlıklı, Torreira da takımın en formda futbolcusu. Torreira tüm orta sahayı tek başına süpürürken, onun yerine Berkan Kutlu mu düşünülecek.

Barış Alper Yılmaz, kanatta ne verecek ya da sana. Çalışır, savunma arkasına sarkar da, bundan ötesi olmaz. Aynı savunma katkısını veremez, dengeyi sağlayamaz, hücumda benzer aklı gösteremez. Takımın yakaladığı müthiş seride de, Rashica'nın 11'e dahil olmasının etkisi büyük. Bu durumda da Rashica'yı kesmek imkansız, Beşiktaş maçında da sahada olacak. Beşiktaş karşısında, ideal 11'iyle sahada olan bir Galatasaray izleyeceğiz.

Adekugbe de sol bekte devam edecektir, tüm defolarına rağmen. Onun savunmadaki atletizmi, Kerem Aktürkoğlu'nu tam anlamıyla hücuma odaklıyor. Dubois'in oyun aklı ve tecrübesi elbette daha baskın olurdu da, bunun için takımın dengesini bozamazsın. Icardi yerine Barış Alper Yılmaz'ı oynatamazsın, sağlıklı bir Icardı var çünkü. Dikkatli oynamalıyız da, önlem adı altında kadrolarla çıkmak, geçen haftalardan ödün vermek demek.

12 yorum:

  1. Mertens yerine Oliveira geçebilir. Berkant ile başlamak hava toplarında ve orta saha mücadelesinde avantaj sağlar. Beşiktaş ortasahayı kalabalık tutacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçemez, tüm oyunun düzenin bozulmuş olur. Sen önlem almamalısın.

      Sil
  2. Yazdiklarina aynen katiliyorum bencr Rashica'nin performansi sol.bekten daha önemli ama beni esasndüsündüren sey bu Ali Sansalan'in skandallari, Lale Orta'nin 4 yil ogrenciligini yapmasini gectim adam Alanay macina Besiktas eski yöneticisinin sahsi araciyla gidiyor bence yol yakinken degistirme icin basvurmamiz lazim.mac gittikten sonra aglamanin faydasi yok, bu hakemle maca cikilmaz, cikmamamiz lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol beki idare edersin de, Rashica boşluğu büyük dengesizlik getirir.

      Sil
  3. normal düzenimizle rahat alabileceğimiz bi maç. o yüzden gerek yok böyle şeylere

    YanıtlaSil
  4. Adekugbe'yle alıp veremediğim bir şey yok ama bence Kazımcan'ın ondan eksik kalır bir tarafıda yok. Geleceği düşünürek Kazımcan'ı oynatmak daha mantıklı değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Besiktas macinda degil hocam.Kazimcan'in bu seviyede hic maci yok yapacagi tek hata maci verdirir.

      Sil
    2. Şu an tecrübe daha ön planda sanki, o yüzden Adekugbe.

      Sil
    3. Bu dediğinize bir şey diyemem, haklısınız.

      Sil
  5. Rashica sol kanada, Kerem sağ kanada? geçebilir. Böylece defansif olarak solda Rashica'nın geri dönüş istikrarından faydalanırken ofansif olarak sağda Kerem'in düz ayağını daha becerili kullanabileceği bir ekstra verimlilik sağlanabilir.Maç içinde değişmeli oynayabilirler maçın gidişine göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde olabilir de, sağ kanatta Boey / Rashica uyumu var. Bunu bozmak da çok sağlıksız duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir