3 Nisan 2023 Pazartesi

Konyaspor maçının ders olduğunu gördük


Okan Hoca'nın bu sezon 2 maçta çok büyük hatası var. Giresunspor ve Konyaspor maçlarında oluşan panik havası, golü bulmalıyım diyerek boşaltılan orta saha ve kenardaki tüm forvetleri sahaya atmak maçları kaybettirdi. Giresunspor maçı ligin 2. haftasıydı, yeni transferler de geldi derken farklı bir atmosfer oluşmuştu da, Konyaspor maçı göz göre göre gitti. Bile bile ladesi şu açıdan diyorum, biz bu uğurda sadece 1 golle şampiyonluk verdik. O sezon kaybedilen çoğu maçın hikayesi aynı. Okan Hoca belki o zaman başımızda değildi de, gözle görülen hadise bunlar.

Adana Demirspor maçında ise hatadan ders alınmış gibi göründü. Kenar hamleleri "kusursuz" düzeydeydi ve maçı da böyle kazandın. Kadron kaliteli, kulüben zengin. Panik olma ve orta sahayı boşaltma. Bu işin temelinde orta sahayı boşaltmamak var. Birçok forveti bir anda oynatınca, gole daha yakın olmuyorsun. Orta sahayı boşaltıp, oyunu rakibe veriyor, kontra imkanı doğuruyorsun. Ayrıca o forvetlere kim top atacak? Kaosun manası yok.

Mertens, 90 dakikayı tamamlayamayacaktı ve Zaniolo ile tam zamanında değişti. Zaniolo da ön alanda özellikle fiziği ile büyük fark yarattı. Kerem Aktürkoğlu her topu eziyordu, Yunus Akgün ile değişti ve Rashica da sola kayınca etkisi arttı. Oliveira düşmüştü, Midtsjö ile değişti ve orta saha hareketlilik kazandı. Zaniolo'yu da denkleme katarak, topu dikine taşımaya başladık. Icardi kötü durumdaydı Gomis ile değişti, onları birlikte kullanmak gibi bir hataya düşülmedi. Adekugbe de kötü oynuyordu, Kazımcan Karataş ile değişti ve sol tarafı hareketlendirdin.

Formasyonunu bozmadın, düşen futbolcunu yenisi ile değiştirdin ve oyuna hareketlilik getirdin. Oyuncu değişikleriyle birlikte panik halin de gitti ve daha diri kaldın. Kalitenle de sonuca ulaştın. Kalitene güveneceksin. Seni yarışta önde tutan unsur budur. Konyaspor maçının ders olduğunu görmek de, ilerisi adına mutlu etti. Artık en ideal 11'inle, istikrarlı şekilde ilerleyeceksin. Kulüben zengin, herkes başarıya inanmış durumda.

10 yorum:

  1. Bizi diger takimlardan ayiran bu zaten Adana kenardan Gomis ya da Midstjö getiremiyor, sakin kalip kalitene güveneceksin bu Konya macinda da böyle olacakti hoca panik yapti, Konya'da berabere kalmis olsan zaten bugün net sampiyondun o mental zorlanma da olmayacakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliten yüksek. Kulüben de oyunun seyrini değiştirecek tonla isim var. Manasız riskler almadığın her maç sonucu alırsın.

      Sil
  2. Fatih Hoca çoğu kez bu hatayı yapıp maç vermişti.Okan Hoca'da benzer hamleleri yapınca korkmuştum.ADS maçı iyi bir sınav verdi.Umarım böyle devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca yapmaz diye düşünmek istiyorum da, 3 maçta yaptı bunu.

      Sil
  3. Kayseri, alanya, karagümrük, bjk gibi 4 tane zorlu seri maç yapacağız. Bu maçlarda kalitemize güvenmek zorundayız. Eğer İcardi eski formunu yakalarsa hepsini alacağımıza inanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kenar hamleleri düzeldi ama gole kadar net pozisyonumuz yok.Kaç maçtır set hucumunda kisiriz, önlem alınması kolay bir takım haline geldik, merkezi kalabalık tutup Boey-Rashica'ya dikkat eden takımlar karşısında pozisyon bulmakta zorlanıyoruz.Adekugbe hücumda hiç yok, Kerem'in de etkinliği Icardi bu kadar formsuzken azaldı ister istemez. Yıka yıka geçtiğimiz dönemlerde on alanımız topsuz da çok hareketliydi, biraz statiklestik. Kayseri-Alanya-Karagumruk-BJK kayıpsız ya da minimal kayıpla geçeceksek hücumda daha fazlası lazım, tekrar lider gibi oynarız umarım, ADS maçında şanslıydik gayet kaybedebilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son maçlarda kaliteli pozisyon noktasında sorun yaşandığı doğru. O da Mertens'in yokluğu, maç ritminin düşmesi ile alakalı. Hücum setleri biraz ezber işi, bu sarsıldı. Düzelir bence.

      Sil
  5. Galatasaray bu sene kulübe katkısı sayesinde hanesine fazladan 10 puan yazdırdı. Bu da eldeki kadronun kalitesini ve hocanın doğru dokunuşlarını gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli bir yapı oluştu. O kalite de bizi yukarıda tutuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir