6 Nisan 2023 Perşembe

Nelsson'suz olmuyor, tüm denge bozuluyor


Nelsson'suz olmuyor, tüm denge bozuluyor. Abdülkerim Bardakcı'nın ligin en iyi stoperi olduğunu hala düşünmekle birlikte, onu parlatan ismin de Nelsson olduğu açık. Defansif aksiyon noktasında, Nelsson'un yokluğunu telafi edemiyorsun. Nelsson'suz saha çıkıp, Kaan Ayhan / Abdülkerim Bardakcı tandemi ile oynadığın 2 maçı da kaybettin. Kaybederken de, savunma hatalarından fazlasıyla söz ettin. Telafisi olmayan, çok fazla hata var.

Abdülkerim Bardakcı'yı değerli kılan özelliği, topla çıkışları, geriden oyun kurması ve iyi sol ayağı. Bu özelliğini yansıtacak da, önü ve arkası dolu değil. Oliveira yok, orta sahada pas yapamıyorsun. Arkada da ağır bir Kaan Ayhan var, aldığın risk sana eksi yazıyor. Kaan Ayhan'ın da topla ilişkisi iyi olsa da, 2'li stoperde problem. Ağır çünkü. Sen de ön alanda oynamaya çalışan, stoperlerini orta sahaya kadar çıkaran bir takımsın.

Zaniolo geriye yardıma gelmiyor, Boey hücumda, Kaan Ayhan da sağa kayarken merkez boşalıyor. Felaket bir Midtsjö sahada zaten. Arka çok boştu ve rakip bunu işledi. Diğer maçlarda nasıl oynuyorsan öyle oynamaya çalıştın da, rotasyon yaptın ve oynattığın yeni isimler orayı dolduramadı. Bu da takımın dengesini bozdu. Tek maç bu, telafisi yok. Hafta sonu zaten bay geçeceksin, yorgunluğun bir bahanesi olmamalı. Rakibin ekstra dinlenmedi, onlar da hafta sonu maç oynadı.

Nelsson'un yokluğu da en önemli eksikti. Savunma dengeni kaybedince, bu sezon ilk kez bir maçta 3 gol yedin. Orada rotasyon yapmasan ve Nelsson sahada olsa, eminim ki bu maçı her şeye rağmen kazanırdık. Şimdi Abdülkerim Bardakcı da sakatlandı, umarım durumu ciddi değildir. Bir süre oynayamama durumu olursa da, Emin Bayram'ın alternatif olabileceğine inanıyorum. Sol stoper oynayacak bir Kaan Ayhan daha tehlikeli olabilir.

18 yorum:

  1. (Emre)
    Stoperde Nelsson veya Abdulkerim yoklugunda Emin ve Ross'u kulanmak daha iyi olur bence. Kaan'in stoper yerine Torreira'nin alternatifi olmasi daha mantikli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram o fiziğe göre daha hızlı, sadece dengesi problem. En azından süpürüyor ama, bu artı.

      Sil
  2. Bence Okan hocanın bu tip maçlar için B planı olmalı. Rakip kontratağa hızlı çıkıyorsa veya rakipte pas isabeti yüksek oyuncular varsa savunmayı öne çıkarması yanlış. Okan hoca çok takdir ettiğim bir teknik adam olmakla birlikte bu tarz maçlardan alacağı çok dersler olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var aslında. Biraz daha risk almadan bekleyebiliyordu da, bu maçta hakem olmasa yapılacak her şeyi yaptık. 5 golü olurdu bu maç takımın.

      Sil
  3. Valla hocam dün herşey o kadar netti ki. Ciddiye alırsınız almazsınız size kalmış ama
    1 mertens topu ayağına alıp takımı daha fazla yönetmeli pozisyon gereği kazimin mevkisi sol beke kacmamali. Yeni sezon harit benzeri birisi mertense alternatif alimali.
    2 oliviera torreira olmadiginda net bir box too box alınmali. Mitjö top kayıpları ve toptan kaçmaları ile olmaz
    3 oyun kurucu sol bek alınmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens şu an tam olarak hazır değil, aklıyla elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sneijder de sola kayıyordu, bunlar olur :) Ama box to box ihtiyaç yorumuna katılıyorum.

      Sil
  4. Hikmet Karaman hocanin dedigi lider stoperini kesmeyeceksin olayi gerceklesti resmen bizim lider stoperimiz kesinlikle Nelsson.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle telafisi olmayan maçlar adına yapılmayacak bir hataydı.

      Sil
  5. Nelsson-Abdülkerim-Boey üçlüsü zaten tartışmasız ilk 11. Peki sol bekte sence kim olmalı ? Kazımcan mı Adekugbe mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu kalite grafiğinde Kazımcan Karataş.

      Sil
    2. Abi Kazimcan'in ortalari felaket dünkü kupa macinda daglara taslara vurdugu ortalari görmezden gelemiyorum, bence de Adekugbe'den iyi ama Emre Tasdemir'den ya da Dubois'ten daha iyi sol bek degil Kazimcan, ben olsam kupada Dubois'i oynatirdim ki dünkü kadroda yerli sorunu da yoktu.

      Sil
    3. Açık alanda oynuyorsun. Dubois olunca o geri koşmalar daha büyük problem. Ama hamle olarak düşünülmeliydi.

      Sil
    4. Katiliyorum yorumuna zira bir noktadan sonra bizi cok kenarlara ittiler orta kalitesi de olmayinca bitiremedik, Dubois olsaydi mutlaka iceriye düsürecekti Icardi de günündeydi gercekten.

      Sil
    5. Dubois olsa seni kenarlara ittirmeyeceklerdi belki de :) Onun da önlemi başka.

      Sil
    6. Iste o zaman baska bir oyun oynanacakti ama, haberler ne kadar dogru bilmiyorum ama bugün birkac yerde Okan Hoca'nin sol beke Dubois'yi cekecegini gördüm ki bence de en sagliklisi bu olacaktir.

      Sil
    7. Başakşehir'in attığı tüm gollere bakınca, savunma arkasına sarkma noktasında Dubois de büyük sorun aşardı gibi. Sol beke Dubois'i çekemez, 3. yerli sorun oluyor. İmkansız iş o. Kazımcan Karataş ile devam, güveniyorum ona.

      Sil
  6. Nelsson büyük stoper. Kaan Ayhan 3'lü veya önlibero oynayabilir.2'li stoperde ağır kalıyor ve Abdulkerim'i de bozuyor. Nelsson gitmesi durumunda o bölgeye Ozan Kabak olabilir.Şimdiden alternatif bakmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferi konuşulurken yazdığım da buydu. 2li stoperde ağır kalışı. Bu ciddi problem. Özellikle de bizim gibi oynayan takımlar açısından.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir