13 Nisan 2023 Perşembe

Samsunspor'un başarısı tam anlamıyla Hüseyin Eroğlu imzasıdır


Sezon öncesinde, Samsunspor ve Eyüpspor'dan hangisi ilk olarak teknik direktör değişikliğine giderse şampiyon olur demiştim. Samsunspor adına Bayram Bektaş, Eyüpspor adına da İbrahim Üzülmez bile bile ladesti. Neyse ki Samsunspor erken aksiyon aldı ve Hüseyin Eroğlu ile futbol aklı oluşturdu. Samsunspor'un iyi kadrosu olsa da, ahım şahım, çok alternatifli bir yapısı yok. Bu başarı, tam anlamıyla teknik direktör imzasıdır ve ana aktör Hüseyin Eroğlu'dur.

Samsunspor da yatırım yapan, ciddi paralar harcayan bir takım. Son 2 sezona bakınca, çok daha iyi kadrolarla Süper Lig'i göremedi. Çünkü doğru futbol aklını üretemedi. Hüseyin Eroğlu ile sezon öncesi anlaşma sağlansa, hem daha iyi bir transfer dönemi geçer, hem de bu başarı çok daha rahat gelirdi. Ocak ayında belki hamleler yapıldı da, onlardan da istenilen katkı alınamadı. Ligin ilk yarısında Boldrin ve Novikovas gibi beklenti duyulan yabancılarla da yollar ayrıldı, çoğu maçta kadro tam anlamıyla tamamlanamadı bile.

Tüm bu sorunlar içerisinden, iskelet bir yapı oluşturuldu. 3-5-2 o kadar iyi işledi ki, Samsunspor sonuç almayı başardı. Müthiş futbol beklentim yoktu, önemli olan sonuç almak. Bu takımın topa sahip, pas oyunu oynaması da zor Ocak ayında Soner Aydoğdu hamlesi bu yüzden yapılsa da, istenilen alınamadı. Bu takım geçiş oynardı ve çok zor deplasmanlardan galibiyetler geldi. İç sahada ise üretmekte zorlanıldı. O noktada da sonuç almak değerliydi. Önce Laura sürükledi, son dönemde de Tanque. Samsunspor'un atanları çalışmaya başlayınca, sonuç da geliyor.

Hüseyin Eroğlu bir yandan da gençlere şans vermeye çalıştı. Yunus Emre Çift'i yeniden kazandı mesela, ısrarla forma verdi. 11 oynattığı her isim de gelişim sağladı, büyüdüler. Osman Çelik'in istikrarı değerliydi, Szumski çok iyi bir sezon çıkardı. Zeki Yavru yeri geldi liderlik yaptı, takımı sürükledi. Tanque / Laura dönem dönem çok gol buldu, Fofana yine kilidin açılmasının gerektiği anlarsa sahnedeydi. Yapı bence kısıtlıydı, dar rotasyon içinden en iyisi alındı.

Samsunspor'un doğru futbol aklını bulduğu için, Süper Lig'de daha iyi iş çıkaracağına inanıyorum. Hüseyin Eroğlu'nun ilk Süper Lig deneyimi olsa da, bu seviye adına yıllardır hazırlanıyordu. Altınordu gibi iddiasız ve hedefsiz bir yapıda, haddinden fazla uzun kalmış. Bu atılımı çok daha erken yapabilirdi. Samsunspor'un imkanları var, bunu iyi kullanacaktır. Süper Lig'de kalıcı olmak gerekiyor, çünkü ait olunan yer orası. Atatürklü armadan, Karadeniz'in en büyük şehrinden bahsediyoruz.

2 yorum:

  1. Burak hocam sanki kendi memleketimin takımı lige gelmiş gibi sevindim sende bize samsunu sevdirdin :-) umarım bu futbol aklı süper ligde de devam eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir