25 Nisan 2023 Salı

Skor almak söz konusu olduğunda sorun yaşanıyor


Ara transferde büyük bir hata vardı. O da forvet ve 8 /10 numara transferi yapmamak. Uğraşıldı bu hamle için de, ısrarcı olunmadı, başka alternatifler üretilmedi belli ki. Zakharyan diyorduk, 8 / 10 numara diye kastedilen hamle oydu. Haji Wright için de uğraşıldı diye biliyorum. O olmadıysa, başka alternatifler üretilmeliydi. Bunlar gerçekleşmeyince, Icardi olmadığında forvet kim olacak diye kara kara düşünüyorsun. Ya da Oliveira, Mertens gibi futbolcular olmadığında. Kenar hamlesi yapamıyorsun.

Karagümrük maçında oyuna Mata girmek zorunda kalıyor. En azından tecrübe diyorsun da, sana bir şey veremiyor ki. Bu durum da haftalardır tekrar ediyor. Yusuf Demir'e güvenemiyorsun, Yunus Akgün'ler desek başka profil Rashica, Kerem Aktürkoğlu gibi isimleri merkeze kaydırmak çare olsa da, bu sefer de onların yeri boşalıyor ve oyun değişiyor. Karagümrük maçının 2. yarısında "yaratıcı" oyuncu ihtiyacı vardı, özel bir yetenek aradık ama bulamadık. 

Zaniolo, neticede forvet değil ama elindeki alternatifler arasında da en iyisi. Forvet performansı üzerine negatif bir yorum yapamam. Yine de, Icardi demek ki 2-3 hafta üst üste oynamasa şampiyonluğu vereceksin. Gomis'i 11 başlatsan ağır kalacak, Barış Alper Yılmaz yok. Seferovic de gitmişken, forvet ihtiyaç diye bas bas bağırılsa da hamle yapılmadı. O hamlesizlik de kenar hamleleri dahil olmak üzere sana eksi olarak geri döndü. Icardi'yi kenardan oyuna aldın, kötüydü bu maçta. Forvet konusunda da çare bulamadın.

Bu saatten sonra yapacak bir şey yok tabi, kadron belli. Elindeki futbolcularla sonuca gidecektin. Şu ana kadar da gittin bir şekilde. Sahada olanlara bir şey olmasın diye dua edeceksin. Oliveira, Mertens ve Icardi her şartta sahada, iyi durumda olmalılar. İş, Mata gibi isimlere bakınca problem başlıyor. İşi o noktaya getirmemek, sonucu almak gerekiyor. Skoru tutmak adına kenardan hamle yapmak kolay da, skor almak söz konusu olduğunda sorun yaşanıyor.

4 yorum:

  1. Diagne veya Mohammed takımda kalmalıydı. Gomis ' e yaş itibari ile güvenemezsin. Seneye Mohammed takıma döner umarım. Muhammed'in Fransa'da aradığını bulamadığı belli.Burada daha fazla motive olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabilirlerdi ama gitmek istemiş de olabilirler. 1 önceki sezondan mümkün olan en az sayıda futbolcu takımda tutuldu.

      Sil
  2. Mata'nın kötü olmasını anlıyorum ama bu kadar kötü olmasını anlayamıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir