31 Mayıs 2023 Çarşamba

2022 - 2023 Türkiye Futbol 'Aşkın Olayım' sezonu


Sezonun futbolcusu bana göre Torreira olsa da, sezonu Icardi'yle hatırlayacağım. 2022 - 2023 Türkiye Futbol 'Aşkın Olayım' sezonudur bu. Icardi, bu sezona damgasını vurmuştur. Finali yapmak değerli, bitiren ayağının kalitesi tartışılmamalı. Icardi'yi transfer olduğu ilk gün tartışan çok olsa da, beklenmeyen bir aidiyet ortaya koydu. Kendisini değerli hissetti, başımızın üstünde taşıdık onu. Belki de uzun zamandır ilk kez sevildiğini hissetti. Kalitesini biraz olsun hatırlayınca, bu lig ile alakası olmayan bir adam. 

23 lig maçında 21 gol 7 asist. Galatasaray'ın ligde attığı son 10 golün 8'i ona ait. Hepsi de maçları kazandıran goller. Paylaşımcı da, gol atmaktan çok "attırmayı" düşünüyor sanki. Oyun içi katkısı üst düzey, ön alandaki aklın diğer yandan. Aidiyet gösteriyor, aşkın olayım şarkısını söyleyip, story olarak paylaşıyor. Icardi'den sonrasını düşünmek de sıkıntı. Eminim ki bunu kimse düşünmek istemiyor. Icardi'yi takımda tutmak için elimizden gelenin ötesini göstermek zorundayız.

Gomis sonrasını hatırlayın, dolmadı o yer. Milyon avro'lar harcandı ama istikrar sağlanamadı. Falcao gibi bir yıldız gördük. Daha doğrusu göremedik, sahada olduğu maç sayısı nadir. Aidiyetin yakınından bile geçmedi. Icardi öyle değil. Kiralık olarak geldiği Galatasaray'da, sahada kalmak için büyük fedakarlıklar gösterdi. Şampiyonluğa inandı, maç ayırt etmedi, sürekli sahadaydı ve gollerini attı. Muhteşem bir sezonu geride bırakıp, lige de damga vuruyor.

Sezona da aslında iyi girmedi. Özel hayatı zaten malum. O dalgalanmayı ilk etapta bizler de yaşarken, ortaya "adam yönetimi" çıktı. O da Okan Hoca. Icardi'ye öyle anlarda dokundu ki, futbolcu kendisini buraya ait hissetti. Sonrasında da özel hayatını asla konuşmadık, sadece saha içi katkısından söz ettik. Sakatlık nedeniyle pek kenara gelmedi, fedakarlık yaptı. Deplasman ya da rakip ayırt etmedi. Bazısını deplasmana götüremiyordun, Falcao örnek işte.

Bu yıldız işte, o değil. Icardi sonrasında o boşluğu milyon avro'lar harcasan da dolduramazsın. Bu yüzden de o milyon avro'ları tek seferde Icardi için harcayacaksın. Sonrasında kafan rahat. Icardi'nin Avrupa'nın dev takımları diye bir hayali olduğunu düşünmüyorum. Serie A ve PSG'de başaracağını başardı. Artık sevilmek ve el üstünde tutulmak onun önceliği. Galatasaray'da kalmak istemesi de bundan. Duygusal karakter. Bu özelliğini geçmiş yıllarda konuşturamadı. 30 yaşında, ait olduğu yer burası. Önümüz Şampiyonlar Ligi, takımın da vitrini Icardi olacak.

4 yorum:

  1. Bence sezonun futbolcusu icardidir. Adam form tutmaya başladığında 14 maçlık seri başladı, bütün derbileri aldı beşiktaş deplasmanı hariç onda da gol atıp görevini yaptı. Son 5 maç ligin finalinde bütün golleri attı. Resmen psikolojik üstünlük, inanılmaz bitirici, takımıda oynatıyor, pres yapıyor, aidiyet maximum. Ben hayatımda drogba, jardel vs kim varsa bu kadar iyi bir forvet görmedim. Şu anda dünyanın en iyi 5 santroforundan biridir. Levandowski, benzema, haaland peşinden icardiyi yazsan kiöse bişey demez. Arkadaşlar bayernde, atleticoda falan bu kalibrede forvet yok neye sahip olduğumuzu bilelim. Ligin açık ara en iyi futbolcusu, ligin sefiri ve gelmiş en iyi forvettir. Alırsak ve dengeli bir kadro kurarsak yine herkesi ve herşeyi yener şampiyon oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonun vitrin ismi, kendisi ile hatırlayacağız gelecekte. 8. - 9. haftada performans vermeye başlamış bir isme göre, çok çılgın tabelası var.

      Sil
  2. (Emre)
    Bana gøre futbolcular arasinda sampiyonlugun bir numaralari ismi Icardi. Torreira'ya haksizlik etmek istemem. Ama maclar gol ile kazanilir. Ve o 3 puanlari kazandiran golleri atan isim Icardi.

    Ve ben gelmesine karsiydim bu arada. Maliyetini duyunca daha olumlu bakmistim ama guven duymuyordum. Yanildim. Ve bundan dolayi mutluyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitrinde Icardi olunca, onu söylemek doğal. İkon oyuncu çünkü, birçok çocuğu, taraftarı arkasından sürükledi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir