1 Haziran 2023 Perşembe

Galatasaray adına kırılma noktalarını konuşalım


Galatasaray adına "kırılma" noktalarını konuşalım. Şampiyonluğu 14 maçlık galibiyet serisi getirdi de, o süreç içi ya da öncesinde kritik eşikler var. Beşiktaş / Başakşehir serisi mesela. Mükemmel futbolla gelen 2 galibiyet sonrasında herkesin şampiyonluğa olan inancı yükseldi. Fenerbahçe de Dünya Kupası arası öncesinde Giresunspor'a kaybedince, bir anda kendimizi masada bulduk. O 2 galibiyet gelmese, belki de Okan Hoca ile devam edilmeyecekti. Ayrılık ciddi anlamda konuşuluyordu çünkü.

Kayserispor deplasmanında 2-1 kaybettiğimiz maçın da kırılma olduğunu söyleyebilirim. Mata'nın forvet arkası, Mertens'in sol kanat olduğu düzen. Takımda bir anda o kadar iddialı isim oluştu ki, yer ayarken senkronu tam anlamıyla kaybettik. O gün olmayacağını görünce, içerdeki Alanyaspor maçında o seriyi yakaladığımız kurguyu bulduk. O maç belki 2-2 bitti de, 5-0 kazanabileceğin maçtı. Hakemin senden çalıp, rakibe verdiği maç. Sonrası 14 maçlık seri zaten.

Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 yendiğimiz maç bizi şampiyon yaptı. En büyük rakibine karşı, sezonun en iyi maçını oynuyorsun, üstelik deplasmanda. Torreira ve Icardi gibi ligin en iyi 2 futbolcusu da yedek. Okan Hoca, o maç özelinde öyle bir hazırlık yapıyor ki "kusursuz" kazanıyorsun. Sonra da zaten Fenerbahçe'nin direnci kırıldı, bir daha asla geriye düşmedin. Şampiyonluk derbilerden geçer desek çoğunu kazandın, Anadolu'dan geçer desek yine kazandın. Ligde en az 1 kere yenmediğin takım kalmadı.

Beşiktaş / Başakşehir serisi tabi benim adıma en büyük kırılma. Okan Hoca ciddi anlamda sorgulanıyordu. O maçlarda sadece kazanmadın, çok net 2 galibiyet aldın. Beşiktaş maçı 2-1 bitti ama 4-1, 5-1 kazanabileceğin pozisyonları buldun. Başakşehir deplasmanından 7-0'la çıktın. Icardi, bu 2 maçta kazanıldı bir anlamda. Onun sürüklediği maçlardı ve sonrasında da bu kaliteyi sürekli gösterdi. Özgüvenimizi yükselten galibiyetlerdi.

Sezonun ilk bölümünde kazandığımız 1-0'lık maçların çoğu da kırılma aslında. Skor almakta, üretmekte zorlandığımız dönemler. Yeni bir takımdık, bazı transferler geç geldi. Haliyle de oyunun oturması belli bir zaman aldı. O haftalarda kazanamasan, belki de başlamadan bitecekti. Gomis'in son dakikalarda seni ayakta tuttuğu haftalar. Sezonun ilk bölümünde kırılma mı olur demeyin, oluyor. Kötü olduğun dönem yıkılmayınca, işler iyiye gittiğinde elin güçlü kalıyor.

6 yorum:

  1. Esasında şöyle bakarsak dubois in sakatlanması boeyi kazanmamıza vesile oldu. Seferoviçin ilk maçlardaki kötü performansı da icardiye yönelmemizi kolaylaştırdı. Belkide sezonun dönüm noktası bunlardı. Ama maç olarak bakarsak alanya maçına kadar takım oturmamışken o maçta hem takım oturdu hem hakem hatalarına sesimizi yükselttik ilk defa. O maçtan sonra hem takım hem hakemlerin bize bakışı düZeldi bence.
    Chemsjhee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kötü diye düşündüğün durumlar beraberinde iyiyi getirebiliyor.

      Sil
  2. Sezonun kırılması icardinin form tutup beşiktaş maçını almasıydı. Akabinde başakşehiri 7 gol atmamız takıma güven getirdi ve gerçek seviyesini gösterdi. Fenerbahçeye deplasmanda 3 gol atıp kazanmamız ise resmen psikolojik üstünlüğü bize geçirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş / Başakşehir serisini birbirinden ayıramıyorum. 2 maç da Icardi imzasıydı.

      Sil
  3. Yazdıklarına İstanbulspor maçında son dakikada Okan Koçuk 'un ayakları ile yaptığı kurtarışı ve Adanademirspor maçında Midstjo 'nun son dakikalardaki golünü ekleyebiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir