31 Mayıs 2023 Çarşamba

Bazı taşlar ağırdır, Torreira da en ağırı


Sadece Galatasaray'ın değil, ligin en iyisi. Özellikle de ligin 2. yarısıyla birlikte ortalığı süpürdü. Oliveira ve Mertens performansları düştü dedik, Galatasaray takım olarak düşmediyse Torreira sayesinde oldu. Galatasaray için 6 numaralar önemlidir. Melo mesela, yıllarca bunu başardı ve şampiyonluklarda pay sahibi oldu. Fernando, belki aynı istikrarda değildi de, her büyük maç ve şampiyonluk virajını onunla aldık. Sonrası ise yok, bir türlü dolmadı o pozisyon. Forvetsiz kaldığımız an dahi şampiyon olmuşluğumuz var da, 6 numarasız yok.

Torreira, profil olarak zaten büyük. Avrupa'nın en iyi 6 numaralarından biri. Bu transferin 2 kritik detayı var. Yaşı henüz 27 ve geçen sezonu da iyi performansla geçmişti. Torreira'yı bonservisiyle birlikte transfer etmek, Galatasaray için ikna etmek değerlidir. Avrupa'da yoksun sonuçta, elin güçlü değil ki. Torreira gibi bir 6 numarayı, 27 yaşında, hem de onun adına düşük diyeceğim bonservis bedeliyle transfer ediyorsun.

O da bu ligi küçümsemiyor ve Galatasaray'a aidiyet duyuyor. Sezonun ilk bölümünde gerçek anlamda ön planda değildi mesela. An geldi, kenara alındığı dahi oldu. Beşiktaş / Başakşehir serisiyle birlikte yükselmeye başladı. Ligin 2. yarısında ise vitesini hiç düşürmedi. Şu şampiyonluk virajında da, takımın bayrağını Icardi ile birlikte taşıdı. Orta sahayı tek başına süpürdü. Önde pres yapıyor, geriye dönünce topu çıkarıyor, rakibi kapatıyor. Sürekli baskı halinde, çok yüksek efor.

Ligin fazlasıyla üstünde bir 6 numara. Nasıl başarılacağını bilmemekle birlikte, takımda tutulmak zorunda. Yeri dolmaz çünkü, klişe ama doğru yorum. Daha güçlü bir orta saha yapısında, Torreira'nın biraz daha rahat nefes aldığını düşünsenize? O ön alan baskısının değeri daha da artacak. Arkasını süpüren biri daha olursa, geriye dönüp bakmak zorunda kalmayacak. Şampiyonlar Ligi derken, Torreira'ya ihtiyacımız büyük. 

Takım içinde mutlaka birçok isme teklif var, bazısı da gitmeye yakın. Torreira gibi kendini her platform ve ligde kanıtlamış bir 6 numara için de gelecekler. Büyük takımların formasını giydi, benzer takımlar onu yeniden görmek isteyecek. Şampiyonlar Ligi bu noktadaki kozumuz. Galatasaray'a duyduğu aidiyet de önemli. Bazı taşlar ağırdır, Torreira da en ağırı. Orta sahada, onun etrafında oluşacak yapı bizi daha güçlü kılacak. Avrupa'nın anahtarı orada çünkü. Omurgan güçlü, orta sahanın merkezi de o ayara ulaşmak zorunda.

4 yorum:

  1. Herşeyi ve herkesi birbirine bağlayan süper madde!. Torrera'nın anlamı bu. İcardi bu takımın beyni ise o da ruhani lideri bence!!
    Okan - suat - emre'nin üçünün birden sanki sahaya inmiş hali gibiydi. Tek başına 1 kişi;: koca orta alanı doldurur mu, o doldurdu. 1.65'lik 60 kiloluk bir kütleye sahip bu adam sanki sahadaki herkesten ve her şeyden daha büyük ve daha çoktu. Mangal gibi yüreklilerin en yüreklisine (MELO) selam çaktı! Yürüyedur koca yürek Thor. İnşallah seninle daha nice zaferlere koşacağız.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle takımda kalması gereken oyuncuların başında geliyor. Aidiyet duygusu çok üst düzey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kalitede bir ismi alıp, o boşluğu doldurmak güç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir