9 Mayıs 2023 Salı

Melo bizler adına uç bir noktada, Torreira da oranın yakınlarında geziyor


Sezon henüz bitmedi de, şu dakika "en iyi" kimdi desek, cevabım Torreira olur. Sezon içinde sallandığı, düştüğü dönemler olsa da, şu son dönem öyle bir performans veriyor ki, tarihin en iyi 6 numaralarından biri tadında. Melo bizler adına uç bir noktada, Torreira da oranın yakınlarında geziyor. Son haftalarda bu performansı verirken, etrafındaki isimlerin fiziksel düşüşüne rağmen yükseliyor. Oliveira ve Mertens gibi isimler düşüşte, Torreira ise müthiş bir noktada.

Son haftalarda her maçın sonunda, Torreira en iyisiydi diye yazıyoruz. Orta sahayı tek başına süpürüyor. Hatta Oliveira'nın açığını kapatayım derken, 3-4 km'de ekstradan kat ettiği mesafe var. Ön alan baskısında Torreira, orta sahayı süpüren Torreira, yer yer geriden oyun kuran, stoperlerin arasına giren Torreira. 65 - 70 dakika yüksek enerjiyle bunu yapıyor. Tek başına bu denli savaşıp, 90 dakika diri kalabilmek imkansız. O ise elinden geleni yapmakta.

Doğru dakikalarda Torreira'yı desteklemeliyiz. Oliveira / Mertens ile maça başlamak, oyun ezberini kaybetmemek adına önemli olabilir de, en azından daha erken hamle yapabilmek gerekiyor. Midtsjö'yü oyuna almak için 70. dakikayı bekleme. Orta sahan ve mücadele gücün düşmüştü. Midtsjö oyuna girdikten sonra ise hareket geldi. Midtsjö'nün hücum tarafındaki etkisini de beğendim. Topu taşıdı, ön alan baskısını yaptı ve top kazandı.

O andan itibaren rahatladık zaten. Rakibin net bir pozisyonu yok da, yine de 1-0 tehlikeli. Duran top olur, birinden seker, bir şekilde yersin golü. Rakibe gel gel yapıyordun, çok düştün oyunda. Emre Belözoğlu hamlelerini çok daha erken dakikalarda yaptı. Sen ise 70. dakikaya kadar bekledin. 70. dakikadan itibaren ise nefes aldın. Midtsjö'yü bu haftalarda kullanmak lazım, hatta Berkan Kutlu için de geçerli. Torreira'yı maç içinde nefeslendirmeliyiz.

8 yorum:

  1. bjk maçında da hamleler gecikmişti. demek ki okan hoca bu hatasından ders almamış , ya da bunu bi hata olarak görmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçında hamle geliyordu da, o ara gol yedik.

      Sil
  2. Torreira uzun yıllar takımda kalmalı. Melo sonrası uzun yıllar böyle bir oyuncu bulamadık.Maçta Midstjo hamlesi geç geldi maalesef. Okan Hoca Midstjo ve Dubois gibi oyunculara daha fazla süre verip rekabeti arttırması gerek.İstanbulspor maçında Midstjo ile başlamak gerekir.Oliveria birkaç haftadır aksıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira tam anlamıyla bir temizleyici, nefes aldırmıyor.

      Sil
  3. Galatasaray'ın son 5 şampiyonluğundaki 6 numaraları:

    2012:Melo
    2013:Melo
    2015:Melo
    2018:Fernando
    2019:Fernando

    Bizim lig için 6 numara olmazsa olmazdır. Fernando'dan bu yana orayı dolduramadık şampiyin da olamadik.

    YanıtlaSil
  4. Melo'yu sadece futbolculuk vasıfları ile değerlendirmek onun manasını daraltmak olurdur. Melo üstün fiziksel özellikleri, gücü, hava hakimiyeti, bunun yanı sıra top tekniği, pas yeteneği ve golcü orta saha vasıflarının yanında olağan dışı karakter özelliklerine sahip bence komple bir oyuncuydu. Agresif, hırslı, lider, saldırgan, ısırgan, amansız, korkutucu, inatçı... Kudurtucu... Böyle bir Oyuncu / Takım / Taraftar uyumu 50 senede bir olur ya da olmaz bence. Melo sahaya atılan bir el bombası gibiydi. Son yıllarında ilerleyen yaşından ötürü pres, top kapma, baskı koşu özellikleri düşse de zaman zaman yaptığı şok baskılarla yine muazzamdı
    Torrera bana Melo'dan ziyade Okan / Suat / Emre orta sahasını andırıyor. Onlar kısa boylu, amansızca koşan basan takip eden yapışan pirana gibi saldıran bıkmayan usandırıcı bir oyuncu. Okan ve Emre; Torrera gibi baskı balata işlerine ilaveten gol de atarlardı. Torrera'da ceza sahası koşusu veya golcülük pek yok. Bu seneki başarımızda onun orta sahada yarattığı bu olağandışı pres gücü çok ama çok etken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo'yu daraltmadım, sadece saha içi noktasında örnek verdim :) Melo'yu da överek, hala en tepeye yazarak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir