21 Mayıs 2023 Pazar

Icardi, 1-0'ı cepte tutmanı sağlıyor


24 maçın 20'sinde ilk 11 oynadı. 20 gol 8 asisti var. 28 gollük dev bir katkı. Ligde ise son 7 maçta 10 gol 1 asist. Icardi'nin tüm büyük maçlarda sahnede olduğunu ve takımını ayakta tuttuğunu izlemiştik. Şimdi de en önemli virajda, takımın tüm gol yükünü çektiğini görüyoruz. Icardi için "lig hafif geldi" yorumu doğru. Bu lig ona hafif geldi ve rahat hareket edip, takımını sonuca ulaştırıyor. Galatasaray, son haftalarda hücumda kalitesine güvenirken, o kaliteyi yansıtan isim Icardi.

Sivasspor'a attığı 2. goldeki akla bakın. Ortaya çıkaracak gibi düşündürüp, kalecinin aklını bulandırıyor. Kaleci de ortaya doğru 1 adım atınca, Icardi'nin o dar açıdan kafa vuruşu sonrası çaresiz kalıyor. İlk etapta büyük bir kaleci hatası gibi görünse de, tekrarlarına bakınca bu golün fazlasıyla Icardi aklı olduğunu görebilirsiniz. İlk golde de oyunu çok iyi okudu ve doğru noktada kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahası içine bir anda fırladı ve bomboştu. Rakip bunu düşünemiyor bile. 2 akılcı gol. Icardi'nin bu oyun aklıyla baş etmek kolay değil.

Hala da fizik olarak çok fit olduğunu düşünmüyorum. Biraz kalınlaştı, çok seri hareket edemiyor ama oyun aklı yüksek. Öyle bir anda sahne alıyor ki, rakibin o ana önlem alabilmesi imkansız. Gol etkisi yüksek, oyun içi katkısı üst düzey. Sivasspor maçında, Mertens çok kötü durumda olsa da, Icardi'nin belli anlarda oyun kurucu gibi hareket edebilmesi o eksiği giderdi. İyi de besleniyor, Kerem Aktürkoğlu gibi bir partneri var. Hücum tarafında ligin en iyi 2'lisine sahibiz.

Icardi, paylaşımcı da. Bu özelliğinin altını daha önce çizmiştim. Galatasaray'da devam etmesi halinde, Şampiyonlar Ligi faktörüyle daha fit duruma gelecektir. Kalmak istediğini düşünüyorum. Büyük bir aidiyet ortaya koydu, takımını sırtladı ve her maç sahada. Falcao'nun seni yarı yolda bıraktığı şampiyonluk yarışları izledik. Yıldız olan Icardi yani, sorumluluğu o alıyor ve kalitesini bizlere yansıtıyor. Böyle bir forvetin olunca da, şampiyonluk oyununu oynaman daha kolay. Kontrollü hareket ederken, Icardi kalitesi "1-0'ı" cepte tutmanı sağlıyor.

2 yorum:

  1. Şaşırdığım şey İcardi nin performansı değil. Sorunsuz bir sezon geçirmiş olması. Daha önceki oynadığı takımlarda futbol dışı sebeplerden ötürü kalitesini sahaya yansıtamamıştı. Burada mutlu olduğu için yüksek performans gösterdi. Ben başkanın yerinde olsam İcardi nin burada niçin mutlu olduğunu detaylıca araştırır, sebeplerini öğrenirdim. Galatasaray ın gelecek yıllardaki kulüp kültürünü bu sebepler ışığında dizayn etmeye çalışırdım. Çünkü bir kulüp sorunlu oyuncudan verim alıyorsa o kulubün önünde kimse duramaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki kendini ait hissettiği ortamda futbola kafasını yoruyor. El üstünde tutulmak istiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir