3 Mayıs 2023 Çarşamba

Kaan Ayhan, takımın güvenilir alternatiflerinden biri olmalıydı


Kaan Ayhan, Galatasaray'daki mesaisine iyi başlamıştı. Sonradan girdiği Trabzonspor, ilk 11 oynadığı Konyaspor maçları gibi. Nelsson'un yokluğunda sahada olduğu Başakşehir'le oynana kupa maçında görüntüsü kötüydü. Sonrasında da kendisini izleyemedik zaten. 11 oynamaması doğal, Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 2'lisini bozamazsın. Yine de, Kaan Ayhan'ı sadece stoper olarak görmek hatalı. Bu adam joker, hem de iyi bir joker. Maç içi hamlelerinde düşünülmemesini anlamıyorum.

Daha doğrusu, hocanın "b planı" diyeceğim bir kurgusu yok. 4-2-3-1 üzerinden devam. Bazı zamanlar da, orta saha boşaltmalı çift forveti görüyoruz. 3'lüye döndüğünü pek görmedim mesela. Ya da farklı bir formasyon oluşmadı. Değişikliklerin dakikası da, oyuna giren isimler de biraz ezber. Maç önü planı müthiş, genelde de sonuç alındı. Maçta işler kötü giderken ise hamle noktasında sorunlar yaşanabiliyor. Oysa joker diyebileceğimiz isimler, hamle olarak elini güçlendirir.

Kaan Ayhan'ı orta saha ya da beke atabilirsin. Top tekniği iyidir, boyuna rağmen hava hakimiyeti vardır,
duran toplarda gol kovalar. Topu taşır, diyagonal pasları dener ve başarılı olur. Sadece savunma hamlesi değil, hücum ararken de düşünülebilir. Alternatif diye düşündüğümüz isimleri yükseltemedik maalesef. Özellikle de bu dönemde. Hocayı en çok eleştireceğim nokta bu olabilir. Kaan Ayhan, takımın güvenilir alternatiflerinden biri olmalıydı.

Başakşehir maçının muhtemel 11'lerinde, Kaan Ayhan'ın sol bek oynayabilme ihtimalinden söz edilmiş. Orta sahaya Berkan Kutlu geçerken, sol bekte direkt Dubois'i düşünmek lazım. Oyun aklıdır çünkü, o pozisyon adına tecrübelidir. Kaan Ayhan da sol bek oynayabilir, oynamışlığı da vardır ama ters ayaklı ve ağır oluşu problemdir. Hamlede tamam da, 11 düşünmek başka iş. Özellikle de sol bekte. Artıları olsa da, eksileri daha büyük olabilir.

2 yorum:

  1. Böyle bir şey yaparsa kendi fişini kendi çeker Okan hoca, bu takım ilk defa bu kadar kötü oynadı her büyük takımın çok kötü maçları vardır, gs sistemini oyun düzenini bozmamalı, herkes ilk 11 e saçma sapan isimler yazıyor Allah aşkına bi sakin olun artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakiniz zaten. Şu an eleştirilecek noktalar var, bunu yazıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir