27 Mayıs 2023 Cumartesi

Kalacak mı gidecek mi dediğimiz, sözleşmesi biten isimler arasında kimse yok


Mata ve Emre Taşdemir'le yeni sezonda devam edilmeyeceği haber yapılıyor. Haber değeri taşıyor mu derseniz, herkesin bildiği konular bunlar. Acaba kalacak mı gidecek mi dediğimiz, sözleşmesi biten isimler arasında kimse yok ki. Mata, Emre Taşdemir, Okan Kocuk gibi isimler gidecek işte. Buna Gomis de dahil, onun adı niye yazılmıyor. Adekugbe de takımına dönecek. Bu isimlerle yola devam etmemek doğaldır. Gomis ve Mata'nın yaş haddi var. Emre Taşdemir'e artık yer yok, ondan beklentimiz fazlasıyla karşılandı. Adekugbe tutunamadı, Okan Kocuk konusunda da karar futbolcunun olabilir diye düşünüyorum. Mata'nın da sözleşmesinde opsiyon şartı olsa da, belirli maç sayısına ulaşamadı. Fizik olarak bir türlü toparlanamadı, yer yer manasız şanslar da buldu. Okan Hoca, her fırsatta ona döndü ve tecrübesine inandı. Mata'nın katkı verdiği anlar elbette var, şu halinin dahi ligde 3 golü var. Florya'da seviliyor, takım içi mutlaka önemi büyük. Futbolu bırakır da, teknik kadroya katılırsa tatlı olur ama bunun gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Futbol onu bıraktı, orası kesin. Daha fazla zorlayacağına inanmıyorum. Sezon başında, İstanbulspor ile iç sahada oynanan bir hazırlık maçı vardı. Mata o maçta şov yapmıştı. Öyle böyle umutlanmamıştım. 

11 yorum:

  1. Bu oyuncular yerine alternatif olarak Mohammed, Morutan, Cicaldau düşünülebilir. Yusuf Demir'in kiralık gitmesinde fayda var.Kendini bulması gerekiyor. Eren Aydın'dan da umutluyum. Taylan, Oğulcan, Emre Kılıç ve Luyindama 'nın kadroda olmayacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan ve Cicaldau düşünülmüyor sanki. Öyle bir izlenim aldım.

      Sil
  2. Sergio bize büyük dert olacak gibi hissediyorum daha şimdiden. alınırken de böyle olacağı belliydi. 2. Feghouli geldi dedik. Yaşlı oyuncu da alsan temposuz adam almamak lazım. Kontratı uzun maaşı acayip yüksek. Seneye Sergio bu takımda ilk 11 başlarsa herhangi bir kulvarda şansımızın olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu durumda sende 3 milyon € ödeyip 3 yıl boyunca kenarda oturttuğumuz biri var artık. Yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm sezon alternatifi olmadan oynadı. Düşüş doğal geliyor bana. Gelecek sezon böyle olmaz ama sözleşmesinin sonuna doğru o bahsettiğin tehlike net var.

      Sil
  3. Bir tek muhammedden umutluyum verim alabiliriz. Sinan yılmazın analiz videolarını izledim ve şu kanıya vardım net bir iekilde sinan cicaldaunun fizik olarak çok kötü olduğunu halı saha kıvamında bae liginde bile fark yaratamadığını yazmış ki cicaldanum fizik olarak kötü hali onun bütün iyi özelliklerini bitirir. Morutan için ise katıldığım bir yorumu var. Morutan orada da takım oyunundan bağımsız çok bireysel tabela yapmak üzere oynamış yada oynatılmış. Oynatıldığını düşünmüyorum çünkü bu kadar gol asist katkısı veren adam dk olarak maç başı çokta süre almamış demekki takım oyununda istenileni veremediği bir durum var sinanda buna değinmiş bu konuda daha da kötüleşmiş diye. Bu gs için sıkıntı mertens bile 10 numarada görevleri olan birisi. Öyle gsda 40 metreden 2 gereksiz şut çekse kendini kenarda bulur bu kafayla gsda kalıcı olamaz. Sözün özü romen transferler iatediğimiz gibi olmadı riskli liglerden uzak durmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Muhammed rotasyon için lüks gibi mi sanki bir tık. Ama yer yer ikili forvete dönüldüğü anda Icardi kaldığını varsayarsak servis özelliğinden yararlanarak Muhammed’i ihya da edebiliriz ama soru şu ki kaç maçta formasyon böyle olur. Şampiyonlar ligi var lüks alternatiflere de ihtiyaç var. Kenardan gelenin sahada birşeyler vaat etmesi lazım. Forvet rotasyonu bu sene muazzam kuruldu sorun Seferoviç futbolu mental olarak aşamasıydı yoksa Icardi Seferoviç ikilisi böyle bir tandem arkalarında da Gomis desteği muazzam bir rotasyondu olmadı Gomisten verim aldık. Şaşırtıcı transfer gelirleri de bekliyorum bu sene İtalyan birkaç yerde Barış Alpere ilgili klüplerin olduğunu okudum. Gelişmesi adına kiralık bir hamle de olabilir ve muazzam da olur. Sürekliliği sağladığın anda verim de alabilirsin bu adamdan oynaması oynatılması gerekiyor

      Sil
    2. Birçok maç oynayacağız mustafa lüks değil ihtiyaç olur tek aorun yedekten gelip profesyonel katkı alıp alamayacağımız malum yusus gibi memtal açıdan güçlü değil. İkincisi yerli kuralı mevcutken yine bu kadar çok maç içerisinde barış çok değerli bir parça kesinlikle elde tutulmalı. Özellikle son zamanlarda pas tercihi ve oyunu tutma konularında özellikle maç sonlarında çok bariz gelişmeler görüyorum sözleşme yeniledikten sonra sanki barışta mental açıdan eşik atladı

      Sil
    3. Mostafa Mohamed yedek için niye lüks olsun? Düşük maaşı var, o rol adına ideal. Nantes adına lüks olmayan, bizim için hiç olmaz :) Eğer kullanılırsa, Morutan ve Cicaldau'dan umutsuz değilim aslında. Özellikle Morutan.

      Sil
  4. Morutan enteresan bir stili var aynı yetenekleri Barış Alpere ver uçurur doğal bir fizik gücü var adamın Morutan kadar çevik ve oyun aklı yüksek değil. Morutan fizik olarak lig standartları altında görünüyor lakin aynı kiralama yöntemi ile Buruma kazanmıştık. Belki onun oynadığı seviye bir tık daha yüksekti de. Morutan da sezon öncesinde kampta son bir şans verilecek gibi. Okan hoca kolay adam harcamaz. Mertens bölgesinde aynı serbest olarak oynatırsak büyük katkı sağlar gib şunu da ekleyeyim Yunus’tan çok da iyi değil. Yabancı yerine Yunus da orası İçin hazırlanabilir. Yunus şeytanın bacağını kıramadı o özgüveni sağlayamadı bir türlü onu yapsa kendini aşacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus devamlılığı olmayan ve aynız zamanda mental oöarqk güçlü olmayan kırılgan birisi. Defansif açıdan yetersiz sonradan girdiği maçlarda bile defansif aksiyonları yapmada zayıf kaldı. Dar alan becerisi ve teknik oluşu evet onu 10 numarada olacağı izlenimi veriyor ama ne hücum pres ne de topu 3.bölgede doğru bir şekilde mertens gibi hızlı dolaştırma açısından çok yetersiz. Bu konularda güçlenmeli.

      Sil
    2. Yunus Akgün bu sezonun hayal kırıklığı oldu. Beklentim yüksekti. Şu an devamlılığı ciddi anlamda problem. Nasıl aşılır bilmiyorum. Yerli ve altyapı çıkışlı olması kadro bildirimlerinde avantaj. Morutan'i yabana atmamalı, görmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir