27 Mayıs 2023 Cumartesi

Mertens'in sözleşmesindeki opsiyon şartları öncesinden karşılanmıştı


Mertens'le olan sözleşmenin 1 yıl daha uzatıldığı haberleri paylaşılsa da, yeni bir durum değil. Çıktığı maç sayısıyla "opsiyon" şartlarını karşılamıştı. Bu yürürlüğe girdi ve sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzadı. Mertens'in son haftalarına odaklanıldı, kötü görüntüsünden bahsediyoruz. Oysa bu durum "birkaç haftalık" mevzu. Sezon da son birkaç haftadan ibaret değil. Sezonun geneline bakınca, önümüzdeki olası başarının mimarlarından biri de Mertens. Eksikliğini, olmadığı dönemde daha derinden yaşamıştık. Orayı bir türlü dolduramadık. Şu düşük performanslı haliyle dahi, ön alandaki presin mimarlarından. Ezberi bozmayıp, sahada kalmasının nedeni de o. Büyük bir oyun aklı, bu düşük performansı da elbette yükselecek. Çünkü iyi profesyonel, yaşına oranla fizik durumu kötü değil. Gelecek sezon, takımın alternatiflerinden olacak, bu sezon aldığı rolü doğal olarak almayacak. Alternatife göre maliyeti yüksek görünse de, transfer ederken bunu konuşmak gerekiyordu. Galatasaray'da 1 yıl daha devam edecek olmasından dolayı ben mutluyum.

4 yorum:

  1. Bütün sezon önde pres yapmaktan posası çıktı ve son haftalarda pili bitti. Yine de bu yaştaki adamı önde pres yapmaya ikna etmek Okan Buruk adına büyük hocalık başarısıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif üretmemiş olmak da sorun oldu. Oliviera da aynı sıkıntıyı yaşıyor.

      Sil
  2. Mertens bu sezonun en iyilerinden. Alternatif olarak Zaniolo istenileni veremedi.Yusuf aynı şekilde yararlı olamadı. Çok yük bindi üzerine. Gelecek sezon rotasyonda kendine yer bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum yorumuna.. Gelecek sezon ana aktör olmaz sadece ama iyi alternatif olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir