10 Mayıs 2023 Çarşamba

Sadece 20 maç kısmı mühim, ligde 22 gollük katkıdan bahsediyoruz


Buna benzer bir istatistiği geçtiğimiz günlerde de paylaşmıştım. Mauro Icardi, ligde sadece 20 maçta forma giymesine rağmen 15 kez ağları sarstı ve Galatasaray'ın son 5 sezondaki en golcü oyuncusu oldu. Sadece 20 maç kısmı mühim, ligde 22 gollük katkıdan bahsediyoruz. 15 golün yanında, 7 asisti de konuşmak gerekiyor. Ligde Icardi'ye oranla çok daha fazla gol atan isim var da, Icardi gibi maç çözen, daha doğrusu büyük maçları kazananı yok.

🔸18-19 | Henry Onyekuru : 14
🔸19-20 | Radamel Falcao: 10
🔸20-21 | Radamel Falcao: 9
🔸21-22 | Kerem Aktürkoğlu: 10

Sayılar da ne kadar düşük değil mi? Onyekuru'yu ayırırım, kanat oynayarak bu rakamı yakaladı. O sezon da gol sayısını ağırlıklı olarak ligin 2. yarısında gerçekleştirdi. Şampiyonluk performansıydı bir anlamda. Falcao'nun 10 ve 9 gollük sezonları hayal kırıklığıydı. Sakatlıklar kaynaklı az sayıda maça çıktı. Yer yer etki etti ama beklentinin uzağındaydı. O sezonlar da, Falcao'nun dahi üzerine bir ismi çıkartamamak bizim eksikliğimiz. Galatasaray'ın 1 sezonda en çok gol atan futbolcusunun sayıları 9 ve 10 olmamalı.

Kerem Aktürkoğlu'nun 10 golü değerliydi. Kötü giden sezonda, seni ayakta tutan isim oldu. Sezonun yıldızıydı hatta. Aynı tabelası oynadığı her dönem devam etmekte, üstüne koyarak ilerliyor. Bir de her topta Icardi'yi görme sevdası olmasa, asist rakamlarıyla da kendisini konuşuyor olacağız. Ciddi bir tabela gücü ve şampiyonluk yürüyüşünün en değerlilerinden. Bu sezon da 30 maçta 9 gol 6 asist. Türkiye Kupası'nı katsan, 10 gol 8 asist. 10 gol 10 asist bandı bir kanat için muazzam.

Icardi'ye dönersek, önünde oynayacağı 4 maç daha var. 15 gol, 7 asistin üstüne çıkacaktır. Çok daha fazla maça çıkabilse, gol krallığının da iddialı ismi olurdu. Maç seçmiyor, sürekli sahada olma isteği var. Aidiyet hissetti, şampiyonluk için savaşıyor. Falcao'yu gördü bu gözler, aralarında dağlar var. Hem performans, hem aidiyet anlamında. Bu aidiyeti görünce de, takımda kalsın isteği oluşuyor. Ben bu durumun hala kumar olabileceğini düşünsem de, Şampiyonlar Ligi de onun adına büyük vitrin.

6 yorum:

  1. Taraftar ile müthiş uyum sağladı. Galatasaray 'da kendine geldi. Pozisyon alması, oyun içi katkısı çok iyi. Gomis sonrası sıkıntılı olan forvet hattını doldurdu. Mostafa Mohammed ile seneye yedekleyebilir ve iyi bir hücum hattına sahip olabiliriz. Umarım takımda kalır ve böyle devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımda kalmak istiyor gibi duruyor. Galatasaray da bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber edecektir.

      Sil
  2. Ne pahasına olursa olsun kalmalı. Nokta. Bunun başka açıklaması yok. Bu ayarda bu klasta bu yaşta böyle bir golcüyü bulma imkan ihtimalin yok. Eğer kalacaksa ne para isteniyorsa verip tutacaksın. Burda önemli olan onun ne istediği. Tabi ki Wanda'nın ne istediği. İtalya'ya pekala dönüp yeniden spot ışıklarını isteyebilirler. Hala yaşı müsait. Milan da ister Inter de... Dua edelim de Icardi burda olmak istesin.
    Şöyle düşünmek lazım: 2018 yılı Gomis'in gidişinden beri kaç tane golcü aldın? Ne kadar bonservis/kira + maaş ödedin? Bir çırpıda aklıma gelenleri sayayım: Eren Derdiyok, Mikdat, Andone, Mitroğlu, Cagne, Falcao, Muhammed, Adem Büyük, Seferoviç, Gomis (yeniden)...Başka da varsa ben atladım. herhalde rahat bir 50 milyon euro harcanmıştır. 2018 yılı Gomis'inden beri ilk defa Alfa/Dominant bir golcümüz oldu. Hem marka isim, hem yıldız, hem genç, hem de takıma uydu. Bunun parası marası, bütçesi olmaz! Buna verdiğin para en ucuz paradır. En bedava transfer budur. Avrupa kupalarında sana tur getirir, gruptan çıkartır, ligde seni şampiyon yapar 10 kere aldığı parayı çıkartır. Bu çocuk idmanın en iyisi, sahada bildiğin ayı gibi güreşiyor. Bitiricilik desen konuşmaya gerek yok. O zaman oyna devam!!!
    Bak öteki tarafta biz 10 tane aldıysak Ali Koç 5 yılda 20 tane aldı. 100 milyon harcadı hala forvet arıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmalı da, süreç biraz uzayacak. Kolay iş değil. Ben kalacaktır diye düşünüyorum yine de.

      Sil
  3. Muhakkak takımda tutmalıyız. Yukarıda arkadaş çok güzel açıklamış. Bu ayarda bir golcü alma şansımız varken kaçırmamalıyız. Sene başında gelmesine karşıydım, yanılmışım, şimdi gitmesine karşıyım.
    Çağlar Ali Doğan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aşırı sıcak değildim sezon başı, o noktada yanıldım. Belotti'yi daha önde tutuyordum, yalan yok :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir