7 Mayıs 2023 Pazar

Şampiyonlar Ligi de elinde olursa, Mostafa Mohamed o vitrine çıkmak ister


Kiradan dönecek futbolcularla alakalı sık sık konuşuyoruz. Çok sayıda futbolcumuz çeşitli takımlarda kiralık olarak oynuyor ve aralarından bazıları ile alakalı gelecek adına düşünceler var mı bilmiyorum. İsimlere bakarak ancak çıkarım yapabiliyoruz. Göze giren, büyüyen çok fazla isim de yok aslında. Takımın çehresini değiştirirken, bir önceki sezondan kalan birçok isimle yollar ayrılmıştı. Bu da iyi bir karardı. Bu kalabilirdi, şu kalabilirdi diyoruz da, bugünden bakınca böyle konuşuluyor. Futbolcu burada devam etse, aynı çıkışı yapabilir miydi?

Mostafa Mohamed ile alakalı, yeni sezonda takımda devam edebilir gibisinden bir düşünce var. Okan Hoca, futbolcuyu kamp döneminde değerlendirmek istediğini söylemiş ve Nantes'in teklifi kabul edilmemiş. Opsiyon belli, o parayı verdiklerinde bizim söz hakkımız yok ama 2 - 2.5 milyon avro daha aşağısında bir teklif yaptılar. 3 milyon avro civarında diyelim. O rakama da Galatasaray bu futbolcuyu bırakmaz ve doğrusunu yapmış olur. Futbolcu 25 yaşında, belli bir potansiyel sahibi. Ne alacağını biliyorsun ve forvet rotasyonunda değişim yaşanacak.

Şu an 2. forvetsizlikten kırılıyoruz mesela. Hatta 3. bir iyi forvetin de takımda yer alması gerekiyordu. Icardi ile devam etmeyi düşünüyorlar. Etmese dahi o ayara yakın bir isim transfer edilir. 2 de alternatif gerekecek. Bonservis bedeli vermeden, elindeki ismi kazanmaya gitmek akılcı yaklaşım. Şampiyonlar Ligi de elinde olursa, Mostafa Mohamed o vitrine çıkmak ister. Nantes'da iyi bir alternatif oldu ama üst aşamaya çıkamadı. Ötesi olabilir elbette de, şu an üst aşamaya çıkabileceği bir takıma transfer olması zor.

Nantes şu an ligde 17. sırada. Belki düşmeyecekler de, sezon onlar adına başarısız. Mostafa Mohamed'in Fransa Ligi isteği bize transfer olmadan önce de vardı. Gördü orayı, hevesini aldı. Şu an orada devam etse dahi, Galatasaray ayarından uzak kalacak. O da dönüşünün daha iyi olacağını biliyordur. Morutan ve Cicaldau için bu durum geçerli değil gibi görünüyor olsa da, Mostafa Mohamed'in önü açık. Forvet rotasyonunun yeniden yapılanacak olması şans. Ben de kendisini görmek istiyorum. Okan Hoca'nın forvetlere dokunuşu atlanmasın.

6 yorum:

  1. Adam Fransa liginin kümeye düşmeye oynayan takımında rotasyon oyuncusu... Başka bir şey demiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O takım Avrupa'da da yürüdü yalnız. Aynı mantıkla, Kerem Aktürkoğlu da ligi 13. bitiren takımın yıldızıydı :) Başka bir şey demiyorum.

      Sil
  2. Çok iyi alternatif olur. Fransa'yı gördü ve şansını denedi. Cicaldau için aynı fikirde değilim. Iyi bir alternatif olarak takımda kalabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu bakacağız artık.

      Sil
    2. Bence Cicaldau bu sene kadroda olsaydi is yapardi en azindan Yusuf'tan cok daha fazla süre alirdi Midstjö ile Cicaldau ayni tipte oyuncular degil, Morutan dönmez o paraya alirlar (keske dönse Emre Mor'dan 2 gömlek daha iyi oyuncu Morutan Zaniolo'yu sat Morytan'i gerinl alalim bana kalirsa) ama Mostafa ve Cicaldau'yu yeniden görmek isterim.

      Sil
    3. Oliveira için alternatif olabilirdi de, hoca buna inanmadı demek. Şu an takımın durumuna bakınca, bence bu karara saygı duymalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir