2 Haziran 2023 Cuma

Bu sezon en çok hangi özelliği gelişti desek, benim cevabım oyun aklı olur


Kerem Aktürkoğlu için ne zaman sınır bu desem, o sınırın ötesine mutlaka çıkıyor. Geçen sezon o kötü takım içinde parlarsın da, şu iyi ve şampiyon olmuş takımın da en önemli parçalarından biriysen, önün daha da açık demektir. Kerem Aktürkoğlu için önemli teklifler olduğu yazılıyor. Satılmasını istemem, muadili yok. 8+3 içinde, Kerem Aktürkoğlu yerine hangi yerliyi yazabilirsin? Gitmek isterse de dur diyemem, önü açılsın, daha da büyüsün isterim. 24 yaşında, kısa zamanda sağladığı gelişim müthiş. Sağlam da bir altyapısı yok, Anadolu'nun bağrından koptu geldi.

33 maçta 9 gol 10 asist oldu. Icardi ile müthiş 2'liler. Icardi de öyle isim ki, etrafındaki herkesi yükseltiyor. Ona odaklanman yeterli. Paylaşımcı bir futbolcu çünkü, tek odağı golü kendisinin atması değil, attırıyor da. Tek eleştiri şu olabilir, Kerem Aktürkoğlu bazen gereğinden fazla Icardi'ye odaklı. Bu noktada direkt kaleye gitmeyi de bıraktı. Eskiden gole daha yakındı, şimdi Icardi'ye gol attırmak üzerine oynuyor gibi. Bu çoğu zaman iyi de, bazı zamanlar opsiyonları kısıyor.

Yaptığı 10 asiste baksak, hepsi usta işi dokunuş bu arada. Bazı ataklarda da o asistin asisti dediğimiz noktada. Bu sezon en çok hangi özelliği gelişti desek, benim cevabım "oyun aklı" olur. Oyun aklı büyüyor, hücumu yönlendiren isim olmaya başladı. Kenar oyun kurucu gibi diyelim. Açık alanda zaten etkiliydi, şu an dar alan becerisi de üst düzey. Akılcı asistleri var, savunma arkasına bıraktığı toplar çok iyi. O koşuyu gösterdiğin an, Kerem Aktürkoğlu seni görüyor. Ankaragücü maçında bu tarz asisti ve girişimleri vardı.

Bir kanat için, 10 gol 10 asist bandının üst düzey olduğunu düşünürüm. Kerem Aktürkoğlu da Fenerbahçe'ye 1 gol atarsa bunu yakalayacak. Ankaragücü maçında başaracaktı da, Yunus Akgün'ün asistine yazık oldu. Sezonun en iyi isimleri arasından kare as yapınca, Kerem Aktürkoğlu benim için 3. sırayı Abdülkerim Bardakcı ile paylaşıyor. Öyle yerliler ki, yerlerini başka bir yerli ile doldurmak imkansız. Bu yüzden de bir yanım gitsin istemiyor, Şampiyonlar Ligi'nde de boy göstersin.

4 yorum:

  1. Kerem 'in en büyük gelişimi takım oyununa katkısı oldu. Geçen sezon daha bireysel oynuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburdu çünkü, herkes onun ayağına baktı. Bugün ise kaliteli bir yapı içerisinde.

      Sil
  2. Bu sene evet oyun aklı çok gelişti fakat buna yol açan bu potansiyelin ortaya çıkmasına olan hocanın taktik yönetimi sebep oldu. Kerem okan hocaya kadar bireysel zorlayan dikine top taşıyan ve topsuz koşu atan biriydi defans yardımı ise sınırlıydı. Olan hocayla half space konumlanma hatlar arası pas alma ve işte bu çok önemli oyun aklını görmemizi ve tabiki sürekli geliştirdiği hat kıran özellikle havadan paslar ile çok iyide bir atıcı oldu. Attıktan sonra yine taktik plan dahilinde koşuya devam ederek yine gol asist tabelada yaptı. İkinci geliştirdiği kpnu kesinlikle top kontrolleri artık keremin basit top kayıplarını çok nadir kpnuşuyoruz çok zor topları dahi iyi kontrol ediyor. Kerem sürekli kendini geliştiren her teknik direktörde sürekli ilerleyen çok akıllı ve gelişim değişime açık birisi geleceği çok parlak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Bu gelişimler futbolcuya yazdığından çok bence hocaya yazar. Kimse anmıyor Okan Hocayı nedense. Onun taktik anlayışı, verdiği rol, idmanları kıymetli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir