3 Haziran 2023 Cumartesi

Bu tabloda Galatasaray mı haksız oluyor?


Normalde bu tarz konularda futbolcuyu haklı bulurum. Ama bu normal bir konu değil. Burada "adaletsizlik" var çünkü. Çok duygusalız maalesef. Futbol ise hiç duygusal değil. Kulüplerin bu duygusallıkla yönetilmesi artık imkansız. Omar, malum hadiseyi yaşadığında hepimiz çok üzülmüştük. Oğlunu yılbaşında eğlendirmek için fişek patlatmak istemiş, fişek ise yüzünde patlamıştı. Gözünü kaybetmek üzereydi. Allah korusun, o hadise bizim başımıza gelse kurtulamazdık. Neyse ki Omar'ın imkanları, arkasında duran bir Galatasaray'ı vardı. Altını çiziyorum, bu bir kaza değil. Bile bile lades, kendi hatası. O dakika sözleşmesi fesih edilse, Fifa nezdinde haklıydık. Biz ise bunu yapmadık, futbolcunun sözleşmesini tüm şartlarıyla yerine getirdik. 1 yıl futbol oynamadan, sözleşmesinde alan parayı kazanmaya devam etti. Galatasaray ayrıca tedavisini de yaptırdı ve futbolcu bu sayede futbola geri döndü. Bu sezonun başında futbolcuyla yollar ayrılmak istendi, o ise buna yanaşmadı. Sonra da sözleşmesi fesih edildi. Futbolcu da Fifa'ya gitti ve açtığı davayı kazandı. Oynamadığı 1 sezonun tüm parasını kuruşu kuruşuna alacak. Bu tabloda Galatasaray mı haksız oluyor? Duygusallığın ve iyi niyetinin kurbanı maalesef. O duygusallık da sana büyük bir tazminata yol açtı. Kendi açımdan, bu parayı Omar'a helal etmem.

9 yorum:

  1. Omarın yaptığı çok büyük vefasızlık evet ama bizim yaptığımız yanlıştı profesyonel davranacaktık o zaman hemen fesih hakkınızı kullanmalıydık diyemiyorum ben. Bize gelen yabancının türkün bize bağlanmasının bir aile olmamızın sebeplerinden biri bu. Galatasaray bu şekilde seviliyorsa oyuncularını aile gibi görmrsi ve onlara bunu hissettirmesidir. Ne yönetim ne hoca hiçbirinde kusur da aramam doğru olan buydu bumu anlamayan ibsana da yapacak bir şey yok. Her işte de bir hayır varmış Omar devam etseydi Boey için konuşalan 20 25 ler şuan hiç yoktu. Büyük ihtimalle ücretsiz yollamıştık boeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. O gün çok duygusal baktık, sonucu bu.

      Sil
  2. herkes kendi karakterinin gerektirdiğini yaparmış. omar'in karaktersizliği o. ama yine aynı şey olsa kulübün yine aynı tavrı takınmasını beklerim. Galatasaray'in yapısı da bunu gerektirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Bu yüzden floryanın suyundan içen bir daha unutamıyor diyoruz. Omar kıymet bilmemiş olabilir ama o anı yaşaya görenler GS nçde aile ortamının olduğunu anlamıştır.

      Sil
    2. Ortam hep iyiydi. Biz duygusal yaklaştık ve faturası kötü oldu. Bizim tavrımız doğru da, ceza kesildi.

      Sil
  3. Bu biraz da Nasreddin hocanın fıkrasına benzemiş. Burak hocam da haklı. Samet rumuzlu arkadaş da haklı. Galatasaray kulübü de haklı. Bir tek Omar haksız.

    YanıtlaSil
  4. Omar çok vefasız çıktı. Adı asla iyi anılmayacak. Kendi hatası yüzünden sakatlandı. Sonra toparlayamadı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir