5 Haziran 2023 Pazartesi

Fenerbahçe maçı, gelecek sezon yapacaklarının bir ön izlemesiydi


Mertens ve Oliveira, son haftalarda formsuz olsa da, takımın ezberi önemliydi ve 11 oynamaya devam ettiler. Bu da doğru karardı. Rotasyon yapabileceğin haftalar değildi. Fenerbahçe maçında ise o ezbere gerek kalmadı, şampiyonsun çünkü. Hafta içi yapılan kutlamaları düşününce de, bu maçta rotasyon doğaldı. Dinamizmi yükseltecek, kendini göstermek isteyen, patlayıcı gücü olan isimlerle sahadaydık. Zaniolo için ise bu maç çok büyük vitrindi.

İtalya Milli Takım'ına seçildi çünkü. Buraya da zaten ait olduğu noktaya yükselmek için geldi. Yarım sezonluk bir iş değil bu, en az 1.5 sezonluk. Gelecek sezonda da Zaniolo'yu Galatasaray formasıyla izlemeye devam edeceğiz. Galatasaray'la kamp geçirecek bir Zaniolo da, gelecek sezonun yıldızı olacaktır. Zaniolo'ya yeni bir transfer olarak bakmak lazım. Fenerbahçe maçı, gelecek sezon yapacaklarının bir ön izlemesiydi.

İtalya Milli Takım'ına seçildikten sonra, Fenerbahçe karşısında göstereceği bu performansı bekliyordum. 11 başlatılması da doğru karardı. Zaniolo, hazır ve iyi oynayan bir takıma katıldığı için, birini kesip de onu kazanmaya çalışmak imkansızdı. Bu işi sezon başında yapabilirdin ancak. Mertens'in yerine ya da sağ kanada Zaniolo'yu yazıp sezona gireceksin. İstikrarlı oynamaya başladıkça da, bu performansı vermeye devam edecek. Ligin üzerinde çünkü.

Şampiyonlar Ligi de onun adına bambaşka bir motivasyon. İstediği patlamayı yapacağı platform. Sonrasında transferini konuşacağız, çünkü böyle bir kaliteyi takımda uzun süre tutamayız. 24 yaşına girecek, çok genç. Zaniolo fırsat transferiydi, imkan olduğunda da elde ne var ne yok diye düşünmeden transferi gerçekleştirdik. Yazın alamazdın. Hatta kış transfer dönemi içinde de alamadın. Orada dönem kapandı, senin adına boşluk oluşunca fırsatı değerlendirdin.

Bir kanat oyuncusuna göre kusursuz ve güçlü fiziği var. Kat etmeye başladığı an, rakip ister istemez arkasında kalıyor. Ya da faul ile durdurabilirsin, orada da Luan Peres son adamdı ve kırmızı kart gördü. Sağ kanadı sildi geçti, sık sık rakip ceza sahası içerisinde, 2. forvet edasıyla topla buluştu, pozisyonlara girdi. Şut kalitesini de tekrar hatırladı, 2. golü enfesti. Kat etti, rakibi arkasına alıp, kusursuz bir şut attı. Ligde 10 maça çıktı, bu maçlarda da süresi kısıtlıydı ama 5 golü var. Kasımpaşa maçında galibiyeti getiren gol onun. Şampiyonluğun hikayesinde yeri var yani.

4 yorum:

  1. Ondan 9 numara yaratmamız lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sağ kanat ya da forvet arkası devam etmeli. Çift forvet oynanırsa, yardımcı forvet gibi olabilir.

      Sil
  2. Çok cok iyi oldu bu performansı hem moral depoladi hem rakiplerine karşı elimiz güçlendi, hem de taraftarla tekrar bağ kuruldu. Fakat Rashica biraz da Zaniolo'ya yer açmak için gözden çıkarıldı galiba ,bence çok ayıp kapatıyordu takımda benzeri bulunmayan çok komple profil. Umarım aramayiz üstelik Boey de gitmişken.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir