6 Haziran 2023 Salı

Galatasaray tarihinin en başarılı transferlerinden biri


Nelsson da bu şampiyonluğun en özel isimlerinden. Abdülkerim Bardakcı ile birlikte oluşturdukları tandem son dönemin en iyisiydi. Galatasaray şampiyonluğu uzandıysa, ilk olarak savunma performansı konuşulmalı. O savunma performansında da "omurganın" önemi var. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı tandeminin önünde Torreira. Şu üçlü, takım savunmasının kalitesini belirledi. Nelsson da performansıyla geçen sezonun üzerine çıktı.

Geçen sezon kötü gitse de, Nelsson adına fena değildi. O kötü yapı içerisinde parlayan nadir isimlerden biri. Marcao'yla da kağıt üzerinde iyi tandem gibi görünseler de, takımın omurgası o kadar kötüydü ki, stoper hattının yapabileceği bir şey kalmıyor. Marcao'yu Sevilla'ya uğurladık, Nelsson için de ciddi teklifler vardı. Nelsson'a en az 1 sezon daha kalmalısın dendiğinde sorun çıkarmadı. Takımda kalıp, şampiyonluğun en önemli parçalarından biri oldu.

Genç yaşında olsa da büyük tecrübe sahibi. Uzun süredir, üst seviyede forma giyiyor. Ayakları bir an olsun titremez. Lider özelliği var, savunmacı özelliği üst düzey. Ağır olsa da, pozisyon bilgisiyle bunu kapatıyor. Galatasaray, oynadığı oyun yapısı gereği stoperlerini orta sahaya kadar kaydırabiliyor. Ağır stoperler bu oyun yapısında sorun yaşar. Pozisyon bilgisi olan isimler ise bunu kapatır. Nelsson'la alakalı bir tek "ayakları" tartışılır, orada da asla tahta bacak değildir. 

Abdülkerim Bardakcı da topla aksiyon işlerini iyi yapınca, Nelsson'un bu eksikliği çok konuşulmaz. Tamamlıyorlar birbirlerini. Abdülkerim Bardakcı öne kayıyor, Nelsson da arkasını süpürüyor. Ya da rakibin hızlı ya da fizikli fark etmeden en etkili hücumcusuyla Nelsson eşleşiyor. Diagne harici bir rakibi karşısında ezildiğini hiç görmedim. Diagne karşısında da ezilmezdi de, kötü gününe denk geldi diyelim. Weghorst'un, Nelsson karşısında fizik avantajı olsa da nefes alamadı. Valencia hareketli ve hızlıdır mesela, Nelsson karşısında yine yokları oynadı.

Kimi en iyisi Nelsson der, kimi de Abdülkerim Bardakcı. Paket olarak bakmak lazım, 2 oyuncu da birbirini tamamlıyor, eksik yanlarını gün yüzüne çıkartmıyor. Nelsson'u da bu yaz dönemi tutmamız imkansıza yakın. Talipleri var, serbest kalma bedelini de karşılamaya hazırlar. Galatasaray adına büyük bir kazanım yani. Transfer olduğu gün, stoper için o kadar bonservis verilir mi sorularına verdiği yanıt ortada. Galatasaray tarihinin en başarılı transferlerinden biri.

10 yorum:

  1. Allah yolunu bahtını açık etsin çok iyi yerlere geleceğinden eminim. Yerine seri a ekolünden bir stoperle doldurursak takım yapısına uyum sağlamakta çok problem yaşamayız diye düşünüyorum. Beni asıl endişelendiren boey in gidişi olacak. Ben debois dan raziyim ama boey bize öyle bir bek performansı izletti ki kim gelse yeri dolmaz. Bence onun da en az 25 m Euro ederi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey farklı, Dobuis farklı tarz. Boey tarzı gerekiyor bize, bu oyun öyle güçlü.

      Sil
  2. Bu pakete Toreira da eklemek lazım, onun varlığı stoperleri çok rahatlatıyor.

    YanıtlaSil
  3. yerine sergio ramos olurmu..birde icardiyi tutup yanına benzemayı koysak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz, artık yaş haddi, ağır kalışı problem.

      Sil
  4. Geçen sezonun başında çoğu yorumcu şöyle diyordu= Nelson aslında iyi bir stoper değil. Marcao onun eksiklerini kapattığı için iyi gibi görünüyor diyorlardı. Artık şu yetersiz yorumcular da ülke futbolundan çekip gitsinler abi. Santraforu İcardi olan takımın da yorumcusu bir zahmet stoperin iyisinden anlasın. Olacak şey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'nun eksiklerini kapatan isimdi Nelsson oysa :)

      Sil
  5. Nellson büyük futbolcu.Lider oyuncu ve çok iyi pozisyon almasını biliyor.Yerine alınacak isim çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi ihtimalini düşününce, tecrübeli bir stoper bekliyorum ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir