4 Haziran 2023 Pazar

Galatasaray 3-0 Fenerbahçe, kutlamalar öncesinde büyük bir gala


Ankaragücü maçında şampiyonluğu ilan ettin, üstüne 2 gün tatil yaptın ve doyasıya eğlendin. Sonrasında çıktığın 2 idmanın da kalitesi tartışılır. 1'i taraftara açıktı zaten, müthiş bir gösteriydi. Fenerbahçe derbisinin prestiji büyük de, Galatasaray'ın ilk dakikadan itibaren rakibine aman vermeyişi başka seviye. Okan Hoca bu kısa sürede yine rakibine uygun kurgulanıp, çok doğru dokunuşlarla, rahat bir derbi izletti bizlere. 

Rotasyonu bekliyordum. Mertens ve Oliveira bir süredir formsuzdu ama ezberi bozmamak adına 11'de devam ediyorlardı. Fenerbahçe derbisinde rahatsın, bu yüzden de dilediğin değişikliği yapabildin. Berkan Kutlu'nun orta saha rotasyonuna girişi tempoyu ve direnci yükseltti. Barış Alper Yılmaz, yer yer 2. forvet gibiydi, ilk Fenerbahçe maçında olduğu gibi açık alanı müthiş kullandı. Zaniolo için de vitrin maçıydı, İtalya Milli Takım'ına seçildi. Saf kalitesini bizlere gösterdi.

Fenerbahçe savunması olabildiğince kalitesiz. Bunu her fırsatta yazdım. Ağır tandemleri. İlk maçta da savunma arkasını işledin, bugün de. Icardi'yi de dahil edip, o 4'lü çok hareketliydi ve sürekli yer değiştirdi. Bu hareketlilik de Fenerbahçe'nin zaten olmayan dengesini iyice bitirdi. Nefes alamadılar bu hareketlilik karşısında. Savunma arkasına atılan pasların kalitesi biraz daha iyi olsa, ilk yarıdan farka gidilirdi.

Icardi, ilk yarıda etkili değildi. 2. yarıda ise biraz daha hareketlenmesiyle birlikte hücumun kalitesi yükseldi. Kerem Aktürkoğlu, çok büyük bir oyun aklı. Zaniolo da iştahlı oynayınca, ön alandaki kaliten çok yüksek. Fenerbahçe'nin pozisyonu yok. Son haftalardaki o iyi savunman aynı seviyede. Kazımcan Karataş'ın cebinde Arda Güler var mesela, nefes aldırmadı. Arda Güler devre dışı olunca, Fenerbahçe'de kaliteli pas atabilecek hiçbir hücumcusu kalmıyor. Son haftalarda da sadece onun ayağına bakarak ilerlemişlerdi.

Nelsson'un eşsiz savunma performansı, orta sahandaki dinamizm. Ön alanda da yüksek kaliten. Şampiyonu da kalite belirledi. Teknik direktör, futbolcu ve taktik kaliten. 3-0'lık sonuç sürpriz değil. Biraz hazırlanmış olsak bence bu maç farka da giderdi. Şampiyonluk kutlamaları öncesinde, büyük bir gala. Dibine kadar her şeyin en iyisini ve güzelini hak ettik. Gün Galatasaray'ın, gelecek de öyle. Hepimize kutlu olsun.

10 yorum:

  1. Burak, Boey ikinci yarı Valencia'ya sağ kanattaki her buluşmasında top gostermedi ezdi ressmen. Bunu da atlama bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlamadım da, yazı acele gelince oluyor böyle :)

      Sil
  2. sezonu kimin hakettiğini, kimin en iyisi olduğunu, maçların masada mı yoksa sahada mı kazanıldığını; kafalarına vura vura gösterdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin hamisi kim kanıtlamaya gerek yoktu da, yine de kanıtladık.

      Sil
  3. hakemler olmasa ilk 4 e giremeyeceklerini gösterdik. şutları bile yok. pardon var orta sahadan :) feci ezdik. rüya gibi bitti sezon. derbilerde ezil küme düşenlere puan ver sonra kumpas aynen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemler olmasa şu şampiyonluğu Nisan başında kutluyorduk.

      Sil
  4. Zaniolo kalırsa çok can yakar.Farklı seviye gerçekten. Müthiş bir oyuncu. İtalya Milli takımına seçildi. Kalma ihtimali azaldı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo, gelecek sezon için fragman izletti. Takımda kalmasını çok istiyorum.

      Sil
  5. Hakemler olmasa fenerbahçenin bu ligde ilk 5'ed dahi giremeyecek bir takım olduğunu ve ligin haftalar öncesinde bittiğini göstermiş olduk. Eze eze döve döve yendik. Sertlikse sertlik, ikili mücadele ise aynen. Süper yıldız Arda'nın daha çok fırın ekmek yemesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Güler daha pişecek. Yetenek net de, çok fazla el üstünde tutuluyor. El bebek gül bebek hali zarar verir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir