5 Haziran 2023 Pazartesi

Hayatımda izlediğim en rahat Fenerbahçe derbisi olabilir


Fenerbahçe'yi bu kadar silik beklemiyordum. Onlar adına bu maçın motivasyonu daha büyük olmalıydı. Galatasaray şampiyonluk kutlayacak, başarısız bir sezon geçirmişsin. Şu gün bir çelme taksan, Galatasaraylıların tadını kaçıracaksın. Öyle bir Fenerbahçe izleyemedik. Maçın Galatasaray adına hafifliği öyle bir noktadaydı ki, sanki küme düşmüş ve kadrosu boşalmış bir takımla "prestij" için oynuyorsun. Fenerbahçe ilk andan itibaren varlık gösteremedi. Galatasaray da bir o kadar rahattı. Hayatımda izlediğim en rahat Fenerbahçe derbisi olabilir.

Ankaragücü karşısında şampiyonluğu ilan ettikten sonra, neredeyse idman yapmadık. Tüm futbolcular kutlamadaydı, her gün eğlence. 2 idman yaptık, 1'i zaten şov niteliğinde. Hoca sürekli bu maçı işaret etti de, rehavet ister istemez olabilirdi. Hoca buna da imkan vermiyor tabi. Bu maça taktik anlamda hazırlanmış, harika kurgulanmış. Rotasyonunu yapıyor, Fenerbahçe'nin tüm noksanlarının üstüne gidiyor. Farklı da bir derbi galibiyeti almış oldu. Ligde rakibin Fenerbahçe'ydi, 2 maçı da 3-0'la geçiyorsun. Rekabet bunun neresinde?

Şampiyonluk kutlamasının galasını yaşadık. Hayal etsek, bu kadarı olmazdı diye düşünüyorum. 3-0'la rahat bir Fenerbahçe galibiyeti, prestijin dibine vurmuşsun. Üstüne de şampiyonluk kutlamaları. Okan Hoca'nın hakkını vermek zorundayız. Ne ara maça bu denli odaklandık. Arda Güler karşısındaki Kazımcan Karataş'a bakın. Arda Güler maç boyu nefes dahi alamadı. Fenerbahçe'nin en çok başarılı çalım atan oyuncusu İrfan Can Eğribayat. 

Boey desek aynı şekilde Valencia karşısında bir an olsun aman vermiyor. Bunlar çalışılmış detaylar. Rakibini izliyorsun, o 2 günde bunları ezberliyorsun. Savunma kaliten yine üst düzey, hücumda da rakibin tüm noksanlarını işledin. Şu maça biraz daha odaklansak, 6-0'ın intikamını dahi izleyebilirdik. İrfan Can Eğribayat'ın da iyi maç çıkardığını gördük, o da farkı engelleyen etmenlerden. 3-0 farklı sonuç da, ötesini görmek mümkündü. 

6 yorum:

  1. Aynen sana katılıyorum. Bir an bile heyecan veya korku duymadan izlediğim uzun zaman sonra ilk derbi olabilir. Baştan ezdik yok ettik resmen. Şutları yok kale tutan. Bu bir Okan Hoca başarısıdır. Muazzam çalışkan bir hocamız ve ekibi var. Harika analizler yapıyorlar. Hoca için şahane bir başlangıç oldu. Bundan sonra kazanacağı nice zaferlerin ilki oldu.
    Harika bir sezon, harika bir final, bu takıma ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizi çok mutlu ettiler. Umarım seneye Avrupa'da da bu başarıları tekrar ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu 2 günde böyle bir plan üretebilmek de başka hadise..

      Sil
  2. Hepsinin emeklerine sağlık, sağolsunlar varolsunlar. En başta yönetim tabii ki. Geçen sezon geldiklerinde ellerinde koca bir enkaz vardı. 13. bitirmiş takım, 1 milyar liraya yakın ödeme, demoralize olmuş taraftar. Hepsinin üstesinden geldiler. Çok büyük bir başarı örneğidir. Yönetim, Okan hoca, ekibi, oyuncular hepsine sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Özbek, güçlü bir yönetim oluşturdu ve koalisyonu mükemmel yönetiyor. Erden Timur 'un vizyonu net. Doğru adımlar attık, iyi yönetildik.

      Sil
  3. 5-1 biten derbide dahi bu kadar rahat değildik. Çok iyi ezdik.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir