4 Haziran 2023 Pazar

Galatasaray'ın arkasında taraftarı, forvetinde Icardi'si var


Şampiyonluğu ilan etmiş olsak da, Fenerbahçe derbisi önemli. Prestiji büyük, kendi sahamızdayız ve kazanmak gerekiyor. Galibiyet sonrası gelecek şampiyonluk kutlamasının tadı başka olacak. Aksi sonuç halinde de canları sağ olsun elbette. Biz bu sezonu şampiyon tamamladık ve herkes üzerine düşen görevi yaptı. Ligin son maçı, sonrasında tam anlamıyla yeni sezonu düşünmeye başlayacağız. Ufak da olsa "rotasyon" dokunuşu mutlaka olacaktır. Bazı yeni isimleri de Fenerbahçe karşısında görürüz diye düşünüyorum.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Kazımcan
Torreira Berkan (Midtsjö)
Barış Zaniolo Kerem
Icardi

Beklediğim derbi 11'i bu şekilde. Zaniolo, İtalya Milli Takım'ına seçildi. Oraya gitmeden önce, Fenerbahçe derbisi onun için müthiş bir vitrin. 11'de bir türlü kullanamadık, son maçta o şansı alacaktır. Mertens de yoruldu, son haftalarda performansı oldukça düşüktü. Bu durum Oliveira için de geçerli. Onun da kenara gelmesini ve yerine farklı bir ismin oynamasını bekliyorum. Galatasaray bu maçta biraz da "direnci" ön planda tutacaktır.

Şampiyonluğu kutladıktan sonra 2 gün izin kullanıldı ve son 2 idman da rahat geçmiştir. Futbolcuların düşüş yaşayacağını düşünmemekle birlikte, formsuz isimleri bu maçta kenara almak doğru. İş bitti çünkü, artık ezberi düşünmeyeceğiz. Rashica'nın oynanası şaşırtıcı gibi durur sadece. Orada da, sonradan oyuna girip, iyi işler çıkaran Barış Alper Yılmaz'ı görmek mantıksız değil. Hatırlayın, Beşiktaş ile sahamızda oynadığımız maçta ve Fenerbahçe deplasmanında müthiş performansı vardı. Bir anlamda ödüllendirme diyelim.

Fenerbahçe, bu maça mutlaka daha hırslı çıkacak. Onlar için kazanmak daha önemli. Prestij onlar açısından anlamlı. Nedeni de şampiyonluğu kaybetmiş olmaları ve kupa öncesi taraftarlarına iyi bir mesaj vermek istemeleri. Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına düşürebilecekleri her türlü gölge fırsatını kaçırmak istemezler. Hücum odakları olur, kazanmak için her şeyi yaparlar. Galatasaray da bu yüzden biraz daha dirençli ve ön alanda hareketli yapısıyla sahada olacak. Arkasında taraftarı, forvetinde Icardi'si var. 

4 yorum:

  1. Okan hoca da mutlaka kazanmak isteyecektir. mertens ve oliveria olmayabilir ama rashica olacaktır ve olmalı da

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    Ikinci yari Hamza,Baran gibi isimler oyuna girerse guzel olur. Son 5 dk degil de 20-25 dakika mesela

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir