1 Haziran 2023 Perşembe

Ligin ilk ve son maçındaki 11'leri arasındaki kalite farkı


Twitter'da "Koçum Kosecki" nin geleneksel paylaşımlarından yola çıkıp, ligin ilk ve son maçındaki 11'lerini kıyaslayalım. Çok fark var çünkü. Kadro kalitesinin hangi noktaya geldiğini görmek bizlere her şeyi anlatıyor. Seçim geç gerçekleşti, doğal olarak transfer dönemi zorlandık. İlk bir liste vardı, sonrasında yeni liste yapıldı. Orayla görüş, burayla görüş, diğer yandan eldeki enkazı kaldırmaya çalış. Kimleri kazanabilirim diye zorla. Ligin ilk haftalarında zorlanmak doğal. Oynamak istediğin oyunun oturması belli bir zaman aldı. Antalyaspor maçının kadrosu ortada işte.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Aanholt
Berkan Oliveira
Yunus Akbaba Kerem
Seferovic

Aanholt, Seferovic gibi isimler hayal kırıklığı oldu, Ocak ayında takımdan ayrıldı. Emre Akbaba, yaz transfer döneminin sonunda gitti. Boey o günlerde kadro dışıydı, Dubois sakat olunca takıma döndü ve kendisini bir anda sahada buldu. Yunus Akgün'ü de ilk haftalarda çok zorladık ama bir türlü istediğimizi alamadık. Icardi, Torreira, Rashica, Mertens gibi 11'in değişmez isimleri o gün transfer edilmemişti. Şu günleri azami kayıpla geçmek çok değerliydi.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Kazımcan
Torreira Oliveira
Rashica Mertens Kerem
Icardi

Gün sonundaki kadron bu. Sol beki bir kenara bırakırsak, uzun haftalar bu kadro istikrarı ile devam ettik. 14 maçlık seri ve şampiyonluk bu yapıyla gerçekleşti. Bu yapı oluşana kadar denemeler oldu, elbette zorlandık. Sonrasında doğru kurguyu yakaladık ve yüksek istikrarla hareket ettik. Önümüzdeki sezon böyle olmayacak. Yönetiminin eli güçlü, hocan kendisini kanıtladı. Kadro çekirdeğin var ve hazırlıklara çok öncesinden başladın.

Antalyaspor maçına bakıyorum da, kenardan da Emre Kılınç, Taylan Antalyalı gibi oyuncular oyuna dahil olmuş. Hamza Akman, Ali Turap Bülbül gibi gençler de yedek. Omar o maçta sakattı, yoksa Boey yerine onu görebilirdik. Eğrisi doğrusuna denk geldi ve muhteşem bir kazanım yaptık. Dubois için beklentimiz üst düzeydi, onu da izlememiz uzun süre aldı. Zor deplasman, Ağustos sıcağında Antalya. Gomis'in bizleri ayakta tuttuğu haftalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir