16 Haziran 2023 Cuma

Gece nöbeti #10; Mert Müldür


Kaan Ayhan transferinin ardından, Mert Müldür de konuşuldu. O gün için çok istiyordum. Sağ bekten çok, sol bek oynayabilme ihtimali üzerine tabi. Sol bekte sıkıntı vardı ve 8+3 içerisinde o pozisyonu yerliyle geçmek gerekiyordu. Gün sonunda hayırlısı oldu, Kazımcan Karataş'ı kazandık gerçi de, Mert Müldür o gün için mantıksız transfer değildi. Bugün için de değil aslında. 8+3 devam ediyor sonuçta. Yerli alternatif, rotasyon içerisinde mutlaka katkı sağlar. Kilit kelime "rotasyon". Ana planın sağ beki olacaksa, Boey sonrası üzecektir.

Boey'in sağladığı tempo ve atletizmin, oynadığın oyun içinde önemi var. Elimizde Dubois gibi bir kalite var, onunla devam etmek de üzer diyorum. Bambaşka bir tarz çünkü. Dubois ile başka bir oyun oynarsın. Oysa bizim güçlü olduğumuz oyunu oynamaya devam etmemiz gerekiyor. Sağ bek rotasyonunun bütünü ile değişmesini bekliyorum. İyi bir sağ bek alıp, arkasına Mert Müldür'ü yazmak mantıksız değil.

Boey yerine Mert Müldür'ü yazdığınızda, o pozisyondaki atletizm ölüyor. Sakatlıktan çıkıp geliyor bir de. Geçen sezonu neredeyse bütünü ile boş geçti. Oynadığı kulüp öncesinde uçup kaçıyordu da, şu an transfer daha makul şartlara geldi. Mert Müldür'ün her 2 bekte de oynayabilmesi, hatta stoper geçmişi olması avantajdır. Savunma jokeri oluyor çünkü, elini rahatlatıyor. Yerli sonuçta, maçına göre rahatlıkla hamle imkanı.

Hızlı, dengeli bir bek diyebilirim. Belli bir teknik kapasitesi vardır, savunmada da üzmez. İyi bir orta kalitesi ya da asist etkisi çok beklememek lazım. Sol bekte oynadığı maçlarda, sağ bekte oynadığına göre daha çok beğeniyordum. Kat etmeye başlayınca, etkisi farklılaşıyor çünkü. Milli Takım'dan da biliyoruz bu özelliğini. Transfer edilme isteği şaşırtıcı değil özellikle, yerli rotasyonunu güçlendirmeye çalışıyorlar. Boey yerine direkt onun düşünüldüğünü sanmıyorum, alternatif olarak akıllardadır.

6 yorum:

  1. Müldürü isteriz de Kaan Ayhan varken ikinci bir yerli sağbeke para harcamak lüks olur. Yerli alınacaksa Umut Nayırı çözmemiz lazım ilk olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan sağ bek değil, o rotasyona yazılmaz. Maçına göre oynar ancak. O ağırlık ile bu seviyede sağ bekte devam etmesi imkansız.

      Sil
  2. Kaan Ayhan harika bir ön stoper. Konya basaksehir maçlarında derinlik kaybolup birebir kaldı savunma. Toreira'yi rahat şekilde öne salmak istiyorsak yanına bir box to box arkalarına Kaan konmalı. Kaan hem savunma tandemini hem Toreira Mckennie(örnek) ikilisini rahatlatır. Hem de iki bek rahat rahat hücuma çıkar. Boey Tavares gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'lü savunmalarda stoper oynamaya alışkın. Nedeni de anlattığın özelliği ile.

      Sil
  3. Eger sag bek alternatifi icin dusunuluyorsa Boey'i satip Mert'i almak, Kim Min Jae satip Samet Akaydin almak gibi bit şey olur umarim atletik tarzdan devam edip tutmuş sistemi bozmayiz zira bu.sistem Avrupada da basarili olacak yegane sistemdir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir