16 Haziran 2023 Cuma

Tozlanmış parçalı #49; Okan Kocuk


Okan Kocuk, oynamak isteyen bir kaleci. Bu iyi bir özellik. Galatasaray'da nice kaleciler tanıdık, 2. kaleciliği kendisine meslek edinmiş. Muslera'nın arkasına gelen kaleci "beklemeyi" göze alıyordur da, her fırsatta forma için çabaladı, şansları değerlendirdi. Muslera'nın arkasında Sinan Bolat, Cenk Gönen gibi Milli kaleciler de tuttuk. Hatta Sinan Bolat'ın maaşı, dönemin Beşiktaş 1. kalecisi olan Tolga Zengin'den fazlaydı. Ne zaman şans onlara geçse felaket maçlar oynadılar. Galatasaray'da yedek kaleci konusu bu yüzden derin bir yaraydı.

Altyapıyı zaten konuşmayalım. Eray İşcan ve İsmail Çipe gibi kalecileri de yedekte tuttuk. Felaket günlerdi. Okan Kocuk'u, Burak Elmas'ın Giresunlu olmasının torpili ile Giresunspor'a kiralık olarak yolladığımız dönem de var. İsmail Çipe, 2. kaleci olarak takımda tutuldu ve sözleşmesi yenilendi. Muslera, o dönem ciddi bir sakatlık yaşamıştı ve İsmail Çipe felaket maçlar oynadı. Okan Kocuk'u geri döndürmeye çalışıp başaramadık. Pena'yı kiralayıp, o düşme tehlikesini biraz olsun atlattık.

Muslera'nın sakatlıkları ciddi olur genelde, uzun ayrılıklar yaşanır. Okan Kocuk da ciddi şanslar buldu ve formanın hakkını verdi. Sadece ilk sezonunda sırıttığı dönem olmuştu da, takım genel olarak kötüydü. Ertesi sezon formayı aldığında, Fatih Öztürk'ün çok daha önündeydi. Çok uzağa gitmeyeyim, geçtiğimiz sezon İstanbulspor maçı işte. Maçın son dakikasında öyle bir kurtarış yaptı ki, şampiyonluk yolunda çok kritik bir galibiyetti.

Muslera gibi bir kaleciye sahipseniz, yedek kalecilik biraz da "ayakların titrememesi" sanatıdır. Az şans gelir, belki sezon içerisinde 1-2 maç ancak oynarsınız. O maçta ayaklar titremeden, kaleyi doldurmak zorundasınız. Okan Kocuk da bunu başardı. Oynamak istiyor tabi, yoksa takımda tutulurdu. Ayrılmak istemesine saygı duyuyorum. Samsunspor'la anlaştı. Samsunspor için 8+3 içerisinde bulunmaz nimet. Bu kontenjanda iyi bir yerli kaleciye sahip olmak elinizi rahatlatıyor. Szumski gibi iyi bir kalecileri daha var. Samsunspor'un kaleci düzeyi lig ortalamasının üzerinde olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir