19 Haziran 2023 Pazartesi

Gece nöbeti #16; Weston McKennie


Orta saha arayışı, transfer döneminin odak noktasında. Torreira yanına, 8 numara hamlesi düşünülüyor. Paredes ismi de o noktada ön planda. Çift 6 düşüncesi var bence, hücumu biraz daha etkin kılabilmek anlamında. Orta sahanın merkezinde savunma yükünü taşıyıp, ön alanda oynayacak isimlerin hücum odağının yüksek olması düşünülüyor. Zaniolo'nun durumuna göre sağ kanat ve forvet arkası hamleleri düşünülüyor. Bu orta sahayı kurduğunuzda, forvet özellikli bir 10 numara mümkün. Hücum tarafı gol yükünü taşıyacak.

Paredes, biraz daha pas özelliğiyle öne çıkan ama savunma meziyeti de yüksek 6-8 numara. McKennie ise savunma kısmında biraz daha ön planda, temposu daha yüksek, topla dikine çıkışları olan bir orta saha. Orta sahanın merkezindeki dinamizmi üst seviyeye taşır. Galatasaray'ın olmazsa olmazı olan ön alan baskısında da eli daha güçlü kılar. Fizik olarak güçlü oyuncu, Torreira ile birlikte geçilmez bir hat oluşuyor orada.

Galatasaray'ın delici bir orta sahaya da ihtiyacı var. Geçtiğimiz sezon, orta saha rotasyonunda aranan özelliklerden biriydi. Midtsjö'den bu beklendi, istenilen maalesef alınamadı. Berkan Kutlu yer yer şans bulduğunda, bu özelliği ile fark yarattı mesela. Daha doğrusu, bu özelliği de varmış dedirtti. McKennie geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Juventus'ta, 2. yarısını Leeds United'da geçti. Leeds United düşmemiş olsa, opsiyonu devreye girecekti. 

Juventus, kadrosunda çok fazla düşünmüyor. Kalması halinde rotasyonlarının bir parçası olacak olsa da, Zaniolo isteklerinde "takas" olarak adı geçmekte. McKennie'nin de ciddi bir piyasası var. Takas olarak düşününce, kötü bir futbolcuymuş gibi bir algı oluşmasın. 20 milyon avro + McKennie denildiğinde burun kıvıranlar var. McKennie şu an en az 15 - 20 milyon avro aralığında piyasası olan bir orta saha. Galatasaray tok satıcı olduğu için en iyi teklifi bekliyor. Juventus'tan da takas olarak alınabilecek ve sana katkısı büyük olacak futbolcular var. McKennie ve Kean gibi. Futbolcunun da yaşı henüz 24, sana geri dönüşü çok daha büyük olur.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir