2 Haziran 2023 Cuma

İyi biten sezonda, hayal kırıklıkları da var elbette


İyi biten sezonda, hayal kırıklıkları da var elbette. En büyük hayal kırıklığı kim oldu diye sorduğumda, yanıtlar benzer şekilde geldi. Seferovic, Yusuf Demir, Mata, Yunus Akgün gibi isimleri konuştuk. Benim cevabım Mata'ydı. Yaş haddi tamam, temposunun düşmesi de doğal ama en azından 15 - 20 dakikalık canı olmalıydı. Hayal ettiğimiz rolde birçok şans buldu ve hemen hemen hepsini değerlendiremedi. Parladığı an sayısı az. Israrla da şans buldu, kenardan oyuna dahil olan isimdi. Mata'nın hayal kırıklığı, biraz da Mertens'in nefes alamamasına sebep oldu. 

Seferovic'in de bu ligde tutunamamış olması, doğanın akışına aykırı. Türkiye Ligi, bu tarz forvetleri hayata döndürmesiyle ünlüdür. Bu iş bir tek Galatasaray'da tutmuyor nedense. O da son yıllarda. Seferovic'den yana beklentim vardı, bence iyi de bir hazırlık dönemi geçiriyordu. Ligin başlamasıyla birlikte istenilen alınamadı. Ümraniyespor maçının başında öyle bir hatası var ki, orada kırıldı sanki. O görüntüsü de, Icardi transferini hareketlendirdi ve üzerine transfer edildi. Her şerde bir hayır var dedikleri bu. Neyse ki sorun çıkarmadan, Ocak ayında bu ayrılık gerçekleşti.

Yusuf Demir de hayal kırıklığı. Silip atmıyorum tabi, genç oyuncu, geleceği hala parlak. Ferdi Kadıoğlu'nu bugün bayıla bayıla izliyoruz da, Fenerbahçe'de kaç yıldır forma giyiyor ve ne zaman istikrarlı şekilde oynamaya başladı? Yusuf Demir için de beklemeli ama ilk sezonunda katkı vermeye başlar diye bekliyordum. İlk etapta şans da buluyordu. Sonrasında kesildi ve forma yüzü göremedi. Hazırlık maçlarında görebildik sadece. Bunca çıkış yapan, yükselen isim arasında o yükselemiyorsa da kabahati hocada aramam.

Yunus Akgün'ün de hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum. Sezon başındaki planda, solda Kerem Aktürkoğlu, sağda Yunus Akgün vardı. İlk etapta transferler de buna göre gerçekleşti. Yunus Akgün, çok fazla şans bulsa da, Adana Demirspor performansının çok gerisinde kaldı. Belli dönemler, kenardan gelerek iyi işler çıkardı mesela. Orada da kenardan Mata gelirken, Yunus Akgün arka planda kaldı. Asıl şans bulması gereken isim Yunus Akgün'dü. O da silinip atılamaz elbette, yeni sezonda beklentimiz büyük olacak.

12 yorum:

  1. Yunus o ağırlığı taşıyamadı, çok beklentimiz vardı kendisinden. Sonradan girdiği maçlarda Barış'la birlikte iyi bir itici güç oldular. Ben umudu kesmedim.

    Nitekim Yusuf da aynı şekilde. Kariyeri çabuk yükselip çabuk düşüşe geçti, mentalinin sarsılmış olmama şansı yok. Türkiye'ye adapte olup psikolojisini toparladığı anda kendine gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kesmedim, gelecek elbette onun. Mata da çok süre çaldı.

      Sil
  2. Her futbolcunun belli bir yaştan sonra performansı elbette düşer. Burada ilginç olan Seferoviç bir anda 10 üzerinden 8 iken 2 ye düştü. Normalde bu düşüşün daha kademeli olmasını beklersin. Yaşlı oyuncu transferinde bu risk hep var. Gelecek sezon bizi bekleyen önemli bir sorun da yedek santraforumuzu hangi profilden seçeceğimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seferovic'in hazırlık kampı görüntüsü de iyiydi oysa. Çok şaşırdım bu keskin düşüşüne.

      Sil
  3. Diagne yedek olarak kalsa çok iş yapardı. Bu ligin santraforu.

    YanıtlaSil
  4. Yunus mücadele gücünü ve defansa yardım seviyesini artıramazsa sadece içe kateden oyun portfoyünden sağda çizgiyi dikinede sık sık zorlayan birisi olmazsa zor şans bulur. Yunus 10 numara için yetersiz çünkü o bağlantıyı yapabilecek kapasitede değil daha doğrusu hatlar arası konumlanma ve sahte koşu yapıp alan açma konularında çok kötü bizim takımda mertensin alameti farikası zaten bu hele hele hücum pres için fizik kalitesi yetersiz. Kanatta yazdığım özellikleri kazanmasa bu seneki rolünden öteye gidemez. Kerem ve rashicayı örnek almalı hem fizik koşu mücadele potansiyelini artırmalı hemde içe ve çizgiyi kullanarak hücum çeşitliliğini artırmalı sağ ayaklada etkili şutunu geliştirmeli çok öngörülür bir pyun tarzı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişimini sağlamak zorunda. Şu an iyi kat ediyor, çizgiyi de kullanabiliyor. Oyun aklı, tekniği tamam da, şut atmayı unuttu.

      Sil
  5. Seferovic Mata adı Türk olsa da yerli sayılmayan herhangi bir yabancıdan farkı olmayan Yusuf Demir'e verilen 6.5m euro boşa gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye gitsin, genç oyuncu, önünde sezonlar var.

      Sil
  6. Ferdi Kadioglu yerli Cengiz Under Taylan Umut Nayir sen ben gibi. Yusuf Demir ise Hans Sam Toni Coni gibi yabancı adını. Yerli statüsüne dönme ihtimali de yok. Kotu transfer Emre Mor 'un yabancı versiyonu gibi olacak 2m euro ceren çıkar mı acaba?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir