1 Haziran 2023 Perşembe

Sen o kadar parayı değil, fazlasını da edersin


Selçuk İnan Galatasaray'a transfer olurken, ligi kırıp atmıştı. Yabancı sınırını hissederken, Selçuk İnan gibi bir yerliye sahip olmanın avantajı tarif edilemezdi. Mevkileri farklı da, Abdülkerim Bardakcı transferinin etkisi de bence az değil. 8+3 içerisinde, böyle bir stopere sahip olmanın etkisi tartışılamaz. Muadili yok. Sol ayaklı, top tekniği yüksek, geriden oyun kuran, duran toplarda gol atabilen, savunma özellikleri de iyi stoper. Marcao'nun ayrılığını eksiklik olarak görüyordum, bence o boşluğu fazlasıyla doldurdu, hatta onun da üzerine çıktı. Çünkü kontrol ve istikrar sahibi.

Ligin 2. haftasında oynanan Giresunspor maçında büyük bir hatası vardı ve gol yememize neden olmuştu. O gün kaybederken, futbolcu da tribünlerden tepki görmüştü. Bazısı siner mesela, daha da toparlayamaz. Bunun örnekleri var. Abdülkerim Bardakcı ise sinmedi, çalışmaya devam etti ve istikrar sağlaması uzun süre almadı. Sonrasında gösterdiği performansla da bana göre ligin en iyi stoperi oldu. Yerli olmasının avantajı tarif edilemez. Yaşayan bilir dememiz lazım.

Konyaspor yönetiminin hakkını tekrar verelim. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş aynı anda bir futbolcuya talip ve sen hepsi ile aynı parada anlaşıp, kararı futbolcuya bırakıyorsun. Başkası açık arttırmaya girerdi ve kimse de neden böyle yaptın diyemezdi. Hakkıdır çünkü. İlk etapta bu transfere Fenerbahçe daha yakın gibi görünse de, Ali Koç'un meşhur "sen o kadar para eder misin Abdülkerim" sözü her şeyi değiştirdi. Stopere dünya para harcadılar, hepsini toplasan Abdülkerim Bardakcı kalitesinin yakınından geçemedi. Yerli, yabancı fark etmeden. Samet Akaydın ve Gustavo Henrique için harcadıkları para ortada.

Fenerbahçe bu transferi gerçekleştirmiş olsa, belki de şampiyon olamayacaksın. Ya da çok zorlanacaksın. 8+3'de sol beki yerliyle geçmek durumunda kaldın. Abdülkerim Bardakcı yerine yabancı stoper yazsan, hangi mevkide yerliyle oynayacaktın? Kimi kesebilirsin? Yerli, kaliteli, bu ayarda stoper de bulamazdın. Gidip de Samet Akaydın, Tayyip Sanuç gibi isimlere yönelecektin. Altyapıya insen, yine bu kaliteyi bulamazdın. Kaan Ayhan'ı o gün alsan da aynı şekilde. Abdülkerim Bardakcı sana uzun yıllar hizmet edecek, bu takımın kaptanlığını da yapacak.

6 yorum:

  1. apo çıtayı öyle bı yükseltti ki, yabancı sınırı kalksa bile o ayarda bi yabancıyı da zor bulursun. o özelliklere hepsine sahip bu stoperi avrupa'dan getirmeye kalksan min. 15m€ bonservis vermen gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ayarda yabancı transferi cidden zor. Çok büyük rakamlar gerekir. Yabancı sınırı kalksa dahi Abdülkerim 'den vazgeçmem.

      Sil
  2. Marcao nun satışından gelen parayla yeni bir takım kuruyorsun. Marcao pozisyonuna aldığın adam ondan bile daha iyi oynuyor. Belki bugün farkında değiliz fakat 2022 2023 sezonu yıllar sonra torunlarımıza anlatacağımız efsane sezonlardan biri oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yönetildik. Erden Timur'un hakkını vermek gerekiyor.

      Sil
  3. Bazen takım futbolcuyu yükseltir. Evet abdülkadir hem talha hemde özellikle sametten 10 kat daha kaliteli stoper ama belki fenere gitse bu perdormansın yarısını veremeden kaybolup gidecekti birçok fb topçusu gibi. Çünkü karşıda düzen yok, özellikle dikkat edin en çok eleştirilenler hep takımın omurgasında oynayanlar çünkü gole sebeb olup inanılmaz bir yıpratma politikası uygulanıyor fb medyası ve taraftarı tarafından futbolun taktik ve bir bütün olduğunu unutup sorgulamadan dolayısıyla doğru takıma doğru zamanda gelmiş ve potansiyelini fazlasıyla göstermiştir ve ligin en iyi yerli ve nelsondan sonra en iyi 2.stoperidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, senin elin boş kalacaktı, yerliyi nerede kullanacaktın. Böyle bakmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir