26 Haziran 2023 Pazartesi

Ön elemelerdeki iskelet, kamp döneminde oluşacak


Medyada yer alan hiçbir transfer haberine inanmıyorum aslında. Galatasaray yönetiminin bu konuda çok çalıştığına eminim. Erden Timur da isim sızdırmamak adına büyük çaba içerisinde ve bunu başarıyor da. Transfer dönemindeyiz, medya da ister istemez her gün farklı bir isim yazmak zorundaymış gibi hissediyor. Özellikle de sol bek ve forvet için 88 ayrı isim okuduk. 1'i gelecek mutlaka. O 1 isim geldiğinde de, biz demiştik denilecek. O kadar isim yazılıyor ki, geriye alternatif kalmadı zaten. Gelebilecek isimler de az çok belli. Yönetim de isim şaşırtma anlamında bazı isimleri veriyor olabilir. Bu kadar fazla ismin başka anlamı yok zaten. Bana sorarsanız, hamle yapabilmek adına "sıcak para" bekleniyor. Şu an kasada para olduğunu düşünmüyorum. Döviz kuru da transferi oldukça zorluyor. Peşinde olunan isimler oldukça iddialı çünkü, maliyetleri var. Stadyum ve forma için yeni sponsorluk anlaşmaları ufukta, orada ciddi bir sıcak para girdisi olacak. Beklenen satışlar da vardı. Nelsson ve Boey konusunda hala hamle yapan yok. Sponsorluk girdisi ile birlikte, Nelsson / Boey 2'lisinden birinin de takımda tutulacağını düşünüyorum. Transfer de sonrasında hareketlenir, kamp dönemine bazı isimler belli olur. İdmanlar 2-3 gün sonra başlayacak olsa da, kadro da şişkin. Orada bir azalma gerekecek. Kamp dönemini daha çok önemsiyorum. Ön elemelerdeki iskelet, kamp döneminde oluşacak. "Transfer" gecikmesi üzerinden eleştiri olmaması lazım. Geçen sezon o kısıtlı zamanda olanlar, bugünün teminatı. Erden Timur'a inanmak gerekiyor. Bir süre sonra olanlar, eminim ki bizleri mutlu edecek. Yine de bu işin mutlaka transferin son saatleri noktası olacak. Orayı görmeden olmaz.

9 yorum:

  1. Sezon bittiği anda 8 numara ve forvet transferi açıklanmalıydı. O derece acildi orası. Gomis gidişi belliydi. Icardi kiralıktı. Mustafa Muhammed ile olmayacağı da belliydi. Olivierayı bu sene iliklerine kadar sömürdük. Son düzlükte adam kaldıramadı bunu. En acil şekilde bu noktalar doldurulmalı scout hamlesi bile olsa birileri olmalı. Mertens hala bizim oyuncumuz. Forvet oynayabilir Barış Alper gerçeği de var ön elemelerde çok büyük bir problem olacağını düşünmüyorum forvet hattının yada orta sahanın ama o uyum sürecini en kısa sürede atlatmak içinde transfere biraz hız verilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Uzun süredir transfer için hareket var üstelik. Sezon bittiği gibi bazı hamlelerin açıklanabilir olması lazımdı.

      Sil
    2. Sezon bittiğinde açıklanacak isimler a seviye oyuncu olmaz kulüp belli şuanda hep a seviye oyuncuları kovalıyor ve mevcut kadronun en az 2 ön eleme için yeterli olduğunu düşünüyor ki bende aynı şeyi düşünüyorum. Lafta olmuyor bazı şeyler ben erden timura güveniyorum parades, angelino veya icardi bu a ve a plus seviye isimleri sezon bitince açıklamak için o seviye takım olmanız lazım arsenal liverpool vs gibi biz ise o seviyede olmayan ama o seviye futbolcuları kovalayan hatta bu konuda da başarılı olduğunu gösteren bir takım olarak doğru yoldayız bu seviye oyuncuları zorlamak için hala zamanımız var oaniğe gerek yok

      Sil
    3. Asıl konuyu yazmayı unuutum ekleyeyim bu a ve a plus seviye oyuncular illaki sezon bitince başka teklifleri özellikle büyğk takım tekliflerini görmek istiyorlar dolayısıyla imza attırmanız çok çok zor sezon biter bitmez

      Sil
    4. Alternatif de arıyoruz ama, bu tarz isimler açıklanabilirdi. A seviye bile açıklanabilirdi.

      Sil
    5. Kardeş iyi diyorsun da A ve A plus olarak ayırmışsın sağol atladığın nokta şu ki. Geçen seneki enkaza bile daha iyi müdahale edildi. Biz sadece bu tarz oyuncuların transferlerini de istemiyoruz. Yeni Boey ler Nelsonlar da gerekiyor ya ha işte onlar şimdiye bitmiş olmalıydı. Scout hamlelerini son saniye yapmanın hiç bir getirisi olmuyor. Ne kadar geç o kadar kötü. Oyuncunun seviyesi ne olursa olsun takım ile kamp ve kamplar görmedikten sonra hiç bir anlamı kalmıyor. Uyum süreci kondisyon derken kayıpla başlıyoruz. Şampiyon olmuş bir klüp ayrılmayı düşünen oyuncular da belli. Ya oyuncular ile görüş gitme kal de yeni sözleşme yap. Arkasına scout işi transfer getir. Yada gidecekse hamleni hemen yap. Geçen seneden beri konuşulan isimler var. Gün bu gün olmuş hala hareket yok. Çok yaşadık ön elemelerde sürprizler. İş işten geçince de hiç bir anlamı kalmıyor. Kim ne derse desin geç kaldık transferlerde.

      Sil
    6. Bence de gecikti, o net. Yine de kamp başlangıcını bekliyorum.

      Sil
  2. 8 temmuza kadar bir santrfor elzem

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir