24 Temmuz 2023 Pazartesi

Berkan Kutlu'nun yeri ve önemi çok daha büyüdü


Zaha transferi sonrası, orta sahada düşünülen o yapılanma değişti. Kerem Demirbay ile 4-3-3 oynanır mı diyordum, artık oynanmaz. Kerem Demirbay, şu noktada Galatasaray'ın aradığı orta saha olmaktan çıktı. Zaha ile 4-4-2 / 4-2-4 formatı arasında oynarız. Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Icardi, Zaniolo diye konuşurken, Torreira yanına bir Torreira daha gerekecek. Mutlaka transfer yapılacaktır ve o 8 numaranın profili artık değişti ya da değişmiş olması gerekiyor. Zaha'yı alan, bunu da elbette planlamıştır.

Transfer yapılmadığını düşünüp, mevcut kadro üzerinden konuşalım. Şu aşamada Berkan Kutlu, Torreira sonrası kadroya yazılacak isim oldu. Oliveira'nın önünde mesela, çünkü doğru profil. Torreira yanına, bir Torreira daha arıyoruz. Burada kalite kıyası yapmıyorum, tarz benzetmesi maksadım. Berkan Kutlu orta sahada dinamizmi, temposu ve pres gücüyle ön planda. Hücum yapısı, orta sahada bu profilde bir futbolcunun varlığını istiyor.

Bir de 3 yerli muhabbeti var. Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı sonrası 3. yerlinin en büyük adayı da Berkan Kutlu oldu. Orta sahaya beklenen transfer gerçekleştiğinde, Nelsson ya da Boey'dan birini kesmek durumundasınız. Boey sonrası alınabilecek tek yerli Mert Müldür. Bu da ciddi anlamda kalite düşüşü demek. Nelsson sonrası ise Merih Demiral ve Ozan Kabak gibi ihtimaller oluşabilir. Daha mantıklı bir değişim gibi.

Türkiye Ligi içinde rotasyon yaparken, bazı yabancılar da sürekli yer değiştirebilir. Bunun da kararını hoca verecektir. Berkan Kutlu'ya dönersek, rotasyonda zaten olmazsa olmazdı, artık daha da olmazsa olmaz. İlk 11 için dahi göz kırpıyor. Özellikle de bu dönem diyelim. Çok iyi transfer yapıyoruz. Biraz da beklenmeyen noktalardan vurulmaya başlandı. Farklı düşünceler içindeyken, çok daha iyi seviyeyi görmüş olduk. Düşünceler sürekli kendisini güncellemek durumunda. 

10 yorum:

  1. Genç sağ bek mehmet aydını trabzonspora kaptırdık maalesef rotasyon için idare ederdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdare falan etmezdi Mehmet Aydın. Sırf yerli kuralı nedeniyle bu kadar vasat adam doldurmaya gerek yok takıma.

      Sil
    2. Ali Turapdan en ufak bir artısı yok. Ali hazırlık maçlarında rüştünü ispatladı. Rotasyonda yer bulacaktır.

      Sil
    3. Mehmet Aydın gelecek adına yatırım olur ama gerçekten de Ali Turap Bülbül de iyi potansiyel.

      Sil
  2. Artık alınabilecek tek adam parades ve tarzı biri olmak zorunda. Çünkü Oliviera bu kadar bitik durumdayken zaha kerem gibi savunmaya zırnık katkı vermeyen oyuncularla oynayıp Orta sahayı sadece torreira ya bırakmak intiharla eş anlamlı olacaktır. Keza intihar oyuncularından biri de Berkant. Hiç bir üretim katkısı olmayan sadece koşup tempo yapan pas yeteneği ve futbol yeteneği bu kadar fakir biri ile de Orta sahayı toparlamak mümkün değil zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 11 için evet. Alternatif için ise hala bazı isimler konuşulabilir.

      Sil
  3. Berkan rotasyon İçin çok iyi olacak çalışkanlığı lazım olacak. Ortasahada hamallık yapması gerekecek oyuncularımızın. Rakibi ortasahada tokatlamazsak üretimde sorun yaşarız. Angelinho transferi daha da değer kazandı şu anda. Geriden oyun kurmamız da gerekecek. Abdülkerim ve Angelinho bunu rahatlıkla yapacaktır. Rotasyonun en zayıf olduğu yer ortasaha gibi şu tabloda. Lig için ortasaha falan lüzüm yok hedef başka. Ligi zaten psikolojik olarak domine ettin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira için direkt alternatif, hatta 8 için bile. Yerli ihtiyacı var.

      Sil
  4. Nelsson ve Zaniolo giderse Ozan Kabak ve Raschida alınıp bir de sağlam 6 numara alınırsa müthiş olur. Nelsson ve Zaniolo 'dan kaynak için gidebilir gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo kalır, kalacaktır da. Orada hakkı çok yeniliyor bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir