25 Temmuz 2023 Salı

Bugün günlerden transfer değil, Galatasaray


Başlıyoruz.. Bugün günlerden transfer değil, Galatasaray. Transfer gündemini bugün için bir kenara bırakıp, Şampiyonlar Ligi'nin ilk adımlarını atıyoruz. Güzel bir hikaye olması adına, iyi başlamalı. Ön eleme sürecinin, takımın ritim yakalaması açısından önemi var. İskeleti bozmamış olmamız aslında en büyük transferimiz. Mevcut iskelet üzerine de, mükemmel hamleler yapıyor ve ana hedefin Şampiyonlar Ligi olduğunu gösteriyoruz.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Angelino
Berkan Oliveira
Zaniolo Mertens Kerem 
Barış

Sürpriz beklemiyorum, ilk 11 bu şekilde olacaktır. Eldeki en iyi kadro çünkü. Hazırlık maçlarındaki en büyük eksiklik, Torreira / Oliveira 2'lisinin olmamasıydı. Oyun ezberimiz devam etse de, organizasyon anlamında sorun yaşadık. Özellikle de Oliveira'nın yokluğu sorun oldu. Onun geri dönmesi, Berkan Kutlu'yu da yükseltecek. Çünkü Berkan Kutlu da kendi oyununa odaklanacak. Midtsjö'yü her maçta 11 kullanmanın problemini hissettik. Oliveira olmasa, Zalgiris karşısında da sorun yaşayabilirdik.

Litvanya deplasmanı, suni çim. Bu dönem hazır oluyorlar, ligleri ilerledi. Kalite olarak çok üstünüz tabi, buna güveniyoruz. Ligi bitirdiğimiz dönem ile futbolcu tatilleri arası çok olmayınca, biz de fizik olarak iyi durumdayız. Galatasaray'ın organizasyonu ne kadar güçlü olursa, bu maçı rahat geçer diye düşünüyorum. Top ağırlıklı olarak sende kalacak, yönlendirmeyi iyi yapmalısın. Sonucu erken alsan, Barış Alper Yılmaz'ın forvet oynamasının değeri var.

Barış Alper Yılmaz'ın ileri uçta olması, otomatik olarak ön alan baskısı demek. Rakibin geriden kısa paslarla çıkmaya çalışacağını düşünmüyorum. Topu sana bırakıp, geçiş kovalayacaklar, çünkü buna mecburlar. İyi bir organizasyon, sistem takımı yok karşında. Oyun ezberin ve kalitene güveneceksin. Angelino da bu tarz kapanan rakipler karşısında, orta kalitesi ile çok büyük silah. O etkiyi de yaşayacağız.

8 yorum:

  1. Sürpriz beklemiyorum kazasız sakatsız galibiyet olsun inşallah

    YanıtlaSil
  2. Angelino tehdit ama onun ortalarini kim degerlendirebilir bu takimda emin degilim, Bakambu Ross'un yerine eklenmis ama ikinci mac icin bence su mac yedekte olsaydi iyi olurdu.
    Berkan macin kilit oyuncusu olur, defansta saglam durursak Kerem ve Zaniolo'dan ekstra isler bekliyorum, Oliveira da cok iyi oynamak zorunda bugün. Gazamiz mubarek olsun, CL'ye gitmek lazim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortayı sadece havadan düşünme, yerden de atıyor o net pası. Barış Alper Yılmaz 'in hava hakimiyeti yok değil. Zaniolo da uzun.

      Sil
    2. Zaniolo'nun havadan da fena olmadigini birkac analizde görmustum, umarim bugün soldan ortalarla firsatlar buluruz ama Zaniolo'nun atarsa şut ile gol atacagini dusunuyorum, hayirlisi olsun kazanalim da.

      Sil
    3. Ceza sahası içinde hiç top tutamadı :(

      Sil
    4. Iki kisi bastilar Zaniolo'ya genelde, özel önlem almislar ama kendisi de formundan uzakti bir tane alip gittigi guzel hücum vardi ama sanki bu mac kenardan gelse daha iyi olurdu.

      Sil
    5. Ne kadar önlem alırlarsa alsın, baskın çıkmalıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir