24 Temmuz 2023 Pazartesi

Etkisinin, beklediğimin çok daha ötesinde olduğunu söylemem lazım


Zaha, büyük transfer. Etkisi mutlaka olacaktı da, beklediğimin çok daha ötesinde olduğunu söylemem lazım. Bir anda Dünya Basını gündemine oturuldu ve herkes seni konuşmaya başladı. Geçmiş yıllarda da bunu başardığımız dönemler var. Mevcut kadroyu koruyup, üzerine nokta atış atma peşindeyiz. Nokta atışların kalitesi de ortada. Erden Timur söyledi, Icardi ayarında 2-3 isim daha alıp, Avrupa'da başarılı olmanın peşinde olacağız. Zaha o isimlerden biri. Transferi bir anda gerçekleşti, ne olduğunu anlamadık bile. Biz gibi herkes şaşırdı ki, gündemi olabildiğince karıştırdı. Dünya Basını içinde çok önemli kuruluşların bu transferi konuştuğunu, manşetlere taşıdığını gördük. Zaha transferini de, SkySport'tan Jo Wilson'a açıklatmak, o müthiş Galatasaray demesini dinlemenin keyfi büyük. Tanıtım videosu tam anlamıyla Şampiyonlar Ligi üzerine ve bizim hedefimiz orası. Buradaki yerel mücadelenin ötesindeyiz. Zaha transferinin maliyetine bakınca da, kusursuz bir hareket var. Kulübün kasasından çıkacak miktar, Zaha gibi bir futbolcu için çok makul. Açıklanmayan ve sponsorların karşılayacağı kısımlar var ki, o tarafla ilgilenmiyorum. Tek ilgilendiğim konu, sponsorları bu işin içine sokup, yapılan maliyet ayarı. Yıllardır hep söyleriz de, bir türlü gerçekleşmez. Erden Timur ile artık her şey mümkün. Kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi oynayacak, kazanma kültürü büyük bir kulübe geldi. O da ayak bastığı gibi bunun farkında. Hayırlı olsun.

8 yorum:

  1. (Emre)
    Bizim bu yaptigimiz transferlerin sadece saha icinde degil saha disinda da rakiplerimize buyuk baski. Ali Koc bizden gørup su an net isimlere yøneldi. Ahmet Nur Cebi de alt da kalmamak icin yakinda her transfer døneminde oldugu gibi taraftar baskisindan korkup ødeyemeyeckleri maliyetlerin altinda girerler. Her sene amacimiz yildiz almak degil yaratmak diyor, gidiyor bir sene Teixeira, Pjanic'e , ertesi sene Delle Alli'ye.
    Birkac sene Erdem Timur bøyle devam etsin bizim transfer politikamiz Besiktas'i daha da batiracak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net ve plansız isimlere yöneldi, detay o aslında. Olmayan kontrollerini iyiden iyiye yitirdiler.

      Sil
  2. Şu şartlarda aldığın adam olmadı dediğin anda satabilirsin. Asla zarar yazmaz. Icardi kalitesinde 2-3 oyuncu diyor hala. Hedef belli. 2 yıl evvel şu takımdaki başkanı hatırlarsınız aynı parola ile gelip ne kadar saçma sapan adam varsa takıma doldurdu. Winner bir kulübe scout hamleleri ile sahaya çıkamazsın scout hamlesi mi yapacaksın bu takıma yap. Şu kadroyu kur o zaman yap. Klübü bilen bir isim sportif direktör olmalı gibi. Okan hocanın yükünü biraz hafifletmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur biraz da uluslararası popülerliği arttırma peşinde.

      Sil
  3. Bir yandan Erden Timur, Hoca ve yönetimin asla rakibe nispet olsun diye plansız, maliyetli transfer yapmayacağını bilsem de bir yandan da (forma vermeyecekleri ) Bartug üzerinden yapılan görgüsüzlüğün tam ertesine gelmesi çok hoşuma gitti. Daha ihtiyaç olan mevki ve profiller olsa da bu transfer Torreira, İcardi gibi fırsat transferi oldu biraz sanırım, acil ihtiyaç değil ama kaliteyi çok yukarı çekecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kendi işimize bakacağız. Bu duruma çalım diye de bakmamak lazım. Kendi yararımız için, iyi bir futbolcu aldık :)

      Sil
  4. Bir tarafta dünya standardını yakalamak için çaba sarfeden, Avrupalı rakipleri ile mücadele edebilmek için rekabet seviyesini oraları referans alan bir takım var. Öteki tarafta ise varlık amacını yerel rekabette rakibin ayağını nasıl kaydırırım, onu belden aşağı yöntemlerlerle nasıl engellerime kafa yoran bir kulüp. Ve bu 120 yıldır böyle. İki kulübün kuruluş felsefesi, kurum kültürü bambaşka. Biz bambaşka diyarladayız, ötekisi de lig şampiyonu olunca bağdat caddesinde kutlama yapma hayali ile 6 senede yüzlerce milyon euroyu plansızca sokağa döküyor.
    Gerçekten bize yazık. Bize kala kala bu çapsız, vasat, vizyonsuz bir rakip kalmış. diğerini saymıyorum bile. O tam varoş ve ağlak bir kulüp. Galatasaray doğru yoldadır. Uzunca süredir yaşadığımız türbülanstan çıkmaya başladık. Bunu camiadaki herkes de hissediyor ve görüyor. Nazarladan korusun Rabbim. İçimizdeki Bizans eğer yine ayak oyunları yapmazsa bu yolun sonu Avrupa kupasıdır. Bunu da en çok koçoğlan hissediyor ve ondan derdi ve kudurması zaten.
    Şimdi misal: Biz Uğurcan'ı alalım, bir de Kerem Demirbay'ı alalım, bakın bakalım yabancı kuralı denen şey hala yerinde duracak mı durmayacak mı? Türkiye'de futbol Galatasaray'a karşı oynanan bir oyundur. Yabancı kuralının bu sene kalkmamasının yegane sebebi rakiplerin Galatasaray'daki muazzam yükselişi hissetmeleri ve bunu engellemek istemelerinden ileri geliyor. Ama işte biz de bu rezilliği biraz bedel ödeyerek aşacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol ülkemizde bize karşı oynanan bir oyun :) Kendi işimize bakıp, Avrupa odağı ile hareket edeceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir